Piftie de curcan, friptura de miel la cuptor cu cartofi si rozmarin, pasca, cozonac, oua incondeiate.
Noi ne-am plictisit de drob si cu aproximativ aceeasi compozitie fac placinta cu carne folosind foile din comert.Nu renuntam insa la pasca cu branza. Tine loc de tort. Mira
Ah, ce bien! sigur! e reteta frantuzita! va spun parol ca am ingurcitat-o eu! luati un kilogram de fasole boabe, il fierbeti 5 minute in lapte proaspat nepasteurizat...de-a dreptul crud, adaugati fierturii usturoi si bame, urmand ca andivele, ceapa, fructele de padure si portocalele sa intregeasca aspectul acestui preparat de... ocazie. pofta buna!
Eu cred ca sarbatorile religioase au farmecul aparte specific datorita mancarurilor traditionale care apartin sarbatorii respective, bineinteles si a semnifictiei religioase. mie imi place sa fac mancaruri specifice, eventual un tort pe langa pasca. restul de "speciale" le las pentru onomastici sau zile de nastere.
Friptura de mile, sarmalutze, oua rosii, salata din piept de pui, ciorba radauteana, pasca, cozonac iar ca apritiv crochete, frigarui, salate de vinete si cam atat pupici
andreeaandreea922 întreabă:
PieptulPuiului întreabă:
AlexEjmecheru întreabă: