Aia am sa fac.Mă gândesc ca poate ar fi prea mica sarcina sa se vadă! pana acum nu am avut treaba cu întârzieri menstruației!
Chiar si daca ai fi insarcinata, in acest moment in organismul tau deocamdata NU exista O SARCINA care sa poata fi ''vazuta'' de testerul folosit. Acesta poate sa determine doar existenta sau lipsa unui anumit HORMON (hCG) in urina testata. Doar daca testul de sarcina a fost efectuat astazi in a 5-a zi de intarziere, numai in acest caz este posibil ca in proportie de peste 95-97% rezultatul NEGATIV obtinut sa fie VALID/VALABIL, adica corect. Dar pentru a fi absolut sigura ca rezultatul obtinut este 100% valabil, acesta va trebui repetat dupa trecerea a 4-5 zile printr-un al 2-lea test asa numit de confirmare a primului rezultat obtinut. Multa sanatate!
Unicul test de sarcina considerat intotdeauna precis si valabil este cel efectuat intr-un laborator de analize medicale, care se obtine prin efectuarea asa numitului test beta-hCG care determina cu o precizie/acuratete de peste 98% prezenta sau absenta hormonului de sarcina hCG in sange. Este singurul test acceptat de orice medic ginecolog in aceasta faza a ciclului menstrual.