| asd011 a întrebat:

Buna ziua
Vineri fac 2 saptm de cand am facut'o cu iubitu meu protejat dar la sfarsit am vazut ceva alb dar prezervativul nu s-a rupt suntem sigurii, si am aflat ca poate fi de lubrifiant sau altcv...nu semana cu sperma happy
zilele trecute m-a durut un pic capu, si azi ma doare un pic capu si ma simt calda dar cred ca am si racit, si poate am febra
ciclu ar trebui sa'mi vina pe 15 in caz de nu am ceva dereglari sau raceala sa fie si la... ar trebui sa'mi fac ceva griji ca sunt gravida?
doresc raspunsuri sincere, nu mistocarii
multumesc

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Dacă aţi "verificat" prezervativul DUPĂ actul sexual şi nu a fost rupt atunci e ok, NU ai de ce să te îngrijorezi!

Acea secreţie albă era de la tine.

Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ.

De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării ).

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin „umflare" uşoară, ca la un balon, ori prin umplere cu apă ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă.

Să folosiţi prezervativ cu spermicid - chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor ) care va distruge eventualii spermatozoizi care ajung în vagin.

Sau să foloseşti un prezervativ simplu marca DUREX Extra Strength-strong sau Durex Extra Safe ( sunt puţin mai groase ) + un lubrifiant spermicid - acţiunea contraceptivă este aceeaşi ( deci ai DUBLĂ "protecţie" ).

5 răspunsuri:
| FckYeah a răspuns:

Nu, sa nu-ti faci griji, chestia aceea alba, era de la tine.winking Si din ce stiu eu, testul se face dupa ce iti intarzie ciclul 3 saptamani. Succes!

| asd011 explică (pentru FckYeah):

Mie pe 15 ar trebui sa imi vina dar stau un pic cu griji, da poate e doar gandu care imi sta in cap, suntem siguri ca nu s-a spart si nu are cum sa fi ramas, vad ca am racit si ma simt fierbinte si ma doare capu, astept sa vad de acum

| mona a răspuns:

Nu ar trebui sa iti faci griji pentru ca te-ai protejat[prezervativul nu s-a spart], stai linistita...

| asd011 explică (pentru mona):

Da sunt constienta ca nu trebuie, dar e doar gandu ala laughing
ca m-am interesat si chestia aia alba ori e de la mine ori lubrifiantu de pe prezervativ, ca el nu era spart, era la locul lui
si nu arata ca sperma in primul rand

| alecsa91 a răspuns:

Prima data stai cu zgaibaracele in sus, apoi te ingrijorezi?
Sexul trebuie facut atunci cand te simti pregatita, iar in cazul in care vine si un copil, sa nu existe nici o problema..de asta creste asa mult rata avorturilor. Pentru juma de ora de placere, suferi apoi.Ca ramai cu burta la gura si nu stii ce sa faci...ba ca familia nu-l vrea, ba ca nu esti pregatita...etc. Dragostea (nu sexul) se face atunci cand simtiti ca e ceva solid, cand nu aveti nici o grija, nu sa faceti si apoi sa va plangeti pe internetwinking