Cine condamna avortul? In principiu habotnicii.
Cine condamna masturbarea? In principiu habotnicii
Deci nu prea e discriminare.
Total de acord cu ideea ca fiecare să facă ce vrea cu corpul său.
Dacă presupunem adevărată ideea de nemurire a sufletului, atunci trupul capătă o mai mare importanță în contextul în care îl avem doar temporar.Cu atât mai mult ar trebui să avem grijă de el și să îl protejăm așa cum considerăm, inclusiv prin dreptul la avort.
Ai dreptate in ceea ce scrii, ejacularea fara că sperma să ajungă în vagin este avort, femeile prin masturbare nu pierd ovule deși ele nu fac avorturi astfel
Ce parere am? Una buna. Consider ca nimeni nu ar trebui sa aiba dreptul sa-i spuna unei femei ce sa faca in privinta trupului ei si cu atat mai putin barbatii. Mie mi-ar placea ca pe barbatii aia care sunt militanti si ii foote grija sa nu cumva sa aiba femeile dreptul sa avorteze, sa-i vad gravizi si obligati sa poarte in burta acel parazit timp de 9 luni.
E f simplu, nu e democratie asa cum se spune, traim int-o falsa democratie condusa de mafia religiei.
Asa ca in aceasta "democratie" ei hotarasc ce ai voie, ce nu ai voie, ce e pacat, ce nu e, in interesul lor.
Si lumea fraiera care nu se prinde, crede in religie care e o mare mare dictatura de fapt.
Si oricum faza ca e crima, e falsa! Crima e cand omori un om, iar in perioada in care e permis avortul, chestia aia nu e inca om.
Deci iese din definitia crimei.
De aia nu se permite dupa, ca atunci e deja om si e crima daca il ucizi.
E ca la droguri, ai voie sa detii semintele, dar nu planta! Chiar s-a intamplat, luau astia seminte de canabis parca, politia era pe fir.
I-a lasat sa creasca plantele si s-au dus cu mascatii dupa ei.
Stiau cam cand cresc.
Semintele alea nu puteau furniza droguri, deci nu intra in legea de interdictie.
Religia interzicea avorturile pe interes ca aveau nevoie de lucratori pe nimic ca sa se imbogateasca ei.
Si mmasturbarea pentru ca barbatul sa fie obligat sa faca ssex ca sa iasa inca un sclav pentru bogati, si relatiile de tip homo tot de aia erau pacat cica.
Totul era politic si este.
Si vad ca de la un timp incepe sa se interzica avorturile, si ei mai vb de ceausescu, ciudat.
In Germania a fost interzis de mult, nu ai voie avort decat daca ai fost violata, se duceau alea in Olanda, rusine sa le fie, mare democratie Germania.
Or fi metode de contraceptie dar de multe ori nu isi iau pilulele, la unele nu merg, barbatii ma rar le place cu prezervativ.
E cam cu du-te-vino parerea asta. La noi, e doar "samanta" ce o dam afara. Nu are maini, picioare, inima, etc. Sunt doar niste mormoloci cu ADN. Rolul lor este strict de a transmite materialul genetic si de a initia treaba ce ovulul femeii trebuie sa o faca.
Femeia in schimb, cand face avort, are responsabilitatea si decizia de a omori efectiv o viata care deja are maxim 2-3 luni.
Una e sa omori niste celule "starter" si alta e sa omori o viata in dezvoltare.
Am luat-o logic. Stiu ca suna nasol pentru femei sa auda asta, dar din pacate asa sta treaba. Nu zic ca nu e "pacat" sa irosesti ceva ce unii barbati nu pot produce, dar hai totusi sa ne gandim logic putin. E aiurea sa risipesti tu ca barbat in mod voit, "samanta" ( zic in mod voit, pentru ca inevitabil corpul o va elimina dupa cateva zile sau o saptamana prin asa zisele "vise umede" pe care barbatii le au dupa o perioada fara activitate sexuala ).
Dar deja devine usor un act care duce spre crima, atunci cand o femeie decide sa extirpe un fetus de 2-3 luni. Asta vorbind la modul moral. Ca in mod social, este perfect legal in majoritatea tarilor, sa faci avort.
Pentru femei sigur ca pare a discriminare, pentru ca decizia finala de a incheia o viata in curs de dezvoltare, cade toata pe umerii lor. Si pentru ele devine foarte frustrant daca stau si se gandesc ca noi barbatii, biologic vorbind, ne lipsim de aceasta responsabilitate.
Într-adevăr, pare logic ceea ce zici și da, chiar așa și e, până la urmă.
După logica asta, dacă omori un om de 20 de ani e mai păcat decât dacă omori un copil de 5 ani, că ăla e adult cu totul deja format, copilul încă nu are totul dezvoltat.
Viața e în constantă dezvoltare și schimbare mereu.Atât timp cât ești în corpul altcuiva, poți fi considerat o tumoră, un corp străin pe care acea persoană vrea și are tot dreptul să îl dea afară. Dacă acei copii avortați ar avea viața lor proprie, la avort ar supraviețui, nu ar avea nevoie de corpul mamei neapărat.Dar atât timp cât cineva are nevoie de corpul tău pentru a exista, e practic parte din tine și tu decizi ce faci cu acea parte din tine.
Nu se pupa deloc exemplul tau cu logica mea . Diferite pedepse sau judecati se aplica pe diferite situatii. In situatia expusa de tine ca exemplu, e la fel de pacat si daca omori un om de 20 si daca omori unul de 5.
In plus, nu am judecat pe nimeni. Eu doar am spus ceea ce exista deja in jurul nostru. daca societatea in mare parte, accepta avortul, si il practica, atunci e strict alegerea ta daca vrei sau nu sa avortezi ( asta din punct de vedere legal )
Logica mea care ti-a dat tie trigger cred ca este cea morala. Moral vorbind, este o crima acest avort. Chiar daca societatea o accepta, asta nu inseamna ca ea nu exista. Ceea ce fac doctorii ginecologi sau cine se ocupa de avorturi, este pur si simplu crima legalizata. Pentru ca tu inchei o viata in curs de dezvoltare. Moral vorbind, era datoria barbatului sa foloseasca prezervativ si datoria femeii sa se verifice a doua zi daca a ramas insarcinata.
In mod normal s-a inventat avortul pentru situatii in care minorele sunt gravide sau daca sarcina este produsul unui viol. Dar avand in vedere ca avortul a devenit o alegere destul de comuna si la indemana oricui, a devenit ceva banal.
Nu inventez eu aiurea situatii. Pur si simplu am spus ceea ce de fapt este. Multora nu le convine aceasta vina morala si prefera sa dea vina pe altii...
anonim_4396 întreabă:
beausingurlamasamea întreabă: