| Nemessys a întrebat:

Ca tot vine minunata zi a,, indragostitilor", sunt curios de anumite chestii.
1. Ce legatura are inima cu dragostea? De ce cand te afli langa persoana iubita incepe sa-ti bata inima foarte repede?
2. Ce sunt,, fluturasii din stomac"?
Vreau sa stiu ce se intampla cu corpul nostru in acele momente.

22 răspunsuri:
| BlackRose03 a răspuns:

Te-ai îndrăgostit? tongue

| Ether a răspuns:

Chiar daca s-au scris carti intregi pe tema asta, iar raspunsul complet ar fi destul de lung, pot sa iti spun ca acele batai ale inimii mai accelerate sunt datorate unor secretii de hormoni si in special de adrenalina. Ca si la orice vietuitoare, atunci cand te afli in preajma unei persoane pe care o consideri potrivita sau este atragatoare se declanseaza instinctul de reproducere si de aici restul. Fluturasii sunt acelasi lucru. Mai intervin si alti factori sociali de exemplu, dar in cea mai mare masura e ce am spus. Dupa ce stai mai multa vreme cu acea persoana, nu vei mai simti acelasi lucru pentru ca acel instinct dispare odata ce i-ai "cucerit inima".

| Nemessys explică (pentru BlackRose03):

Doamne fereste! rolling on the floor

| BlackRose03 a răspuns (pentru Nemessys):

Vrei s-o faci? laughing

La ce liceu ziceai ca mergi?

| DenisaNicoletaG a răspuns:

Nu prea poti explica ceea ce simti cand esti cu persoana iubita, parerea mea. Mie personal mi se intampla sa uit foarte repede ceea ce am zis sau ceea ce am facut datorita impactului prea mare.
Iubirea e frumoasa oricum. happy Nici tu nu realizezi cateodata ce se intampla cu tine.

| Nemessys explică (pentru DenisaNicoletaG):

Adevarat. Eu nici nu stiu ce am mancat ieri :/

Sunt a11-a. laughing)
Si nu, nu vreau. laughing)

Nume liceu pls

| xRaduC a răspuns:

Originea simbolului de inima are ca baza chiar frunza. Vazusem un clip despre asta, insa nu-l mai gasesc (a trecut mult de atunci). Am gasit in schimb pe wikipedia doar in engleza un articol despre asta la sectiunea "History", chiar in al doilea paragraf. Poti citi daca vrei. happy
Nu e neaparat ca persoana sa fie iubita ca sa inceapa sa iti creasca bataile inimii pe minut, dar doar sa fii emotionat in preajma lui/ei. E o reactie normala, asa se manifesta corpul in momentele de genul asta, momente "tensionate".winking
Nu pot sa iti spun ce sunt acei fluturasi din propria experienta, insa pot sa iti spun din ce am auzit si cum imi inchipui ca ar fi: simti ca te iau ca niste crampe musculare la nivelul burtii, dar suportabile si controlabile.

Greu mai e cu iubirea asta, ce sa-i faci... happy Simti ca nevoia de a avea pe cineva langa tine creste, si pe masura ce trec anii, simti ca imbatranesti, iar in timpul asta incepi sa iti pui intrebari de ce nu gasesti pe cineva, care poate si la randul lui/ei este in aceeasi situatie. Ahh, cel mai inexplicabil sentiment de care imi doresc sa am parte din plin, iubirea, dar cea adevarata. Inca mai cred... happy

Mmm nu. tongue

Nu esti tu prietenul meu? sad

Pai... nu ne cunoastem :'( deci nu. :'( Sad but true.

| Supicadepui a răspuns:

Chiar nu ai experimentat niciodata?
E ceva magic, dar nu pot descrie in cuvinte.

| Nemessys explică (pentru Supicadepui):

Eu voiam sa stiu ce se intampla in corpul nostru atunci. laughing
Mai citeste inca o data intrebarea xD.

| Supicadepui a răspuns (pentru Nemessys):

Nu stiu de altii, dar la mine, creierul, inima si respiratia o iau razna.

Pai fix asta vreau sa stiu...,, de ce?"
Eu care nici nu stiu cum sa formulez intrebarea si ma astept la raspunsuri care sa-mi lumineze mintea rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Nemessys):

"Pai fix asta vreau sa stiu...,, de ce?" " Te intrebi de ce? Pentru ca sunt peroane mai tinere si inca neexperimentate. Dupa o varsta nu mai ai fluturi in stomac si prostii de genul.

Preten TPU dude tongue

Banuiesc ca te asteptai la informatii stiintifice, insa nu ma pricep.
Sigur vei afla singur raspunsurile, experimentand. Suntem diferiti, ceea ce inseamna ca si iubirea se manifesta diferit. Mai depinde si de modul in care ne controlam emotiile, pentru ca unii cand se indragostesc si sunt in preajma persoanei iubite, se rusineaza, inima le bate tare, tremura, pe cand altii sunt foarte degajati si "prezenti", astfel ca isi pot controla emotiile, astfel incat sa nu le simti inima cum sare ca pe trambulina.
Depinde si de experienta fiecaruia in relatiile cu ceilalti oameni etc. Mi se pare greu sa intelegi iubirea cu ajutorul cunoasterii paradiziace, e mult mai fain sa o simti si sa te bucuri de ea.

Da, la alea ma asteptam. laughing)

Atunci, bafta