anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre acei barbati care cer in casatorie pe iubitele lor, dar daca sunt refuzati se despart de ele. Se simt asa de tradati ca numai vor sa aiba de-a face cu ele sau...?

16 răspunsuri:
| Satango a răspuns:

E vorba despre orgoliul masculin. Odată rănit, într-o relaţie, în cazul acesta, el poate înţelege că nu este considerat capabil să ducă relaţia la bun sfârşit. Este un război între orgoliu şi dragoste. Unele femei consideră că o relaţie nu e definită de un act.

| dannyel86 a răspuns:

Depinde de context. Unii barbati trebuie sa inteleaga ca ambii parteneri trebuie sa fie pregatiti pentru a face acest pas. Sigur ca vrei sa-ti surprinzi partenera, dar trebuie sa fie si locul si momentul oportun. Daca tu creezi o situatie ridicola prin cererea ta, e normal sa nu o considere serioasa si sa te refuze. Pentru amandoi cererea in casatorie e un lucru serios. De aceea momentul trebuie ales cu mare grija. Daca ea refuza, barbatul trebuie sa se intrebe de ce s-a intamplat asta, nu imediat sa dea vina pe posibila viitoare sotie ca a fost respins. Iar doi oameni maturi, indiferent daca ea accepta sau nu, trebuie sa fie deschisi la dialog si sa inteleaga punctul de vedere al partenerului.

| KodrutZ a răspuns:

Nu mi se pare de orgoliu sau tradare aici, ci de instinct. Atractie>sex>procreere, asa functioneaza treaba. E in codul genetic. Multi sufera de lehamite/lene/obisnuinta, si de aia vezi cupluri care la 35 de ani si cu mai bine de 10 ani de relatie in spate abia daca se muta impreuna sau inca stau cu mama si cu tata si nici nu au ginduri de maritis, daramite copii. Daca ai ajuns la momentul in care consideri ca ati trecut prin destule si ea te refuza pe vreun motiv de-ala cretin gen "nu sint pregatita" desi va fu&eti de 10 ani si stati impreuna de 8, atunci e normal sa iti bagi picioarele sa gasesti alta cu care in 6 luni esti insurat si peste 1 an deja aveti un copil. Lumea nu se opreste pentru mofturi. Unii inteleg asta, altii se duc pe p*&a. De aia creste procentul de prosti masiv, fiindca la ei functioneaza instinctele mult mai bine ca la astia vezi doamne, elevati.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La o anumita varsta, o relatie nu are nici un rost daca nu are o finalitate. Sigur, al 18 ani un cuplu nu se gandeste neaparat la casnicie, dar pe la 25 de ani nu mai intri intr-o relatie daca nu te gandesti ca e persoana cu care ai putea intemeia o familie. Iar daca persoana respectiva nu isi doreste o familie cu tine, ce rost mai are sa pierzi timpul. Nu e vorba de tradare, e vorba ca are alte dorinte in viata si ca oarecum te-a pacalit, nespunandu-ti ed la inceput ca nu doreste sa se casatoreasca cu tine.

| Oana92 a răspuns:

E posibil sa se simta tradati, e posibil ca explicatia iubitelor sa lase de inteles ca relatia nu mai are viitor. Daca fata e prea tanara sau amana momentul casatoriei pentru ca nu se simte pregatita inca pentru asta, e o prostie din partea lor sa puna capat relatiei.

Dar, ma intreb eu, barbatii astia nu tatoneaza putin terenul inainte de cerere? big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Oana92):

Nu cred. Multi se casatoresc dupa un an sau ceva de genul. Nu cred ca astia aduc macar vorba de casatorie. Doar se trezesc femeile cu ei in genunchi in mijlocul parcului ( sau mai stiu eu ce ) si cum un inel mare. Multe creed ca zic da doar sa vada inelul mai bine rolling on the floor

| Oana92 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai aici e baiul...ar trebui sa bata un apropo inainte. Nu te pui sa faci asa un pas daca ai o relatie de putin timp sau daca vezi ce femeia nu vrea nici sa auda de casatorie.

Iar asta cu parcul e aiurea laughing Eu m-am asigurat ca nu am sa trec prin asa ceva, i-am dat de inteles ca daca o sa ma ceara vreodata de nevasta sa o faca in intimitate, nu in public si de preferat peste vreo 10 ani. Macar stie, l-am avertizat laughing

A mai fost si Ouatu de a cerut-o pe blondina lui de nevasta intr-o emisiune...a zis da, si dupa o saptamana i-a dat papucii laughing

anonim_4396

Saracul prost rolling on the floor

Nu ai vrea macar la un restaurant sa te ceara de sotie? Femeile se dau in vant sa le faca pe altele geloase.

Nu. laughing
E un moment intim, pentru doi, nu pentru jumate de oras laughing Si asa nunta e pentru neamuri, macar cererea in casatorie sa fie pentru cuplu happy

De ce sa fie geloase, ca de maritat de marita multe, si nu sunt toate fericite laughing

anonim_4396

Ca vor si ele sa poarte rochia alba, sa fie in centrul atentiei ( nu zic de rautate dar la o nunta toata lumea e axata pe ea nu el ) si chestii de genul. Chiar daca si ele nu stiu ce vor, majoritatea daca sunt cerute in casatorie deja se prefac ca lesin, poate scapa de cerere laughing). Totusi apreciez ca ati vorbit macar, asa stie si el ce sa faca, decat sa faca ceva prostesc.

Daca as vedea o tipa ca lesina cand e ceruta de nevasta as lesina si eu...de ras laughing Cum sa fii atat de falsa? laughing

Pai am vorbit...ca sa nu stau cu frica de cate ori ma duce in public laughing

anonim_4396

Mare problema, numai ieseai din casa si gata rolling on the floor. Totusi sunt curios care e motivul adevarat. Nu te simti bine cand esti in centrul atentiei sau nu te poti "stapani " si sari pe el si nu vrei sa vada toata lumea? laughing

Nu ma simt bine in centru atentiei, dar nu asta e motivul principal. Cum am spus deja, cred ca momentul asta e pentru doi, nu pentru toti cei din restaurant/parc/alt loc public. Pentru felicitari, urari si pupaturi exista nunta, dar cererea e doar pentru cei doi. Cel putin in viziunea mea...

anonim_4396

Interesant. Multe fete am intrebat cum ar vedea ele cererea in casatorie "perfecta" si majoritatea vroiau niste chestii de filme. Rar sa mai vezi ce scrii tu.

Probabil pentru ca ele viata e un film laughing Si eu as vrea ceva romantic si de tinut minte, dar intim happy Sunt dificila, stiu laughing

| NoRegretsxx a răspuns (pentru KodrutZ):

Yes!