| savuandreeasilvia a întrebat:

Care sunt sansele sa fiu insarcinata daca am facut sex (prima oara) cu prezervativ, la 2 zile dupa ciclul mentrual si el nu a ejaculat in mine? dar ciclul ar fi trebuit sa imi vina acum cateva zile si inca nu a venit...

17 răspunsuri:
| papusika97 a răspuns:

Nikiuna ai rabdare nu stiu cati ani ai dar ciclul se regleaza daca esti sigura ca nu a ejaculat in tine nu exista nici o posibilitate dar daca vrei sa fi mai linistita fa-ti un test de sarcina

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca ati folosit corect prezervativul si l-ati verificat dupa aceea, sansele de sarcina sunt extrem de mici (0, 2%), practic pot fi neglijate. Intarzierea are alta cauza. Daca intarzierea nu depaseste 7 zile, poti considera ca a fost o problema trecatoare, daca depaseste 7 zile trebuie sa te vada un ginecolog (de preferat cel care tocmai te-a consultat in prima luna de la inceperea vietii sexuale).

| alexaa01bd a răspuns:

Dupa ce o faci prima oara e normal sa-ti intarzie cateva zile. Stai linistita :*

| superdorex a răspuns:

E din cauza ca ai inceput activitatea sexuala la o varsta frageda! Odata inceputa viata sexuala apar si problemele sa stii! De aceea ti-a intarziat, o sa vina daca ati folosit un prezervativ nu ai cum sa ramai gravida! Oricum ai grija de tine da? si nu risca! pa.

| Liquor a răspuns (pentru Brigaela):

Daca depaseseste 12 zile vrei sa spui, oricum, este vorba de hormoni.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Liquor):

Nu, nu 12 zile. Orice femeie stie ca o intarziere de 10 zile impune consult ginecologic obligatoriu. Fiind o femeie tanara, al inceperea vietii sexuale, e bine sa nu astepte 10 zile, ci sa mearga dupa 7-8 zile la ginecolog. 12 zile de intarziere in absenta sarcinii e prea mult, tocmai fiindca e vorba de hormoni.

| RxTx a răspuns:

100%

| Kazimir a răspuns (pentru Brigaela):

Vă dați seama că are vreo 14-15 ani, nu?

| Renatte_Andrea_1980 a răspuns:

Nici nu o sa mai vina never

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Kazimir):

Cu atat mai mult. Fiindca inceperea vietii sexuale inainte de 17 ani si jumatate poate avea efecte dezastruoase asupra aparatului genital al femeii si, in aceasta situatie, atentia trebuie sa fie maxima si adresarea la medic la cel mai mic semn de alarma.

Normal din cate stiu si eu, la inceperea vietii sexuale, o femeie are parte de diferite modificari in corp, si dupa 12 zile de intarziere trebuie sa consulte ginecologul.Am facut sexologie 2 ani in scoala generala, unde ne-a vorbit despre hormoni si prevenirea sarcinilor nedorite, dezvoltare.etc.A trecut mult timp de atunci dar imi mai aduc aminte.

Brigaela

In mod normal, inceperea vietii sexuale nu trebuei sa provoace dereglari ale menstrei, ba chiar dimpotriva. daca fata este foarte mica (sub 17 ani si jumamate) si organismul ei nu este pregatit fizic, poate avea mici intarzieri care nu sunt grave daca dureaza maxim 5-7 zile. 12 zile e mult si eu nu cred ca o femeie ar sta 12 zile fara menstra si fara ginecolog, ar fi totusi prea mult. Iti spun informatii din facultatea de medicina si practica clinica, dar acum vorbind ca femei: tu ai sta 12 zile fara menstra si fara sa mergi la ginecolog? Ca mie mi se pare dificil rau de tot si nu as face-o edcat in situatii extreme.

De fapt eu din cauza dereglarilor hormonale si lipsa de activitate sexuala, am menstruatia cu intarzieri ce ajung pana la 1 luna jumatate.Mi-au spus sa nu ma ingrijorez caci se va regula odata cu inceperea vietii sexuale, asta mi s-a spus la spital la sectia ginecologie.

Brigaela

Mi se pare extrem de ciudat si, in locul tau, as mai consulta un medic. In general, se stie ca viata sexuala regulata poate regla dereglari minore (gen neregularitati de 2-3 zile, sindrom premenstrual zgomotos), dar nu influenteaza dezechilibrele hormonale majore. Tu ai cicluri anovulatorii (probabil) si menstre de privatie hormonala, ceea ce ar trebui investigat atent. Daca ai facut investigatii complete, te-a vazut si un endocrinolog si un ginecolog, amandoi foarte foarte buni si asta a fost concluzia, nu ma pot baga, dar mi se pare superficiala abordarea si potential periculoasa.

Am fost si la endocrinolog.Mi s-a spus ca odata cu inceperea vietii sexuale totul va fi normal, pe langa intarzieri, am dureri de cap, sunt nervoasa tot timpul.mi-a spus ca e normal la varsta mea.

Brigaela

Nu sunt de specialitate, dar eu asta chiar n-am mai auzit-o. daca ar fi normal, ar fi majoritatea fetelor asa, dar asta nu este adevarat. daca vrei un sfat sincer, as mai cauta cauze. E logic sa fii nervoasa si sa ai dureri de cap din cauza privarii hormonale, dar nu e normal sa ai aceste privari hormonale de lunga durata.

| Alystar a răspuns:

Nu esti insarcinata. Menstruatia iti intarzie deoarece ai anumite dereglari. isi va reveni