| fluturas19 a întrebat:

Pe data de 26 ianuarie trebuia sa imi vina menstruatia, astazi am facut un test de sarcina dar a iesit negativ as putea fi racita mentionez ca pe data de 28 cam asa am avut cateva pete rosi semn ca miar fi venit menstruatia dar nu...ce ar putea fi?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca ciclul tau menstrual este unul REGULAT si menstruatia a inceput mereu la data calculata, inseamna ca ultima perioada fertila s-a situat/a fost intre zilele de 8 si 14 inuarie. Doar in cazul in care ai intretinut relatii sexuale neprotejate si finalizate cu ejaculare in vagin in perioada respectiva, teoretic se putea forma o sarcina. Daca nu ai avut contacte sexuale in perioada respectiva, probabilitatea de sarcina este aproape inexistenta fapt confirmat si de testul de sarcina efectual. Pentru a avea garantia ca rezultatul este corect/valid si ca nu exista o sarcina testul trebuie repetat dupa 4-5 zile pentru ca si al 2-la rezultat sa confirme primul rezultat. Doar in aceasta situatie se poate vorbi de existenta unei intarzieri provocate de o dereglare hormonala si ar fi cazul sa fii consultata ginecologic deoarece intarzierea de aproape 2 saptamani devine ingrijoratoare. INSA daca ciclul tau menstrual este NEREGULAT, in acest caz nu se poate folosi termenul de INTARZIERE deoarece momentul inceperii menstruatiei nu se poate determina si intro asemenea situatie nu ai altceva de facut decat sa astepti, deoarece nimeni nu poate stabili lungimea ciclului si nici momentul de incepere a menstruatiei. Multa sanatate.

2 răspunsuri:
| fluturas19 explică:

Menstruatia nu o am regulata dar de obicei se decaleaza cu 5 zile înainte sau cu 5 înapoi ...despre asta vorbit si cu doamna ginecolog si mi s-a spus ca nu e ceva grav.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru fluturas19):

Nu ar strica sa discuti si sa o rogi pe d-na ginecolog sa-ti prescrie un tratament de reglare a ciclului menstrual.