| Tinkuta0 a întrebat:

Care sunt sansele ca o fata care face sex cu un baiat neprotejat, ea sa ramana insarcinata. fata nu ia anticonceptionale, au facut sex in prima zi de dupa ciclu, el nu si-a dat drumul in ea, el a fost diagnosticat cu astenospermie(mai clar, i-a spus doctorul ca daca vrea copii trebuie sa faca tratament)

8 răspunsuri:
| pap3rclip a răspuns:

Sunt scazute. In primul rand ca perioada de ovulati eeste abia la doua saptamani dup aterminarea ciclului. Plus ai zis ca nu si-a dat drumul in ea, deci ca sa stii si tu spermatozioizii nu au aripi ca sa zboare in ovar. Iar el mai trebuie sa faca si tratament.Nu cred ca are de ce sa se teama big grin

| Rebelu21 a răspuns:

Nu poti ramane insarcinata deoarece in urma cu o zi fata a eliminat avarul asate parerea mea dac doresti sa consulti un medic

| Sara2 a răspuns:

Slab, dar niciodata zero

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Eu am ( ÎNTÂI ) o întrebare : de unde şti TU că el are astenospermie?

Ţi-a spus el, sau ai văzut TU un act medical cu acel diagnostic!

În principiu, dacă ce spui este "adevărat", atunci şansele ca să rămâi însărcinată sunt aproape nule!

Totuşi e foarte IMPORTANT şi relevant RĂSPUNSUL la întrebarea pe care ţi-am pus-o!

Dacă îmi răspunzi la ea, voi reveni şi voi COMPLETA acest răspuns!

| Tinkuta0 explică (pentru bursuc001):

Nu am vazut niciun act medical ce-i drept...dar am destula incredere ca asa este. a vrut sa mergem sa isi mai faca o spermograma sa imi demonstreze ca asa este..de fapt cred ca nici el nu mai are spermograma aia de cand a aflat de astenospermie

| Tinkuta0 explică (pentru bursuc001):

Bun..hai sa spune ca m-a mintit, ca nu o fi asa cum zice el (desi este putin probabil...dar nah sa nu zici niciodata niciodata) si exceptand diagnosticul..cam care ar fi sansele? practic...eu vreau sa aflu cam care sunt sansele care o fata sa ramana insarcinata daca face sex in prima zi de dupa ciclu pentru ca am auzit ca e cam imposibil, i as vrea sa probez raspunsul

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Tinkuta0):

La "nelămurirea" asta ţi-am răspuns şi în mesajul privat!

Mă ABŢIN să spun că a minţit - doar că am o "suspiciune" - am auzit scuza asta de MULTE ori, folosită pentru a convinge fetele să facă sex FĂRĂ prezervativ, şi doream să-ţi "deschid" ochii ( se spune că "dragostea e oarbă" )!

De aici încolo TU faci cum doreşti... - în caz contrar, tu RĂMÂI însărcinată, el îşi poate lua "codiţa" între picioare şi dus a fost, iar tu rămâi să faci avort sau să creşti un copil...

Sper ca încrederea să NU-ţi fie "înşelată"!

Acum să LĂMURIM celelalte aspecte care te interesau!

DAAA, se poate să rămâi însărcinată chiar dacă nu a ejaculat în tine, deoarece se poate ca în acel moment să te afli DEJA în perioada cu fertilitate RIDICATĂ – deci şi RISCUL de sarcină este mai MARE ( depinde de mai mulţi factori, în special de durata cea mai scurtă şi cea mai lungă a ciclului tău, precum şi de durata unei menstruaţii )!

Cu cât diferenţa dintre durata cea mai lungă şi durata cea mai scurtă a ciclului tău este mai MARE ( precum şi dacă durata unei menstre este de 6-7 zile ) – cu atât se EXTINDE perioada cu fertilitate RIDICATĂ – deci PRIMA zi după terminarea menstruaţiei este foarte APROAPE de începerea perioadei cu fertilitate RIDICATĂ!

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare!

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după )!

În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste ( când/dacă este cazul )!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.


Metoda calendarului in cazul ciclului regulat :

Daca femeia are ciclu regulat, "ceas", este foarte usor sa calculezi zilele de fertilitate prin metoda calendarului. Sa zicem ca in fiecare luna ciclul tau dureaza 28 de zile. Ceea ce se stie relativ sigur despre ciclul menstrual este ca din ziua cand are loc ovulatia si pana la aparitia menstruatiei trec aproximativ 14 zile.

Deci, in cazul cu ciclul menstrual de 28 de zile, ovulatia are loc aproximativ in ziua a 14-a (28 - 14 = 14). In aceasta situatie, zilele in care exista sansa sa ramai insarcinata este intre ziua a 9-a si ziua a 16-a (4-5 zile inainte de ovulatie si1-2 zile dupa ovulatie).

De ce 4-5 zile inainte de ovulatie? Pentru ca spermatozoizii pot trai in uter si in trompele uterine pana la 4-5 zile. Si daca inainte de ovulatie cu 4 zile ai avut un contact sexual neprotejat, este foarte posibil ca unul dintre spermatozoizi sa fi supravietuit si sa fecundeze ovulul in momentul in care acesta este eliberat de ovar.

De ce 1-2 zile dupa ovulatie? Pentru ca ovulul traieste 24 de ore, timp in care orice contact sexual neprotejat poate duce la o sarcina.


Metoda calendarului in cazul ciclului neregulat :

Ce faci insa daca ciclul tau menstrual are o durata diferita in fiecare luna? Acum este mai dificil, pentru ca in momentul in care iti vine menstruatia nu ai cum sa stii care va fi durata ciclului menstrual ce incepe. Daca s-ar putea sti de la inceput acest lucru, ar fi foarte usor sa stabilesti care este perioada fertila in care ai sanse maxime sa ramai insarcinata.

Dar si asa exista o solutie, folosind datele privind durata ciclului pe care le-ai monitorizat timp de minim 6 luni poti calcula durata ciclului in fiecare luna. Sa dam un exemplu in care timp de 6 luni sau inregistrat urmatoarele valori ale ciclului menstrual 28, 26, 29. 31, 27, 25. Din aceste valori se ia durata cea mai mica (25) si cea mai mare a ciclului (31).

Si conform metodei de calcul de la ciclul menstrual regulat se calculeaza 25-14=11 zile si 31-14=17, si asta inseamna ca ovulatia va avea loc intre zilele 11 si 17 ale ciclului, si perioada fertila va fi intre zilele 6 si 19 ( 11-5=6 si 17+2=19)

Stii cand a fost ultima menstruatie, este probabil ca ciclul tau menstrual sa aiba intre 25-31de zile, dar nu ai cum sa stii la inceput cat va dura, si cand va fi urmatoarea mesntruatie. De aceea va trebui sa nu ai contacte sexuale neprotejate intre ziua a 6-a si ziua a 19-a a ciclului menstrual daca doresti sa eviti o sarcina, iar daca doresti un copil acea este perioada in care trebuie sa „va straduiti".

ATENTIE!
Este necesar sa tii in continuare evidenta ciclului tau menstrual pentru a observa eventualele schimbari ale acestuia.
Metoda calendarului nu este o metoda foarte eficienta si este recomandat sa o folosesti combinata si cu o alta metoda de contraceptie.

Sursa: http://www.mamicamea.ro/......eptie.html

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată mai sus ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!
În funcţie de acest „calcul" poţi să APROXIMEZI dacă acea zi este în/aproape de perioada fertilă - cu cât ciclul este mai DEREGLAT, cu atât RISCUL unei sarcini estem mai mare...

În PRIMUL rând, NU se face sex FĂRĂ prezervativ, INDIFERENT câtă încredere ai în partener, sau câte „asigurări" ţi-a dat, ori de câte ori aţi „scăpat" de o eventuală sarcină!

În cazul în care nu folosiţi prezervativul, CHIAR dacă nu a ejaculat în tine, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care POATE conţine spermatozoizi!

Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi POATE conţine spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie ( înainte de a ejacula ), un eventual sex oral practicat înainte de penetrarea vaginală, etc. - şi POATE produce sarcină ( mai ales dacă te afli în perioada fertilă )!

Acum depinde şi de parteneri, de motilitatea spermatozoizilor, etc! Deci, RISCUL de sarcină ar fi ( aşa cum spuneam mai sus ) de 10-15 % ( în perioada nefertilă, şi se DUBLEAZĂ în perioada cu fertilitate RIDICATĂ ) - şi se datorează acelui lichid preseminal!

Pentru alte detalii, poţi vedea articolul de la linkul : http://www.mamicamea.ro/......eptie.html

Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Bine-nţeles, dacă ai menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL de sarcină există permanent ( deoarece nu şti când ai ovulaţia )! Iar dacă ai ciclu REGULAT ( ceea ce NU prea cred ), atunci RISCUL este mai crescut în perioada cu fertilitate mai mare ( DAR asta NU înseamnă că în rest ar fi inexistent, ci doar că ar fi mai scăzut )!

Apoi, dacă faceţi sex NEPROTEJAT folosind metoda "coitului înrerupt" ( Coitus interruptus ) - mai ales în perioada cu fertilitate RIDICATĂ - atunci RISCUL de sarcină ESTE FOARTE MARE, mai ales dacă ai ciclu neregulat ( şi NU şti exact când ai ovulaţia )!

Metoda aceasta, "coitul înrerupt" ( adică scoaterea penisului din vagin, în momentul ejaculării ), se utilizează COMBINATĂ cu "metoda calendarului" şi, OBLIGATORIU cu folosirea prezervativului în perioada cu fertilitate ridicată!

Apoi NU EXISTĂ perioadă fertilă şi perioadă nefertilă - EXISTĂ DOAR perioade cu fertilitate RIDICATĂ ( crescută/sporită ) şi perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ!

Nefertilitate/infertilitate ( perioade nefertile ) EXISTĂ doar atunci când eşti „sterilă" ( ca urmare a unor afecţiuni MEDICALE )!

Dacă ai menstruaţie REGULATĂ ( doar ATUNCI cunoşti când are loc ovulaţia ), atunci putem discuta despre perioadă cu fertilitate ridicată/scăzută, ASTFEL :
„Perioada fertila" este strans legata de momentul ovulatiei, si se stie ca ovulatia are loc cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie ( dacă vorbim de un ciclu REGULAT de 28 zile ), si NU la 14 zile dupa menstruatie cum se scrie in mod gresit in unele articole de pe internet.
„Perioada fertila" ( adică cu fertilitate RIDICATĂ ) incepe cu 4-5 zile inainte de ovulatie ( atat poate supravietui spermatozoidul in uter ) si se termina la 1-2 zile dupa ovulatie ( perioada in care ovulul este viabil ).

TOATE celelalte zile se CONSIDERĂ perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ - dar, NU INEXISTENTĂ!

Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!

De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin „umflare" uşoară, ca la un balon ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Să folosiţi prezervativ cu spermicid - chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor ) care va distruge eventualii spermatozoizi care ajung în vagin!

Sau să foloseşti un prezervativ simplu marca DUREX Extra Strength-strong sau Durex Extra Seif ( sunt puţin mai groase ) + un lubrifiant spermicid - acţiunea contraceptivă este aceeaşi ( deci ai DUBLĂ "protecţie" )!

La fel şi tabletele anticoncepţionale asigură PROTECŢIE de 99-100 % împotriva unei sarcini nedorite – DACĂ sunt luate CORECT şi nu uiţi vreo tabletă!

Nu recomand să iei tablete anticoncepţionale, deoarece au foarte MULTE efecte negative/contraindicaţii!

Totuşi, cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă ESTE folosirea prezervativului!

Ovulele ( spermicide ) de Contracept M ( sau Pharmatex Ovule ) sunt mai recomandate decât tabletele anticoncepţionale deoarece nu au aproape nici un efect advers/contraindicaţii!
Ca şi siguranţă contraceptivă, oferă una similară cu a "pilulelor zilnice" - undeva în jur de 95-98 %!
Deci, doar 2 % şanse/risc de sarcină DACĂ sunt folosite CORECT!

Şi „discuţia" poate continua – mai sunt multe metode de „protecţie"...

De asemenea, trebuie să ţi cont şi de cele explicate în mesajul privat!

Apoi, TREBUIE să înţelegi că fiecare organism „reacţionează" altfel, DIFERĂ de la fată la fată – cam de 2-3 zile am „întâlnit" tot AICI pe sait o fată care a rămas însărcinată făcând sex ÎN timpul menstruaţiei ( avea 16 ani şi dorea să ştie cum poate face avort )!

NU există o „regulă" conform căreia nu rămâi însărcinată dacă faci sex neprotejat cu câteva zile înainte/după menstruaţie – EXISTĂ doar NOROC la UNELE dintre cele care au „ÎNCERCAT" asta!

Sper că aceste „explicaţii" te-au lămurit...

| Tinkuta0 explică (pentru bursuc001):

Ideea e ca stiu metoda calendarului...am facut si inainte cu mult timp si dupa o gramada de tabele dinalea pe net in care arata perioada fertila tocmai pentru a stii ce se petrece in corpul meu...si clar, perioada fertila nu avea si nu are cum sa fie imediat dupa ciclu, mai ales ca in ultimile 6-7 luni am ajut menstruatie regulata. mai multe iti spun intr-un mesaj