| CrinaDunot a întrebat:

Am și eu o mare dilema. Dacă pot rămâne însărcinată in timpul CM.
Am făcut-o neprotejat in a 4 -a zi de CM, plus ca am început sa iau pastile anticoncepționale din a doua zi de menstruație ( e prima dacă când iau anticoncepționale )

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Teoretic in proportie de peste 98-99% in situatia descrisa de tine posibilitatea de formare a sarcinii este considerata IMPOSIBILA. Insa datorita faptului ca prima pastila AC in cazul tau NU a fost administrata in prima zi de menstruatie ci doar incepand cu a 2-a zi, in aceste conditii este indicat si recomandat ca in primele 7 zile in care sunt administrate primele 7 pastile de pe PRIMUL blister de pastile AC folosit (regula NU se va aplica si in cazul urmatoarelor blistere/folii), sa fie folosita in paralel si o a 2-a metoda de protectie contraceptiva (prezervativul) in cazul in care in primele 7 zile sunt intretinute acte sexuale. In concluzie se poate aprecia ca formarea sarcinii in acest caz in proportie de minim 99% este IMPOSIBILA, insa cu conditia ca pana in a 8-a zi a actualului ciclu menstrual sa NU mai fie intretinute si alte acte sexuale care nu sunt protejate prin folosirea prezervativului. Multa sanatate!

1 răspuns:
| CrinaDunot explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc frumos! Nu au mai fost alte acte neprotejate decât acela in a patra zi de CM. Am întrebat-o și pe mama și a avut același răspuns. dar voiam sa fiu sigura sa mai întreb și pe altcineva!?