E f simplu, daca le scade nivelul de testosteron sau estrogen, se diminueaza si libidoul, si la unii odata cu varsta le scade chiar si de la varste tinere.
De obicei e normal dar depinde foarte mult și de tine și de partenerul tau. Dar ai spus că nu ai k viață activă sexuală
Apetitul sexual e normal să scadă, la o primă vedere, odată cu vârsta. La femei e puțin mai ciudat și sunt niște cauze care nu sunt cunoscute, înțelese în întregime. Ce spun sunt și speculații. Dar, ideea e că în adolescență fertilitatea fetelor are cel mai înalt nivel. Este, deci, normal ca apetitul să scadă un pic când atingi vârsta de 20+ ani. Apetitul, în general, la femei nu e extrem de ridicat oricum, până într-un punct. Aici pot exista cauze sociale și evolutive. De-a lungul timpului cei mai mulți copii erau făcuți, cum e normal, în perioada cea mai fertilă, adică în adolescență. Însă, dat fiind contextul social, mulți copii mureau, ceea ce lăsa multe traume asupra femeilor. De asemenea, mai poate fi implicația pe care o are faptul că în tinerețe femeile sunt foarte curtate, iar la sfârșitul adolescenței majoritatea ajung la maturitate și simt faptul că dețin cel mai mult control în relațiile pe care le au. De aceea, în acea perioadă apar multe cu „sunt independentă și puternică". Lucrul ăsta nu ține, decât poate parțial.
==============================================================
„This time of life may be when your sex drive is strongest. One study showed that women between 27 and 45 had more frequent and more intense sexual fantasies than younger or older women. They also had more sex and were more likely to have it sooner in a relationship."
==============================================================
https://www.webmd.com/sex-relationships/ss/slideshow-sex-drive-changes-age
Eventual, după 30 de ani multe femei au o familie stabilă, îmbătrânesc și nu mai sunt atât de curtate. Pierderea acelui control sau a posibilităților pe care le aveau înainte poate duce la un efect contrar. De obicei, limitările duc la dorința mai mare de a le depăși. S-a observat o creștere mare a apetitului sexual la femei de după 30 de ani. Lucrurile, deci, pot fi justificate în felul ăsta sau în sens evolutiv (posibilități mai mici de a face copii, deci își poate exercita sexualitatea mai mult).
==============================================================
„Our female ancestors grew accustomed to watching many of their children perhaps as many as half die of various diseases, starvation, warfare and so on before being able to have kids of their own. This trauma left a psychological imprint to bear as many children as possible. Becoming pregnant is much easier for women and girls in their teens and early 20s so much easier that they need not spend much time having sex. "
„However, after the mid-20s, the lizard-brain impulse to have more kids faces a stark reality: it's harder and harder to get pregnant as a woman's remaining eggs age. And so women in their middle years respond by seeking more and more sex. "
==============================================================
După menopauză, de obicei se pierde cel mai mult apetitul sexual. Însă, se pare, că pentru acele femei care au dat importanță interesului sexual toată viața, acesta va exista și după 40 de ani. Aici poate fi oarecum justificată cauza psiho-socială, cauza la nivel de mentalitate. Pentru femei e foarte important aportul psihologic în relațiile sexuale, e chiar definitoriu.
==============================================================
„A research letter out this week in JAMA Internal Medicine reports that women between the ages of 40 and 65 who place greater importance on sex are more likely to stay sexually active as they age. In other words, if it’s important to you, you’ll keep on doing it. "
==============================================================
https://www.health.harvard.edu/......1402137035
Ceea ce spun eu a fost la general, însă. Prietena ta (sau tu) pare a avea alte condiții decât cele obișnuite. Dacă nu a avut relații, e normal să își focalizeze sexualitatea pe ceva (De ex. filme pentru adulți). Lucrurile astea nu pot dura, însă, la nesfârșit. Intervine monotonia. Un partener și o schimbare de perspectivă ar schimba lucrurile, dar probabil, doar până la menopauză. Nu cred că e de îngrijorat, deocamdată, dacă observăm prin ce trec majoritatea femeilor. Doar că, odată cu vârsta, diversitatea de posibili parteneri scade. Depresia poate avea un rol definitoriu (așa cum am spus legat de aspectul psihologic). În ziua de azi, după vârsta de 30 începem și să fim mai stresați, mai ocupați căci ne creăm un context nociv de viață. Și asta poate fi schimbat, însă. Fiecare individ are propriile particularitățile. Totuși, în funcție de ce se întâmplă în general și a înțelegerii pe care o deduci din ce am spus, poți lua niște măsuri. Nu uita, psihicul este cheia către o viață sexuală satisfăcătoare.
E adevărat că apetitul sexual scade odată cu vârsta.
Dar nu la 28-30 de ani. Atunci ești chiar la apogeul vieții sexuale.
"Scăderile" încep să se simtă după 35-36 de ani.
Acum, depinde foarte mult și de "genetica" fiecăruia. Pentru că nu toți suntem la fel.
Sunt bărbați foarte activi sexual și după 40 de ani. Iar alții se "ofilesc" mult mai tineri.
La femei e cam invers. Pe la 20 viata sexuala nu le incanta la fel de mult ca la 30, 35 de exemplu, dupa 30 incep sa si doreasca la fel de mult ca barbatii, si pe masura ce imbatranesc le place mai mult. Se pare ca la barbati procesul e cumva invers. Tu de fapt spui de stimul vizual, cand esti tanar e totul nou si interesant spoi nu mai e asa nou, nu te mai excita ceva banal dar viata sexuala in sine creste odata cu varsta nu se diminueaza
Pentru ca nu este ceva absolut, ci relativ (exista necesitati absolute si necesitati relative.) Necesar iti este ceea ce este útil si are doar un singur mod. (Exista si necesitati logice, fizice, metafizice, etc.)
Daca ai fost la viata ta necesitarista, fatalista, determinista si nu ai crezut in AZAR(aleatorietate), insemna ca ti-ai trait bine viata. Una este necesitarismul si alta accidentalismul. Accidentalismul crede in relativitate si cauzalitate.
Aristotel vorbeste de NECESITATE TELEOLOGICA, nu asa cum fac modernistii si fractioneaza necesitatile. Freud vorbeste ca physis este o necesitate in sine. Insa nu este asa, ea este data ca mediu pentru o necesitate finala si culturala. De ceea Freud spune ca anumite necesitati produc reziduu pentru ca au fractionat necesitatea culturala. Ei se rezuma la physis. Physis este data pentru "necesitatea culturala" nu ca necesitate in sine. Cand ei spun impuls sexual, dorinta sexuala, etc., iti deviaza atentia doar la o parte de-a lui Physis insa Dumnezeu ti-a lasat-o totala pentru o "necesitate culturala". De aceea Malinowski spune ca cultura cu institutiile ei sunt instrumente care implinesc un propozit. In cazul acesta o necesitate psihobiologica. Cu totii vrem sa castigam femei si bani usor, insa daca o luam pe aratura pierdem.
Este normal sa se intample asta, fiindca odata cu inaintarea in varsta se schimba preferintele si prioritatile in viata ta, si daca nu esti indragostita de un barbat pe care a-l iubesti si-l doresti, apetitul sexual este deja potolit, ca nu mai fierb hormonii in tine ca in adolescenta.
Cunostinta ta trece printr-o perioada de detoxifiere sexuala.
Le-a vazut si le-a incercat pe toate, a ajuns la saturatie, inca nu stie ce anume vrea sau inca nu a aparut persoana care sa vrea aceleasi lucruri pe care le doreste si ea.
O sa-si revina atunci cand il va gasi pe Fat frumosul care-i va trezi interesul si n-o vei mai recunoaste.
Deocamdata cugeta singura la putreziciunea lumii si la sensul real al vietii.Sigur e in fata unei schimbari si aceasta schimbare vine din interior.
Hormonii n-o mai innebunesc,experienta a capatat,asa ca isi cauta drumul, care, sa stii, ar putea fi unul grozav.
Doar sa ia hotararile cele mai potrivite.
De obicei barbatii sunt cei care isi "traiesc viata" si apoi se stabilesc undeva, alaturi de o fiinta cu care isi intemeiaza o familie.Cunostinta ta a functionat exact asa, acum s-a linistit, nu mai are curiozitati, asa ca isi cauta un liman.
Nu are depresie, nu are nevoie de sex pentru moment(a luat in avans mai mult decat simtea nevoia) asa ca acum reflecteaza la viitorul ei.
Sper sa ii mearga bine de acum incolo.
Ba sunt inteles cauzele f bine, scade nivelul de estrogen, progesteron si testosteron, asta in afara de cauzele psihologice, dar aia e altceva, aia se rezolva.
Se rezolva si aia de la hormoni daca bagi din afara.
Pai tu de ce crezi ca batranii n-au erectie? Din cauza asta, ia baga tu la unu de 70 ani testo, sa vezi ce beton o are!
Nu ai citit ce am spus. Tocmai, că femeile de peste 30 de ani simt dorințe mai mari decât cele din adolescență. Tu spui altceva. Cu „bagă aia și ailaltă" nu o să faci nimic, ba chiar riști să o dai în ceva nociv. E un sfat prost ăsta al tău, dar e treaba ta ce sfaturi dai. Eu am venit cu date și explicații. Utilizatorul e liber să ia ce sfat dorește în considerare.
Evident ca unele femei peste 30 ani simt dorinte mai mari ca inainte, dar sunt destui la care cade liniar in timp libidoul si nu mai revine, la asta se referea initiatoarea.
Deci ai si tu dreptate in ce spui.
Sigur ca stiu si eu ca de ex vecina mea la 16 ani nu simtea mai nimic cand era penetrata, deci cam ce zici tu, iar acum la 33 ani simte al dracului.
Unele chiar dupa menopauza au libido mai sus decat inainte, pe una de peste 60 ani o cunosc eu, e prietena de fam cu mama.
Dar nu despre astia era vorba, la astia de mai sus balanseaza acei hormoni, inainte erau mai jos, dupa aia mai sus.
Pai..sa vezi alea cu sindromul ovarelor polichistice care uneori au testo mai sus, se urca pe pereti de pofta sexuala, maaama, am ramas masca, ca am vb cu una din asta prin 2009 ca nu slabea si i-am zis cum sa o faca (desi n-a reusit nici asa).
Dar sunt si factori psihologici care dicteaza, insa asta se afla f simplu prin dozarea de hormoni sa vedem nivelul.
============================================
„Evident ca unele femei peste 30 ani simt dorinte mai mari ca inainte"
============================================
Nu unele, asta se întâmplă în general.
============================================
„sunt destui la care cade liniar in timp libidoul si nu mai revine, la asta se referea initiatoarea."
============================================
Eu am explicat și cauzele pentru care poate interveni asta. Deci nu mi-ai citit răspunsul. Nu poți înțelege un fenomen particular, până nu îl înțelegi pe ăla general. Ea nici nu a trecut de 30 de ani. E normal să scadă până în 30 de ani! Asta am spus și eu în răspunsul meu. Însă tu spunând că dacă scade liniar până în 30 de ani atunci scăderea liniară se va menține, nu este ceva ce poți demonstra. În mare parte e chiar fals! Tocmai, scade până la 30 și după crește. La ea sunt mari șanse să fie cum se întâmplă în general. Totuși am explicat și varianta cum că s-ar putea menține o scădere dacă sunt cauze psihologice sau altele. Am spus toate astea.
============================================
„Unele chiar dupa menopauza au libido mai sus decat inainte, pe una de peste 60 ani o cunosc eu, e prietena de fam cu mama."
============================================
Noi aici nu vorbim de unele. Vorbim de ce se întâmplă în general. Eu, totuși, am argumentat și de ce după menopauză activitatea sexuală se poate menține și am dat și acolo articol. Deci deja am spus astea. Nu mai am chef să repet.
============================================
„Dar sunt si factori psihologici care dicteaza, insa asta se afla f simplu prin dozarea de hormoni sa vedem nivelul."
============================================
Dozarea de hormoni fără cap poate aduce doar neajunsuri. Mai bine să se stabilizeze psihic, decât să aibă nevoie de o dozare cu hormoni constantă care are destule riscuri. Eu nu recomand așa ceva. Tu poți să îi spui orice. E treaba ta.
Https://youtu.be/2YcbMxwu5FM
Primul lucru la care m-am gandit cand am vazut intrebarea ta
Iti citisem raspunsul doar ca nu prea eram de acord cu unele, asa ca acum vad ca e cazul sa comentez pe rand, citisem, pentru ca ai scris destul de inteligent.
La primul paragraf, probabil ca tu te referi ca nu-s cunoscute cauzele, nu daca scad sau nu hormonii care scad sau nu libidoul, ci de ce scad, adica ce duce la asta. Aici da, nu e cunoscuta treaba, dar cum ai zis poate fi cauza evolutionista, insa natura nu stia de contextul social, asa ca probabil in trecut se faceau copii in adolescenta, ca barbatii aveau grija de femei si copii, aduceau resurse, etc.
Aia cu independenta si puternica tine, de ce nu? Sunt multe femei independente si puternice, dar aici pomenesti de factori psihologici si e corect, si asta poate influenta.
La paragrafu doi:
Degeaba limitarile duc la dorinta de a le depasi daca nu ai cum sa le depasesti, ca nu depinde de ele daca sa aiba libodo mai sus sau nu, poate sa vrea cat o vrea.
Evolutiv iar nu vad legatura, ca in trecut femeia isi facea treaba din adolescenta deja f bine, si nu mai era cazu ca dupa 30 ani sa urce libidoul, am zis ca, cred, nu ca e sigur.
Paragraful trei, posibil ca femeile care au dat importanta toata viata chestiei sexuale, sa aiba libido si dupa menopauza, nu am verificat, insa deja stiu doua femei asa, tipa de 60 ani dar nu ii cunosc istoricul sexual, insa mai stiu alta prietena de a mamei care era footacioasa rau de tanara, asa ca si dupa menopauza era la fel.
Dupa 50 ani vroiai sa zici, ca menopauza apare in jur de 50, nu 40. Aici iar nu cred ca depinde de factorii psihisociali, ci depinde de libido daca ai sau n-ai, ca degeaba aia dat tu interes sexului toata viata, poate sa-ti pice libidoul dupa menopauza si sa nu mai mearga.
Paragraful patru:
Monotonia poate apare si la filme pentru adulti si cu partener.
Si cu partener poate sa fie bine si dupa menopauza, nu doar pana atunci, doar ca atunci vine problema ca devine neatractiva si barbatul nu se prea mai simte atrasa de ea, si iar revine la filme pentru adulti la o adica, aici e relativ, depinde si de barbat si de cum se ingrijeste ea.
Normal ca depresia dicteaza libido-ul, insa sa zicem ca nu exista depresie, deci scoate cauzele psihologice si psihiatrice.
Nu e neaparat ca dupa 30 ani ne stresam mai mult si ne facem un context nociv, depinde de persoana, de situatie si asa mai departe.
Ca un om sanatos la cap, nu se streseaza si nu-si face context nociv.
Corect, psihicul este f important si dicteaza destule, de aia am si zis de cauze psihologice, insa interesant e de ce si cum, cand nu exista probleme psihologice, ca asa daca e de la probleme psihologice sau psihiatrice e simplu, nu mai e nimic de cercetat.
Daca nu-s cauze psihologice (ca aia la psiholog se rezolva) ci doar fiziologice, trebuie sa bagi hormoni cu cap monitorizat de un medic ca sa fie bine, ca daca o femeie dupa menopauza baga estrogen, scapa si de efectele menopauzei, eu ma mir cum de nu se poarta substitutia hormonala, ca f multe probleme da menopauza, osteoporoza, draci, bufeuri, scadere apetit sexual, etc.
Si la barbat la fel, baga testo si f si la 75 ani la pprostituate daca are bani, dar sa poata, insa ii lasa asa vai de mama lor.
Ca sa nu mai zic ca daca le urca la normal testo, o sa fie mai energici si asa mai departe, se pierde masa musculara mai greu, au energie mai multa, prinde bine la batranete asta.
Dar tot asa bagat cu cap monitorizat de medic.
======================================
„Aici da, nu e cunoscuta treaba, dar cum ai zis poate fi cauza evolutionista, insa natura nu stia de contextul social, asa ca probabil in trecut se faceau copii in adolescenta, ca barbatii aveau grija de femei si copii, aduceau resurse, etc."
======================================
Ba da, natura știe de chestiunile sociale pentru că ele afectează direct psihicul. Natura știe de ceea ce afectează psihicul.
======================================
„Degeaba limitarile duc la dorinta de a le depasi daca nu ai cum sa le depasesti, ca nu depinde de ele daca sa aiba libodo mai sus sau nu, poate sa vrea cat o vrea."
======================================
Ba depinde foarte mult de ele. Aici tot la psihic e problema. Fiecare persoană poate avea foarte multă putere asupra psihicului dacă știe să și-l gestioneze.
======================================
„Evolutiv iar nu vad legatura, ca in trecut femeia isi facea treaba din adolescenta deja f bine, si nu mai era cazu ca dupa 30 ani sa urce libidoul, am zis ca, cred, nu ca e sigur."
======================================
Tocmai că are legătură cu evoluția și am spus de ce. La 30 de ani fertilitatea e scăzută deci era folosită ca o formă de semi-contracepție (chiar dacă inconștient). Femeia nu mai făcea atâția copii, adică putea să își exercite sexualitatea într-un mod mai liber. De ce nu mai voia copii? Din cauza traumelor de care am spus. De asemenea, bărbații căutau în principiu tinere, adolescente. Femeile de peste 30 de ani nu mai aveau așa multă parte de sex. Faptul că erau constrânse astfel, le făcea mai dornice.
Acum e un context care le limitează la fel de mult, dar în alt mod. Acum există prejudecăți mari dacă te fufu în adolescență. Toate astea creează un context de castrare psihologică (care e ceva foarte serios - chiar de îi zici psihologică). Constrângerile ne fac mai mult să vrem anumite lucruri, iar dorințele astea ies la iveală mai târziu într-un mod sau altul. La femei se întâmplă într-o perioadă în care au mai multă stabilitate în viața lor, iar bărbații nu le mai văd atât de atractive. E de înțeles de ce atunci. Am explicat asta în răspunsul meu. Cauzele sunt multiple și complexe. Și așa nu avem cum să acoperim toate cauzele, mai ales că sunt raportate și la individ, iar multe din lucrurile astea sunt și speculative. Să generalizezi pe așa ceva nu e ușor.
======================================
„Paragraful trei, posibil ca femeile care au dat importanta toata viata chestiei sexuale, sa aiba libido si dupa menopauza, nu am verificat, insa deja stiu doua femei asa, tipa de 60 ani dar nu ii cunosc istoricul sexual, insa mai stiu alta prietena de a mamei care era footacioasa rau de tanara, asa ca si dupa menopauza era la fel."
======================================
De ce încă mai au libido mare? Pentru că e un lucru psihologic în mare parte. Psihicul pentru femei e extrem de important. Cele mai dese cauze pentru care o femeie are probleme cu sexul sunt legate de psihic. Adică, dacă dai importanță sexului și îl pui în prim plan, cel mai probabil îi vei da aceeași importanță mai târziu. Concepțiile despre sex sunt legate de psihic. Creierul face asocieri. Adică aia e bună, aia nu și de aceea produce niște blocaje. Psihologia implică direct procesele pe care creierul le desfășoară chimic. Dacă ai avut anumite experiențe neplăcute sau ai fost făcut să te reții în a considera sexul important, ai fost crescut în maniera în care să devii o persoană pudică, atunci și pofta se reduce. Eu îți spun și din experiență (nu doar ipotetic). Sunt femei care au mari probleme în a simți plăcere sexuală sau simt că nu o pot exercita cu nimeni. În momentul în care găsesc pe cineva cu care pot să își exercite cu încredere liber sexualitatea, fără a tinde doar să satisfacă, dar să își centreze persoana în actul sexual, le va crește mult libidoul. Contextul sexual e complicat pentru femei pentru că sunt atâția disperați și oameni cu idei proaste care le și trădează și le consideră ușoare, adică inclusiv panarame sau curve, dacă au dorințe sexuale. Atunci ele sunt forțate să se tot abțină și să vadă sexul ca fiind ceva nepotrivit și să îl asocieze cu persoane nepotrivite. Toate chestiunile astea sociale sunt implementate în psihic. Societatea de fapt ne-a schimbat imens parcursul evolutiv. Dacă nu exista această formă socială noi eram diferiți, așa cum erau strămoșii noștri de acum zeci de mii de ani. Aceia se manifestau cu mult diferit de cum ne manifestăm noi acum.
======================================
„Monotonia poate apare si la filme pentru adulti si cu partener."
======================================
Nu am zis că nu poate. Dar cu un partener apare mai greu. Nu poți compara filmele pentru. adulți cu un partener real. E grav dacă crezi că poți. Să nu mai zic că eu nu am spus că monotonia nu poate interveni în ceva. Eu am zis că are nevoie de o schimbare. Nimic mai adevărat.
======================================
„depinde si de barbat si de cum se ingrijeste ea."
======================================
Depinde mult, că și asta influențează mult și factorul psihologic. Noi nu doar **** și gata. Relațiile umane se bazează pe un context psihologic complex. Așa am evoluat noi. Celelalte animale se *** și gata. Nu au nevoie de ceva anume, doar de instinct. Însă noi suntem așa că așa am evoluat din cauza contextelor sociale. Ba chiar contextul social ne-a schimbat și fizic, nu doar psihic.
======================================
„Corect, psihicul este f important si dicteaza destule, de aia am si zis de cauze psihologice, insa interesant e de ce si cum, cand nu exista probleme psihologice, ca asa daca e de la probleme psihologice sau psihiatrice e simplu, nu mai e nimic de cercetat."
======================================
E foarte mult de cercetat deoarece, spre deosebire ce crezi tu, un tratament natural, fără pastile și alte nebunii, are rezultate mai bune dacă se pliază pe caz. Omul nu e făcut să ia tratamente forțate. Omul e făcut să o ia ușor, în ritmul său și să o facă cât mai natural posibil. Sunt probleme care nu trec cu pastile. Iar, îți zic și din experiență. Pastilele pot face mai rău, dar o persoană care știe să te asculte și să te ajute în a îți gestiona emoțiile poate fi cel mai bun medicament. Dar cum am spus, depinde de caz. Dacă asta se pliază, ar fi o prostie să apelezi la suplimente care dau și o grămadă de riscuri, deci mai rău pot face. Să nu mai spun că suplimentele alea trebuie luate mereu dacă nu îți rezolvi rădăcina problemei. Iar rădăcina stă în condiția socială că de vrei sau nu vrei asta e lumea noastră, asta e cam tot ce știm.
======================================
„Dar tot asa bagat cu cap monitorizat de medic."
======================================
Poți băga cât vrei, dacă problema e la rădăcină, nu o vei rezolva niciodată. Dar tu poți crede că e simplă treaba. Nu e deloc simplă. Sunt depresii nevindecabile nici cu tratament complex medicamentos. Psihicul e complex și nu se rezumă doar la substanțe injectate. Rotițele alea trebuie să le și ajuți tu să meargă în sensul în care trebuie, că altfel degeaba sunt unse.
1 - De unde stie natura de contextele sociale? Ea stia de ce era in trecutul indepartat, nu stie de ce e recent de 3000 ani incoace sau cand ne-am mai civilizat. Si ne-a adaptat conform a ce era odata, nu ce e acum.
2 - Sigur ca in unele cazuri psihicul conteaza foarte mult, ai dreptate, mai ales cand sunt probleme psihologice, dar cand nu sunt, poti tu sa faci ce vrei, ca tot asa ramai, ca daca era cum zici tu, deveneam si eu geniu, deveneam si superman si totul, doar ca ma gandeam, nu e chiar asa, depinde de situatie.
Ca daca pica hormonii din alte motive decat psihicul, nu-i mai ridici tu nicu cu cricu.
Deci aici e relativ, depinde de cauze.
3 - Pai in trecut nici nu era nevoie sa mai vrea sau sa nu mai vrea copii la 30 ani, ca faceau din adolescenta copii, iar atunci nu erau traume caci barbatul se ocupa de protectia femeii si copilui, nu avea de ce sa aiba traume, asa ca natura de aia stie doar, traume au avut incoa, cand pe barbat il durea in cur de femeie, desi acum de ex, daca femeia are munca, se descurca cu copilul fara vreo trauma.
Daca constrangerea le facea mai dornice, atunci era chestie psihologica si puteau jongla cu psihicul cum zici eu.
O fata desteapta nu se lasa dominata de prejudecati, numa proastele se castreaza psihologic si tin cont de prosti, un destept nu tine cont de ce zic prostii, ci isi vede de treaba lui.
Un om care tine cont de prosti, este si el prost.
Barbatii nu mai vad atractiva pe una cand isi pierde din frumusete doar.
Mda, cauzele-s complexe, nu-s doar una sau doua.
Cum is eu, am zis clar ca mi-as fi dorit sa fiu bi sau homo, mi s-a rupt de aia care m-au privit aiurea, ziceam cand era contextul, ca asta e mai cu prejudecati decat ca se f una in adolescenta.
Desi acum in tot occidentul se f fetele de la 13 ani si vad ca nu e nici o prejudecata, si aici incepe sa fie la fel.
4 - Vad ca tu o iei 90 % pe partea psihologica, da mda, cum zici tu, ce sa zic, e o iau mai mult pe cea fiziologica, dar adevarul este la mijloc.
Adica dupa tine cu psihicul maine poimaine si zburam.
Oricum suntem ca stramosii nostri pe legile atractiei, acolo n-am prea evoluat, alea pe ce am evoluat sunt secundare.
La baza tot fizicul este, adica ala ce emite daca ai calitati evolutioniste sau nu, ala declanseaza atractia, indragosteala, iubirea, ce e dupa aia, sunt floricele.
Si barbat are rolu sa f si gata! Cand vede pe una nu stie cum sa o f mai repede, deci tot instinctul, ca se poarta el nu stiu cum ca sa ajunga la asta, sunt tot floricele.
Femeia vrea stabilitate, si asa a fost, nu s-a schimbat asta vreodata.
5 - Astia la care apare monotonia au probleme cu dopamina si serotonina, si la astia apare si cu filme si cu parteneri si cu ce vrei tu, sigur ca e mai bine cu un partener, si monotonia apare mai greu.
6 - Sa puna in pm mana sa se ingrijeasca si femeia si barbatu, lasa asta cu psihologicu` aici, sincer acum.
Ca daca se ingrasa si se deformeaza, nu mai atrage, simplu, ca sa atragi trebuie sa te ingrijesti, punct, e simplu ca buna ziua si nu depinde de social.
Nu e de nici un psihologic, vreau sa fiu frumos, ma ingrijesc, vreau sa fiu frumoasa, ma ingrijesc fara sa stii altele, fara leg cu contextul social, ca asta stii, ca in orice context social trebuie sa arati bine daca vrei sa atragi si sa fi placut.
7 si 8 - Uneori nu merge cu trat naturale, ca doar acolo vii cu medicatie, e logic, ca daca se poate natural, am face asa.
Pai la cate boli sunt, daca ar merge natural ce bine ar fi, dar nu merge.
Daca ai diabet, ti-o iei in freza cu naturalul, si multe alte boli.
Nu mai urca tu psihicul asta pe un piedestal, ca nu e chiar asa. Ajuta si ala, dar unde ajuta doar.
Sigur ca exista depresii nevindecabile, eu sunt un caz, dar asta ca nu m-am dus la timp la medic pentru ca nu stiam ce am, altfel se rezolva.
Cam 30 % din depresivi sunt rezistenti la tratament, dar raman vai de mama lor, nu se rezolva nicicum, chiar si marele miliardar care a scris cartea "Demonul amiezii" adica despre depresie, e depresiv si ia medicatie toata viata, altfel se duce dracu.
Daca era asa usor, rezolva la psiholog, mai ales ala cu atata avere si medici langa el.
De multe ori medicatia ajuta fff mult, multi depresivi isi revin cu trat, apoi nu mai iau si raman bine.
Prietenu meu a luat 2 ani trat pentru anxietate, de 6 ani nu mai ia, si e f bine.
Lasa ca omu nu e facut pentru pastile, este facut, uneori merge si asa, mai facem si ritmul cum vrem noi, nu doar cum vrea el la o adica.
Ca daca-l lasi pe el..mori cu zile la o adica.
Si daca nu te tratezi te chinui la infinit, nu trece.
Fara trat daca ai tensiune paralizezi si mori in propriu rahat, daca te iei dupa corp sa isi revina el asa lento in 1001 ani, ce facem? Si nici nu-si revine, stai cu tensiunea pana bubui.
Asa a facut bunica mea din partea tatalui, n-a luat trat ca de, omu nu e facut sa...(asa o fi gandit si ea) si a stat 1 an in propriu rahat, ca a facut accident vascular.
La diabet de tip 1, pancreasu nu mai da insulina deloc, ce faci? Stai cu glicemia 800 in loc de sub 100 cat e normal, sa intri in coma?
Si cu insulina traiesti si 90 ani, deci asa "fortat" cum zici tu.
Deci corpu nu stie nici macar sa se refaca, apar probleme ireversibile.
============================================
„1 - De unde stie natura de contextele sociale? Ea stia de ce era in trecutul indepartat, nu stie de ce e recent de 3000 ani incoace sau cand ne-am mai civilizat. Si ne-a adaptat conform a ce era odata, nu ce e acum."
============================================
Fiecare lucru din trecut influențează generațiile viitoare. Dacă spui că nu contează ce era înainte, înseamnă că e cum ai spune că puteam deveni o cu toată altă specie. Nu e adevărat. Și cum eram acum sute de mii de ani influențează modul în care suntem acum. Unele efecte se pierd mai greu decât altele. Însă ceea ce spun e o realitate relativ recentă. E normal ca încă să ne influențeze. Nici nu au trecut 2-3 generații de la realitatea de care vorbesc. E mult prea improbabil să spui că aceste aspecte nu ne mai influențează.
Ba sunt dovezi că trauma poate să treacă la următoarele generații, că eu vorbeam de traume:
https://www.psycom.net/trauma/epigenetics-trauma
============================================
„poti tu sa faci ce vrei, ca tot asa ramai, ca daca era cum zici tu, deveneam si eu geniu, "
============================================
Eu vorbesc, încă o dată, la general. Sunt persoane care nu vor simți oricum poftă sexuală. Nu neg. Dar nu sunt multe. Așa cum nu sunt multe genii.
============================================
„Ca daca pica hormonii din alte motive decat psihicul, nu-i mai ridici tu nicu cu cricu.
Deci aici e relativ, depinde de cauze."
============================================
Nu neg. De aceea am spus că e cauza cea mai obișnuită, nu că poate fi singura cauză.
============================================
„Pai in trecut nici nu era nevoie sa mai vrea sau sa nu mai vrea copii la 30 ani, ca faceau din adolescenta copii, iar atunci nu erau traume caci barbatul se ocupa de protectia femeii si copilui,"
============================================
De aceea femeia se simțea mai puțin constrânsă de a face sex. Femeia nu mai voia copii. Ba cum să nu fie nevoie? Era nevoie să știe, măcar inconștient, că e safe și poate face sex liniștită.
============================================
„O fata desteapta nu se lasa dominata de prejudecati, numa proastele se castreaza psihologic si tin cont de prosti, un destept nu tine cont de ce zic prostii, ci isi vede de treaba lui."
============================================
O asemenea fată e extrem de rară. De aia, eu vorbesc la general. Majoritatea se simt constrânși de mediul social. Nu poți presupune că autoarea întrebării nu s-ar simți constrânsă când, îți amintesc, e vorba de o persoană care nu pune la îndoială sub nicio formă religia. Dacă îi dai un răspuns, adaptează-te. Trebuie să știi și materialul.
============================================
„Desi acum in tot occidentul se f fetele de la 13 ani si vad ca nu e nici o prejudecata, si aici incepe sa fie la fel."
============================================
Ba în occident încep să fie mari prejudecăți și unii o dau în extremism. Ce spui tu se întâmpla prin anii 2000-2010. Lucrurile s-au întors mult. Poți să mă crezi sau nu, dar știu ce vorbesc că țin legătura mult cu persoane din occident și urmăresc articole, știri etc.
============================================
„Si barbat are rolu sa f si gata! Cand vede pe una nu stie cum sa o f mai repede, deci tot instinctul, ca se poarta el nu stiu cum ca sa ajunga la asta, sunt tot floricele.
Femeia vrea stabilitate, si asa a fost, nu s-a schimbat asta vreodata."
============================================
Nu spun că în mare nu ai dreptate. Dar și tu generalizezi. Nu toți bărbații sunt așa, cum nu toate femeile sunt așa. Ba chiar, în ziua e azi eu văd că rolurile se cam schimbă. Am văzut multe femei care nu mai dau doi bani pe stabilitate și nu ar refuza o aventură. Dar am văzut și bărbați care plâng ca copilașii depresivi că nu își găsesc o iubită. Ei nu plâng că nu găsesc sex. Plâng că nu au o parteneră. Poate or fi ei proști și nu se înțeleg pe ei înșiși. Dar lipsa asta de înțelegere are tot cauze sociale. Să numeri, de exemplu, întrebările de pe TPU și să faci o statistică de plângăcioși. Ia să vezi, majoritatea sunt masculi sau femele?
============================================
„Sa puna in pm mana sa se ingrijeasca si femeia si barbatu, lasa asta cu psihologicu` aici, sincer acum."
============================================
Eu am fost cu o persoană care avea traume și a încercat tratamente medicamentoase. Tu poți să zici aia sau ailaltă, dar eu am ajutat acea persoană să treacă peste acele traume mai mult decât orice medicament. Nu spun prostii. Tu poți la concubinele tale să le dai pastile și nimic altceva. Eu știu ce fac. Nu zic că în unele cazuri se poate fără pastile. Ba sunt cazuri unde e necesar să iei pastile. Dar nu mereu. Asta încerc să spun. Ba, de cele mai multe ori, nu ar fi nevoie să fie forțate lucrurile. Nicio persoană care a luat medicamente antidepresive și cu care am vorbit eu nu mi-a spus de bine de ele.
============================================
„Nu e de nici un psihologic, vreau sa fiu frumos, ma ingrijesc, vreau sa fiu frumoasa, ma ingrijesc fara sa stii altele, fara leg cu contextul social, ca asta stii, ca in orice context social trebuie sa arati bine daca vrei sa atragi si sa fi placut."
============================================
Ia vezi câți în ziua de azi folosesc Instagram. De ce îl folosesc? Cum își exercită frumusețea acolo? Cum așteaptă aprobarea altora prin aprecieri? Din ce în ce devenim mai captivi în contextul social. Asta e lumea de astăzi. Ăia care nu sunt captiv de acesta, ori sunt mincinoși (până la urmă toți suntem captivi, chiar dacă unii mai puțin decât alții), ori sunt minoritari. Nici nu am mai încerca să arătăm atât de bine dacă nu ne-ar păsa de ce cred cei din jur. Hai să îți dau un exemplu concret: Moda. Vezi că în societate 90%+ persoane într-un moment de timp se îmbracă în același stil. În alt moment merg pe alt stil, dar tot 90%+ persoane. Păi de ce? Că contextul social nu contează, nu? :)) Hai să nu ne mai mințim.
============================================
„Sigur ca exista depresii nevindecabile, eu sunt un caz, dar asta ca nu m-am dus la timp la medic pentru ca nu stiam ce am, altfel se rezolva."
============================================
Cazul tău s-ar rezolva probabil psihologic. Nu degeaba îl negi atât de mult. Dar, e treaba ta. Fiecare face cum știe. Tu poți nega, nu te forțez să nu negi. Eu i-am spus utilizatoarei și chestiuni din experiența mea, cu o persoană cu multe traume și neplăceri în viață care suferea de sindroame post-traumatice. Nu spun din povești. Mi-am testat ipoteza și a funcționat dacă persoana a fost receptivă și dacă au existat implicații emoționale cu ea. Nu spun că la toți ar merge. Fiecare le are pe ale lui.
============================================
„Daca era asa usor, rezolva la psiholog, mai ales ala cu atata avere si medici langa el."
============================================
Psihologul ajută pe mulți, de aceea are atâția clienți. Ideea însă e că și psihologul e limitat. Un străin nu poate realiza o legătură strânsă emoțională cu tine, mai ales că te duci la el așa cum te duci programat la cursurile de la școala de șoferi. În plus, nu e deloc ușor. Asta s-o crezi tu că dacă o rezolvi psihologic ar fi ușor. E foarte greu și trebuie să știi ce faci.
============================================
„De multe ori medicatia ajuta fff mult, multi depresivi isi revin cu trat, apoi nu mai iau si raman bine."
============================================
Tratamentele pot ajuta, e adevărat. Nu neg. Dar cum spuneam, trebuie să ai și tu o contribuție, fie că în unele cazuri e mică.
============================================
„Fara trat daca ai tensiune paralizezi si mori in propriu rahat, daca te iei dupa corp sa isi revina el asa lento in 1001 ani, ce facem?"
============================================
Nu neg că sunt cazuri unde e absolut necesar. Eu vorbesc în general.
============================================
„Si cu insulina traiesti si 90 ani, deci asa "fortat" cum zici tu."
============================================
Sunt oameni de la țară care nu știu ce sunt alea medicamente și trăiesc 90 de ani. Oricum, nu contează cât trăiești, contează cum trăiești. Anii ăia pot fi un chin dacă ești paralizat sau nu mai poți face mai nimic de ajung alții să te șteargă la fund și ești dependent de medicamente puternice care au și alea o grămadă de reacții. Ce viață e aia? Ești în viață, dar oare chiar trăiești?
1 - Nu zic ca nu ai dreptate, unele chestii influenteaza lucrurile viitoare, dar eu ma refer strict la legile atractiei si atat, nu la altele. Barbatu e atras de femeile frumoase, ca frumos = fertil si sanatos, ca la nivel inconstient asa e traducerea, ca daca babele erau mai fertile si sanatoase, pe ele le vedeau frumoase.
Femeia e atrasa de masculi misto la figura pentru ca figura emite masculinitate, hotarare, bazare, forta, descurcareala.
Cam la atat ma refer, ca asta nu prea s-a schimbat.
Poate trece si trauma la viitoarele generatii, nu zic nu, dar mai degraba vulnerabilitatea la traume s-ar duce mai departe, ca tu poate nu o sa ai traume dar a avut parintele tau.
2 - Mda, sunt oameni care nu vor simti pofta sexuala, ai dreptate, dar nu-s multi, insa eu ma refeream la aia putini unde psihicul nu influenteaza.
3 - Normal ca picajul hormonilor nu e unica cauza pentru scaderea libidoului, dar la aia unde psihicul nu influenteaza, e cam unica cauza, adica la aia mai putini.
4 - Mda, femeia trebuia la nivel inconstient ca e safe si ca poate face sex linistita, insa safe e oricum, ca daca vrei sex, faci si gata.
5 - Mda, majoritatea-s fraieri, tin cont de ce zic altii, si cred in iluzia numita religie, desi e evident ca e vrajeala, si daca te uiti in istorie sa afli de ce s-a format si de cine, dar si in prezent cu fapte.
Eu unu ma p pe ce zic altii, imi vad de treaba mea si merg inainte.
De ex prietenu meu unu din ei, ma banuie ca-s homo, ca nu am avut prietena, si o zicea asa "am impresia ca iti place sa o iei pe la spate", credea ca ma atinge, eu i-am zis "si daca mi-ar place unde e treaba?".
N-am zis ca altii "vaaaai, ma jignesti cum sa crezi asa ceva", si nu stiu ce jignire e sa fi homo, les sau bi, sau ca-ti zice cineva asta.
6- Te cred ca au aparut prejudecati in UE, dar de ce?! Ce a dus la asta? Ca e chiar interesant, dupa cum vad, se instaleaza libertinismul, deci pe dos, nu vad de ce sa apara prejudecati acolo, nu vad logica. Cand ei vb de LGBT deci pare ca se libertinizeaza totul.
7 - In general barbatii majoritatea cand vad pe una se gandesc la f, chiar daca s-au feminizat intre timp, si sunt mai plangaciosi, gena aia de footaciosi a cam ramas. Nu toti, dar cam majoritatea.
Si nu stiu de ce e rau sa se planga si barbatii, femeile cum se plang?! Mi se pare normal sa se planga amandoi, ca nici barbatu nu e superman, sunt barbati deci, aia e, nu trebuie sa fi de fier ca sa fi barbat, esti om inainte de toate, simti, suferi ca si femeile.
Femeile care nu vor stabilitate sunt mai putine, ca gena nu se schimba in cateva zeci de ani. Au obsesia aia cu perpetuarea.
8 - Nu zic ca nu ai ajutat persoana aia fara tratament, in destule cazuri merge si asa, dar nu in toate.
9 - Cu contextul social am mai zis, trebuie sa invatam sa nu mai fim turma sa ne luam neaparat dupa altii.
Cu frumusetea e normal sa iti placa sa fi dorit, simpatizat si placut, e o nevoie primara a omului, de aia vor ca altii sa le dea like si altele.
Ptr cu cat esti apreciat/apreciata de mai multi, cu atata ai sanse mai mari la parteneri, ca real de acolo vine.
10 - M-am dus la trei psihologi, deci am facut si asta, n-a mers, normal ca am incercat, chiar au zis "tu ai nevoie de medic...", desi eu de acolo veneam.
Mai ales ca la EEG cu mapping a iesit zona frontala hipoactiva, adica unde e dopamina si altele.
11 - Normal ca nu e usor sa rezolvi la psiholog, dar rezolvi, drumul ala te duce la rezolvare, fata de, daca ai ceva fiziologic care nu poti rezolva. Normal ca ajuta pe multi, ca au multi clienti, bine, pe multi ii prostesc.
12 - In general daca reactiile chimice cu trat se repara (unde psihologu nu poate ajuta), de la sine o sa simti motivatie, dorinta, vointa, energie, si de la sine vei face ceva, pana atunci nu prea poti sa faci ceva, ca te chinuie, plictiseste, oboseste sa te opui bolii, dar depinde de caz.
13 - Pai la general zic si eu, ca pute lumea de hipertensivi, diabetici, dislipidemici, si majoritatea din astia trebuie sa ia tratament, de ex nr diabeticilor s-a triplat in ultimul timp la nivel mondial. Trebe regim, miscare, greutate normala, asta e, dar in unele cazuri si tratament.
14 - Oamenii aia de la tara care nu stiu ce e aia medicatie, au avut gene bune sa nu faca boli ca altfel aflau ei ce e ala medicament!
Ca daca ai tensiunea mare simti, sau paralizezi, daca ai glicemia mare ti-e rau de mori, daca ai colesterol si trigliceride mari nu simti pe moment, dar poate duce la infact si AVC.
Normal ca paralizat nu e viata, pentru mine conteaza calitatea vietii, nu durata ca la multi, de le place sa stea in propriu rahat, refuza o eventuala euthanasie sau suicid la o adica, masochisti, asta e.