Din nou, un caz in care pastila de a doua zi a fost luata absolut inutil si total iresponsabil...
De ce nu va informati inainte cand si cum se poate forma o sarcina astfel incat sa evitati sa va bateti joc de propriul corp inghitind o bomba hormonala ca pe bomboane?
Hormonii sintetici din pastila de a doua zi pot deregla activitatea hormonala astfel incat cel putin urmatorul ciclu menstrual sa aiba intarzieri considerabile si sa se desfasoare cu totul si cu totul atipic si diferit fata de celelalte.
Durata acestei dereglari depinde de modul in care organismul tau va reusi sa sintetizeze cantitatea uriasa de levonorgestrel pe care a primit-o.Cum am zis, de regula urmatorul ciclu este dereglat, dar perioada in care activitatea hormonala va fi dereglata poate fi de la 3 luni pana la 1 an, depinzand de fiecare organism in parte.
Deci sa înțeleg ca e total normal sa mi întârzie atâta timp, sper sa nu fie și altceva din moment ce nu și a dat drumul iar eu fiind în ultima zi de ciclu, având un ciclu regulat
Nu existau sanse de sarcina nici daca nu luai pastila.De aceea am spus ca a fost administrata intr-un mod inutil si iresponsabil.
Este normal sa iti intarzie in conditiile in care a fost afectata activitatea hormonala, dar nu este normal sa ti-o dereglezi in mod voit si fara sa iti pese de propria sanatate.De aceea este foarte importanta informarea in ceea ce priveste sexul si ceea ce implica, incluzand BTS si cum, cand si in ce conditii se formeaza o sarcina.
Daca aveai un ciclu regulat, era extrem de simplu sa iti calculezi perioada fertila.Stiind ca sarcina se poate forma strict in perioada fertila si numai daca sperma ajunge in vagin, ai fi stiut ca nu era necesar sa iei o astfel de pastila, evitand aceste efecte nocive asupra organismului si sanatatii.
Cel mai probabil, urmatoarele cicluri nu vor fi regulate, dar durata dereglarii depinde de cat de eficient va sintetiza organismul tau hormonii sintetici din pastila.
Cu un pic de noroc si ajutor din partea naturii, dereglarile vor fi minime si totul va reveni la normal intr-un timp scurt, fara prea multe efecte adverse.
Ca o nota, ultima zi de ciclu este ziua anterioara urmatoarei sangerari menstruale si este cunoscut si dovedit stiintific ca in ultimele 12 zile ale ciclului menstrual, este absolut imposibil sa se poata forma o sarcina, chiar daca sperma ajunge in vagin.
Dar tu te referi la ultima zi de sangerare menstruala, adica cel mai probabil ziua 4 sau 5 a ciclului, o zi care nu se incadreaza in perioada fertila, cu exceptia ciclurilor de 20-23 de zile, ceea ce nu este cazul tau.