| Hyperion7 a întrebat:

Ce părere aveți de situația conform căreia atât bărbatul,cât și femeia sa facă orice vrea cu al sau trup?
Mă gândeam la nemurirea sufletului și îmi vine acest gând.
Deși incerc sa fiu cat se poate de imparțial când vine vorba de avort și să înțeleg niste chestii,am realizat și că bărbații fac "avort" unanim acceptat.
Știu că pare aberant ce zic,însă dacă e sa o luam la nivel micro,ajungem la concluzia că și bărbații fac "avort".Cum? Simplu. Ejaculeaza.
Ok, e doar sperma, dar acea sperma joaca un rol foarte important când vine vorba de reproducere.
Și am ajuns la concluzia că da, bărbații fac ce vor cu trupul lor, însă femeile nu au voie.
Dar realitatea pare sa dea cu >virgula.8-
Voi ce părere aveți? O fi asta o discriminare intenționată sau care e treaba, de fapt, cu acest avort?

35 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns (pentru StoicAnalysis):

E fix aceeași logică.
Și eu am spus tot ceea ce este, iar ceea ce am spus este acceptat majoritar, copiii în burta mamei neavând nicio identitate ca persoane.
Vină morală poate fi oricând, dar este o diferență între a omorî un om pe care îl vezi in fața ta și un embrion, celule în formare pe care nu le poți vedea decât prin niște aparate și a căror existență depinde de existența altei persoane.Persoană al cărei corp îi aparține în totalitate și care are tot dreptul să te accepte sau nu.
Dar lăsând astea la o parte că sigur nu vă schimbă părerea, ai grijă tu și ceilalți care aveți asemenea idei că începeți să cădeți în capcanele practicilor și doctrinelor comuniste, totalitare care au început să ia amploare în ultimii ani. Încet încet, prin mass-media, rețele sociale, mici legi aparent inofensive, oamenii încep să ia de bune ideile astea la bază comuniste, mulți dintre voi fără să realizați că ați fost îndoctrinați, spălați pe creier.
Un mic hint, practicile totalitare caută să separe oamenii, nu să îi apropie, să îi condamne pe unii din cauza sexului, religiei, etniei, alegerilor etc. și să îi ridice în slăvi pe alții.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru J0B0MAT):

Eu nu m-am axat pe partea legala sau birocratica. Special pentru a evita afilierea cu anumite partide politice sau cu anumite grupari. Eu pur si simplu am expus nonsalant o emotie pe care parintii o simt 100% atunci cand fac un avort. Tu o vezi ca o practica banala, ca extirparea unei masele cariate. Insa ce simt acei parinti cand o fac, este vina, rusine, regret, tristete. Chiar daca aceste sentimente sunt slab simtite de catre unii, ele sunt prezente. Asta pentru ca in adancul nostru, stim ca acea practica facuta, a incheiat o posibila viata a propriului fat. Daca ar fi atat de banal pe cum o expui tu, nu ar mai fi atatea campanii anti avort sau atatia parinti care au remuscari dupa eveniment.
Nu ma intelege gresit, nu condamn alegerile facute, sau parintii in cauza, eu doar spun exact ce simte un om. Eu doar expun partea morala lucrurilor. Nu vreau sa convertesc lumea la ideile mele sau sa-mi fac propria grupare ca nu sunt Mesia.
Ceea ce spun poate fi util unei femei care in urma unui avort simte aceste emotii si este constienta ca nu doar ea simte asta, ci mai toate femeile. Acest lucru facand-o sa treaca mai usor peste pierdere. Ca pana la urma este o pierdere.

| J0B0MAT a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Nu ai cum să știi ce simte sau va simți un om. Legat de sentimente chiar nu are nimeni cum să dea sfaturi sau să fie în măsură să își prezinte ideile ca adevăruri general valabile.Fiecare își ia deciziile cum consideră, iar cu siguranță oamenii își dau seama de sentimente și își asumă, chiar dacă dor. Și repet, fiecare trebuie să fie liber să aleagă ce face cu corpul lui, indiferent de ce sentimente cred alții că va avea, ce valori morale, greșeli religioase, fizică cuantică, suflete și ce mai e.

| SkandallKamataru a răspuns:

Nu stiu de ce trebuie sa explic faptul ca tu ca femeie nu trebuie sa faci absolut tot ce vrei cu corpul tau la fel ca un barbat, pentru ca pana la urma traim intr-o societate civilizata, si avem niste reguli morale care nu trebuiesc incalcate pentru ca altfel ajungem la haos si la degenerare.

Cand vine vorba de avort e o treaba serioasa, nu sunt nici pro nici contra, dar tu spre deosebire de barbat porti o viata in tine, o viata completa, ovul + spermezeu, iar tinand cont de faptul ca vrei sa omori un viitor om, asteapta-te sa primesti si hate mult pe treaba asta.

Si barbatii nu fac avort, chiar trebuie sa explic asta ca la gradinita, ca la prosti? Nu compara un bebelus real cu organe si restul cu niste mormoloci.

| Hyperion7 explică (pentru SkandallKamataru):

SUNT BĂRBAT!laughing
Mor, nu știu de unde ai tras concluzia asta, plus că scrie pe profil rolling on the floor