Numai o mama te poate iubi necondiționat, și dacă ești un om nașpa și dacă ești bun.
Da, cainii se trag din lupi, iar lupii au aceste trasaturi, nu se imperecheaza decat cu un singur partener/partenera toata viata, sunt loiali pana la moarte neconditionat.
E si un videoclip oribil pe Youtube in care nu stiu cum dracu s-a intamplat ca niste lupi sa ajunga cu niste uris in cusca la gradina zoologica, doi ursi prind un lup si il omoara iar ceilalti lupi se lupta cu riscul vietii lor sa isi salveze tovarasul de breasla!
https://www.youtube.com/watch?v=MCnSzOTeHCI
Exista documentare despre lupi in care se spun chestiile astea.
Când iubești fără să aștepți nimic în schimb. Fără să aștepți iubire înapoi, când accepți omul cu defecte, cu absolut tot. În relații nu există astfel de iubire, doar familia sau un animal te poate iubi așa.
Fara limite, fara conditii. Singura iubire neconditionata- parinti catre copii. In rest, nu este sanatos sa iubesti neconditionat
La fel si mama, de altfel. Sunt atatea mame care nu isi iubesc copiii
Caineele in inconstientul lui tot interes are, doar ca s-a implementat acolo si aia e, interesu asta s-a conturat cand stateau ei pe langa oameni si le dadeau moca de papa si ce le mai dadea.
De aia si daca nu-i mai dai de mancare e loial, ca nu poate trece de ce e in BIOS acolo adanc "fi loial ca altfel pierzi".
Nu conteaza ca in zilele noastre poate pierde, asa e regula de atunci.
Pisica e perversa ca a fost domesticita mult mai tarziu, si e ca omul, nu i s-a intiparit loialitatea in bios acolo adica "oamenii imi dau ce trebuie, trebuie sa le fiu loial".
Deci oamenii intre ei sunt ca si cainii intre ei, ca asta e o comparatie corecta.
Nu asa aiurea neconditionat, ca asa ei intre ei de ce is f rai?
La origine tot interesul este chiar daca constient ei nu sunt falsi.
Nu exista iubire neconditionata. Si emotionalul, afectivul e un interes.
Te poate iubi cineva pentru faptul ca se simte bine cu tine, deci tot interes.
Interesul nu e doar material.
Pana si donatiile le faci cu interes, te simti f bine sufleteste ca le faci.
Altfel nu ai mai face, deci pana la urma o faci pentru tine fara sa iti dai seama.
Te inseli, lupii sunt genetic loiali si au un singur partener toata viata. Nu au vreun interes anume, toata treaba e repet, genetica.
Nu e adevărat, poate pe sezon e monogam dar nu pe viața, astea sunt idealuri umane
Iar imi trimiti informatii eronate de pe site-uri dubioase? eu vorbesc de informatii din documentare, esti sigur ca nu e ca mine? crezi ce vrei.
Ai dreacu lupii astia din Belarus, unde e comunism si lupii sunt ciumegi
De se bat intre ei si lupii de ti-e frica sa te si uiti ca si la lupta intre caini? Ca-s loiali?
Pai si genetica asta s-a format tot in urma unor chestii dealungul evolutiei! S-a format in avantajul aceluia.
Ca la aia ma refer cand am zis in inconstient ca s-a betonat ideea "oamenii imi dau de papa, ma iubesc, deci trebuie sa le fiu loial".
Intr-un sistem in care cel mai adaptat traieste, rautatea, violenta sunt chestii esentiale, fara ele nu merge.
Or fi planete unde nu e asa, de aia probabil ca or fi evoluat asa mult daca o fi asa, nu stiu ce sa zic.
Adica sa fie resurse pentru toti, sa fie exact cati trebuie, sa nu existe competitie pentru a trai, sa fie pe fratie si buna intelegere, sa fie toti frumosi, sanatosi.
Si atunci rautatea, egoismul, parsivitatea, violenta, poligamia nu mai exista, ca nu mai sunt necesare pentru a trai.
De poligamie nu mai e nevoie, ca fiecare cu partenerul lui si asa ramane, nu mai e scop sa faca copii doar cel mai tare, nu mai e scop sa cauti un partener mai alfa tot pentru copii mai tari (ca de aia e poligamie, ca aia cei mai alfa si femei si barbati sa se duca cu cat mai multi sa faca copii mai vanjosi), ca doar nu e nevoie de ala cel mai tare.
Asa ca daca stim mecanismul, este simplu ce si cum.
In toate regnurile animale inclusiv la oameni exista competitie, nu are legatura cu lupii.
Pai da! In alt sistem nu ar mai fi competitie pe axa hrana, parteneri.
Ca nu mai e de ce, daca si tu ai cat ai nevoie, si eu am, si tu ai partener care vrei, si eu, nu mai are sens competitia, iar partenerul tau sa nu-ti placa tie, si al tau sa nu imi placa mie.
O sa fie competitie profesionala, acolo da, dar aia e altceva.
Dar si acolo daca chestiile is reglate, fiecare va face ce poate de la sine, nu va vea sa se duca mai sus unde nu ii e locul.
Adica cum e la nemti.
Acolo nu se duc 100 la facultate pe 10 locuri, abia daca se ocupa alea 10.
Ca din 100 de fac liceul daca 20 dau bacu si 4-5 % se duc la fac cu bacu.
Si isi stiu nivelul si se duc la profesionale fara probleme, nu au in cap "aaa mama du-te sa inveti colo sa nu ajungi instalator".
Oricum te pierzi pe drum, dupa generala stii f clar unde ti-e locul.
Nu ca la noi de ne batem sa intram la facultati, copiem, etc.
Ca daca te duci acolo al fac si sa zicem ca iei pe copiat, nu poti sa-ti faci treaba apoi, si deci nu mai ai interes sa copiezi.
Se mai copiaza la bac, ca si ei au o hiba in sistem si iti trebuie bacu total aiurea unde nu ajuta.
Dar la bac nu e competitie, ca nu e cu, concurenta cum e si la noi.
Adica de ex nu te poti inscrie la profesionala de calculatoare daca nu ai bacu chiar daca esti capabil. Dar poti face fara bac electrician de ex.
La ei la orice meserie faci profesionala, nu e ca la noi ca doar la meserii se numeste asa.
Si ca functionar bancar o faci, e 3 ani.
Si asa apare frauda, dintr-o inutilitate.
Daca te pricepi termini profesionala, daca nu te pricepi, nu termini. Daca ai terminat-o se considera ca te pricepi ca si colegii tai.
Si firma care are profesionala isi opreste cati are nevoie, nu ii pune sa concureze pentru locurile alea, considera ca nu au de ce, daca toti stiu la fel.
Daca te duci in alta parte poate da, daca vin 10 si sunt 3 locuri de instalatori sa zicem.
anonim_4396 întreabă: