Si tu crezi ca toate sunte ti la fel? Fiecare femeie este diferită deci nu te ajută la nimic sa stii ca uneia nu i-a venit ciclul pe fond nervos dereglari hormonale oboseală, doar medicul tau ginecolog stie din ce motive, dar si el ca sa stie ce ai te consultă, nu i ti trimite mesaj, trebuie sa te vadă sa te consulte sa pună diagnostic clar, poate si tu ai dereglări hormonale de nu ti a venit ciclul, ce vârstă ai? Si ce tip de mincare maninci? fumezi? astea sunt intrebari care ti le poate pune si medicul, sa afle cauza exactă.
Regulile medicale zic cam asa: in primii doi ani de la inceperea menstrautiei poti accepta intarzieri foarte mari, chiar de 2-3 luni, daca nu ai simptome. Dupa ce trec doi ani de la venirea menstruatiei, inainte de inceperea vietii sexuale, orice intarziere mai mare de 14 zile necesita ecografie pelvina. Dupa inceperea vietii sexuale, orice intarziere mai mare de 7 zile necesita test de sarcina si apoi consultatie ginecologica in perioada ziua a 10 - ziua a 14 de intarziere (daca menstra apare in acest interval, dar totusi intarzierea a fost mai mare de 7 zile, consultatia se va desfasura in primele 3 zile de la incetarea sangerarii). Dupa nastere, avort, in timpul tratamentului contraceptiv si doi ani dupa intreruperea acestuia, orice intarziere mai mare de 3 zile este ingrijoratoare si medicul ar trebui consultat cel tarziu in ziua a cincea de intarziere.
Cam asa fac femeile cu un minim de educatie care au discernamant si tin la sanatatea și igiena lor. Eu personal am respectat intotdeuna aceste reguli, fiindca imi dau seama ca sunt in avantajul meu si ca ma ajuta sa am o viata sanatoasa. In plus, ma protejeaza si pe mine si pe partenerul meu de boli (mersul la ginecolog face parte din igiena cuplului, la fel ca spalatul)
Sigur ca exista si femei nepasatoare, care accepta intarzieri uriase fara a merge la ginecolog, dar nu trebuie sa le iei in seama. De obicei sunt foe foarte putin educate, fie au probleme de igiena personala, fie pur si simplu nu au discernamant. Din pacate exista si femei analfabete, care traiesc in baraci, corturi si care nu au acces nici la minima educatie (nu au medic de familie deci nu au de unde sa afle aceste reguli, nu citesc carti, nu au acces la internet, nu se informeaza din nici o sursa). Asta este motivul pentru care Romania are cele mai multe femei bolnave de cancer de col uterin, cea mai mare mortalitate prin boli ginecologice, cea mai mare rata de avorturi si cea mai mica varsta de deces prin cancere genitale din Europa.
FataCuOchiiVerzi1996 întreabă:
Ioana_5207 întreabă:
Anonim519 întreabă: