| Anagialuc a întrebat:

Întrebarea asta este pentru sora mea mai mare : are 17 ani si vrea sa isi înceapă viata sexuală dar ii este frica deoarece are himenul perforat si ea crede ca o sa doară ruperea lui. Voi ce credeți? Se va rupe ușor /greu? Va durea sau? Am nevoie de răspunsul vostru ca sa o calmez. Mersi oricum

13 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Durerea e diferita. Nu avem de unde sa stim noi cum va fi si nici ea. Conteaza mult sa fie relaxata dar daca deja se gandeste la asta, o sa aiba o problema. Inafara de relaxare, conteaza baiatul cu care o face. Daca o iubeste si stie cum sa se poarte, o sa fie bine.

| Antimanele104 a răspuns:

Hmm...din câte știu eu, un himen perforat este cauzat din 2 motive:fie a avut deja un contact sexual(sau s-a masturbat cu un obiect mai neobișnuit),ori a avut un accident mai grav, probabil a căzut pe undeva și o dată cu șocul căderii, și-a rupt acea membrană fragilă.Iar cu privire la începerea vieții sexuale, totul depinde de partenerul ei, el fiind cel care controlează penetrarea în timpul actului sexual.De asemenea,nu toate femeile au aceeași percepție asupra durerii din timpul dezvirginării, unele neresimțind chiar nici un fel de durere.
P.S.:acum că ți-am răspuns la întrebare, lămurește-mă și pe mine, ca fapt divers, de ce nu ai lăsat-o pe sora ta mai mare să pună această întrebare? Fiindcă după cum este formulată întrebarea...sora mai mare ești chiar tu. happy

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Antimanele104):

Orice himen este perforat din nastere mai "inteligentule" pentru ca menstruatia sa se poata elimina. In cazuri cu totul exceptional in cazul in care himenul nu are perforatie din nastere se practica o incizie pe cale chirurgicala. In cazul in care esti profan mai bine te-ai abtine sa dai raspunsuri aiuritoare.Nu de alta dar prostia ta poate fi molipsitoare si sa afecteze fetita care a pus intrebarea. Si da himenul se rupe in general foarte usor. Durerea este cauzata de rezistenta opusa de muschii vaginului la intinderea lor mai exagerata in momentul in care vaginul este penetrat de un penis mai gros. Daca a practicat masturbarea intravaginala inainte de dezvirginare aceasta va fi mai usoara uneori chiar fara durere.

| Antimanele104 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Știi că puteai să îmi răspunzi și fără să folosești insulte, mai ales că sunt băiat, deci nu am cunoștiințe 100% exacte despre sexul femeiesc, și 2 la mână, am și precizat asta când am spus "din câte știu eu". Este chiar atât de greu să înțelegi niște cuvinte? Oi fi eu virgin la 25 ani, dar măcar știu să mă exprim.

| MskDesign a răspuns:

Nu este o regula cum se va rupe.Este in baza organismului fetei.

Pentru viitor ar fi de dorit sa nu mai raspunzi decat in cazul in care esti convins ca raspunsul este corect si nu vei mai avea parte de asemenea "tratament" denigrator la adresa ta. Nu de alta dar acesti copii chiar au nevoie de raspunsuri corecte, complete si mai ales argumentate stiintific. Am recitit raspunsul si nu am gasit nimic denigrator sau insultator din moment ce m-am referit strict la subiect. Alta data fii atent si informat corect.Nu am nimic personal cu tine.O zi buna.

Citez:"Nu de alta dar prostia ta poate fi molipsitoare".Din nou citez:"mai inteligentule".Să înțeleg că ai fost foarte diplomat în aceste două contexte. Uite,dacă tot te crezi mare critic și gentilom, puteai să zici în formula cea mai simplă "Scuze, dar greșești" și incheiai bâlciul.Dar nu, trebuie să apostrofezi imediat lumea dacă a greșit cumva, CHIAR ȘI ATUNCI când persoana în cauză menționează că este posibil să aibă îndoieli.

Imi cer scuze. Poate am exagerat.

| Bianca1001Bia a răspuns:

Eu una (scuze ) nu cred faza cu sora mai mare happy cred ca tu esti in situatia de fata. in fine oricum ar fi, durerea difera, este o durere dar suportabila, nu prea are treaba cu himenul asa de mult. Nu doare asa de mult pe cat se speculeaza happy

| FrumoasaTa a răspuns:

Durerea vine de la femeie la femeie. Nimeni nu poate sti cum va fi la ea. Secretul este sa nu incordeze mustii ca durerea va fi insuportabila si nici pentru partener nu va fi placut.

Scuze acceptate.Nu a fost atât de greu să ne înțelegem, nu? happy

Nu,Chiar ca nu.Dar la mine este si o deformatie profesionala. Nu pot admite nici o greseala si nu o pot trece cu vederea.

Răspuns utilizator avertizat