| D2v5m7 a întrebat:

Bună ziua! Mi-au fost prescrise de la medicul ginecolog anticoncepționale Drovelis pentru acnee și dureri la nivelul ovarelor, dar nu mi-a spus și ce eficacitate au în privința evitării unei sarcini. A mai luat cineva până acum? Știe cat sunt de sigure?

6 răspunsuri:
| Madaxo97 a răspuns:

Sunt la fel de eficiente ca si celelalte mărci, te protejează împotriva unei sarcini foarte bine, daca le iei in fiecare zi la aproximativ aceeași oră.

| D2v5m7 explică (pentru Madaxo97):

Și știi dacă sunt eficiente încă din prima zi? Am auzit păreri împărțite. Unele ziceau ca încă din prima zi ești protejată de o sarcină, iar altele ca în prima zi este recomandat să fie folosit încă o metodă de contracepție(ex.: prezervativul) deoarece în prima lună pastilele încă nu își fac efectul

| Madaxo97 a răspuns (pentru D2v5m7):

Nu stiu dacă din prima zi, dar dupa 2 săptămâni sigur sunt eficiente si își fac efectul si poți face sex fără prezervativ, mie așa mi-a spus doctor ginecolog.

| D2v5m7 explică (pentru Madaxo97):

Mulțumesc frumos!❤️

| Robert2526 a răspuns:

Daca ai luat anticonceptionalele din prima zi a ciclului menstrual, atunci esti protejata de la prima pastila.

Daca nu ai facut asa, atunci prima luna recomand protectie suplimentara ( ceea ce a zis Madoxo, cu 2 saptamani, protectia nu e 100%)

| D2v5m7 explică (pentru Robert2526):

Păi le voi lua din prima zi, ca am fost cu 3 zile înainte de venirea ciclului menstrual la doctor.
Chiar a zis ca numai bine, s-au aliniat toate și pot începe direct tratamentul?