| Simanonima a întrebat:

Ce se poate întâmpla dacă am făcut sex neprotejat in prima zi de terminare a ciclului?

Răspuns Câştigător
| AliGab a răspuns:

Am ras de m-am pripadit...doamna draga, daca ciclul este de undeva la 22-23 zile, iar menstruatia tine pana la 7 zile, va spun ca ovulatia poate avea loc si in a zecea zi a ciclului. Calculand, raman 2-3 zile intre actul sexual neprotejat si ovulatie, termen in care un spermatozoid traieste bine merci in uterul femeii. Eu insami am ramas insarcinata cu al treilea copil in a zecea zi de ciclu, asa ca sanse sunt destul de mari

11 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Pai ce crezi ca se poate intampla? poti ramane insarcinata!

| DeaconuCorina a răspuns:

Nimic. Nu poți să rămâi gravida.

| dullcat a răspuns:

Ce fel de ciclu ai? Cate zile dureaza?

| AliGab a răspuns:

Poate sa ramai insarcinata? Ce noutate ar fi!

| Simanonima explică (pentru dullcat):

O săptămână

| AliGab a răspuns (pentru Simanonima):

O saptamana este menstruatia. Ciclul este de la prima zi a mentruatiei pana la ziua dinaintea urmatoarei menstruatii si este cuprins intre 22-35 de zile in conditii normale.

| Violleta2022 a răspuns:

Poti sa iei toate bolile cu transmitere sexuala pe care partnerul de sex, le are.

| dullcat a răspuns (pentru AliGab):

Exact...Nu ar fi prima data cand se vorbeste aiurea pe aici desi persoanele au zero educatie sexuala.Copiii si adultii ignoranti au impresia ca aceste informatii sunt menite asa numai ca sa sperie aiurea, nu sa aduca constientizare.M-am plictisit cate linkuri am lasat si cat am dat copy paste.Ma bucur sa vad ca cineva a pus acelasi link mai jos :

,, Riscul de sarcină imediat după menstruație
Cu cât ești mai aproape de finalul menstruației, cu atât este mai mare riscul ca un raport sexual neprotejat să ducă la apariția unei sarcini. Încă din a treia zi a ciclului menstrual, nivelul hormonilor de reproducere, care se diminuează la începutul menstruației, începe să crească și ajută la reconstrucția mucoasei uterine. Mai exact, există posibilitatea de a rămâne însărcinată în acest moment deoarece ești mai aproape de momentul ovulației.

Iată factorii care cresc șansele de a rămâne însărcinată imediat după ciclu:

Ciclu menstrual scurt
Deși un ovul nu se eliberează, de obicei, în zilele imediat după menstruație, perioadă numită preovulație, șansele de a rămâne însărcinată nu sunt zero. Spermatozoizii pot trăi până la cinci zile în mucusul cervical fertil. Asta înseamnă că, dacă sperma se află în interiorul tractului reproducător înaintea ovulației, este posibil ca spermatozoizii să mai fie în viață și când începe aceasta.

Dacă ai un ciclu menstrual scurt, la fiecare 21- 24 de zile, ovulația are loc mai devreme și este posibil să fii fertilă la scurt timp după ce ți se termină menstruația. Și, pentru că sperma rămâne viabilă până la cinci zile, un act sexual neprotejat spre sfârșitul menstruației poate duce la apariția unei sarcini.'' - https://contracept-m.ro/blog/sex-neprotejat-dupa-ciclu/

| dullcat a răspuns (pentru Simanonima):

Asa cum a raspuns AliGab, ciclul menstrual e diferit de menstruatie.De citit, fiindca e grav daca nu se cunosc aceste informatii:

https://www.medic.chat/......-feminina/

| MarianWLF a răspuns:

Surprize surprize, indiferent de perioada lunii nu exista certitudinea ca esti protejata.