Imi plac intrebarile tale dar pe asta nu o inteleg. Am citit postarea de 3 ori dar parca vorbesti in chineza. Daca imi explici ce vrei sa zici iti voi da un raspuns.
Poate le spui și tu persoanelor homofobe pe care le cunosc teoria asta, că e bună.
Eu consider că vrei să excluzi influența genetică, pentru că este mai simplu să zici că nu te-ai născut cu acea caracteristică decât să conștientizezi că nu ai control asupra situației. Nu ma refer la tine în mod particular, ci la aceia care susțin ca tine.
Ceea ce spui tu de fapt este ca ai control și dacă vrei, mai târziu poți sa te orientezi cum vrei. Eu una consider că este o combinație genetică, dar și psihologică (atașamente, experiente externe, percepția sociala etc) cum ai zis. Nu are cum sa fie doar varianta ta, pentru că ar însemna să ai control și sa te poți schimba când vrei și după cum vrei, ceea ce nu cred ca se întâmplă cu acești oameni chiar și după terapie și etc. Nu ai control absolut asupra acestei chestii.
Eu cred ca homosexualii se nasc asa. Lor nu le place pasarica si prefera un falus in partea dorsala sau sa isi introduca falusul in orificiul pe unde iese căcuța. Daca asta este preferinta lor, nu sunt eu in masura sa-i judec, fiecare sa faca ce vrea cu corpul lui. Cum functioneaza atractia romantica intre gay nu stiu. Dar la hetero este foarte simplu: aspectul fizic duce la atractie sexuala, atractia sexuala duce la o relatie romantica, relatia romantica duce la timp si timpul la atasament. Este pura biologie. Nimic spectaculos sau magic. Ca sa nu mai existe confuzii aici ma refer strict la relatiile romantice dintre un barbat hetero si o femeie hetero. Nu la dragostea legita a unei mame sau a unui prieten bun sau a unui caine. Tehnic vorbind doar un caine te poate iubi cu adevarat. Daca esti urat si sarac cainele iti va fi loial si se va bucura sa te vada chiar daca tot ce ai sa-i oderi este doar o bucata de paine uscata si un pic de afectiune. O femeie te accepta doar, nu te poate iubi. Si ca sa te accepte trebuie sa te considere in mai putin de 5 secunde dragut sau frumos. Si frumusetea nu este subiectiva, este obiectiva. Femeile nu au preferinte ele au setari biologice, toate femeile vor acelasi barbat ( inalt, lean si cu fata simetrica) desigur poti sa pacalesti biologia doar daca o platesti, adica sa-i oferi confort financiar. Dar cu toti banii din lume nu se va simtii atrasa de tine niciodata si va tanjii dupa un barbat frumos care sa o reguleze bine.
Esti liber sa sugerezi ce vrei cat timp posti sa si demonstrezi treaba aia. Problema cu ideea ta este ca nu a venit ca urmarea a unui travaliu intelectual indelungat, pur si simplu ti-ai scos-o din dos aseara si iti pare ca suna bine.
PS: cand vrei sa intelegi ceva intrebi nu te pui sa redefinesti o paradigma. E ca si cum daca eu as vrea sa inteleg mai bine istoria as veni sa va sugerez sa ne gandim de acum ca dacii deja aveau WiFi deci comunicarea wireless exista de cel putin doua milenii.
Atasamentul vine din atractie sexuala. Si iubirea la fel, nu exista iubire fara atractie sexuala. De fapt iubirea asta este, atractie. Ma refer strict la la iubirea romantica dintre un barbat si o femeie. Daca esti urat ca draq nu poti genera atractie sexuala care sa duca la atasament care duce la " iubire". Oricum ai sucii cubul tot la acelasi rezultat ajungi.
Nu, atașamentul vine din compatibilitatea fizică și emoțională, nu din atracția sexuală. Dacă atașamentul sau iubirea ar veni din atracția sexuală, ar însemna să iubesc și să mă atașez de orice este atractiv din punct de vedere sexual, ceea ce nu se întâmplă.
Eu cred că tu nu ai experimentat niciodată sentimentul acesta de a iubi profund, altfel nu ai mai fi cu ideea asta. Sau ai fost dezamăgit de multe ori în dragoste. Oricare dintre cele două.
Da, doar că acea atracție sexuală trebuie să fie compatibilă. Eu nu am exclus definitiv ideea de atracție sexuală, dar am adăugat un element esențial: compatibilitatea! Iar ceea ce dă sens acestei compatibilități este atracția emoțională, pe care tu nu o vei experimenta niciodată și pe care nu o vei înțelege, dacă nu vei întâlni persoana potrivită sau dacă rămâi închis la minte.
Mama parca vorbesc in chineza! Sunt de acord ca este foarte importanta si atractia emotionala. Dar ca acea atractie emotionala sa apara este nevoie de atractie sexuala. Daca femeia nu te place cum arati iti da eject din prima. Compatibilitatea emotionala se formeaza in timp asta dupa ce partemerii sau placut fizic reciproc. Nu sunt eu inchis la minte, studiile si statisticile o spun, aplicatiile de dating o spun. Si nu exista o persoana potrivita asta este o prostie exista doar looks money and status. Daca ai astea 3 vei atrage ce persoana vrei tu, vei avea optiuni nelimitate. Problema la tine este ca te uiti prea mult pe disney. Dar nu iti face griji, la un moment dat te va lovi realitatea si sincer nu esti pregatit pentru ea. Iti garantez ca peste cativa ani imi vei trimite mesaj si imi vei da dreptate. Si sincer imi pare rau pentru tine.
Dacă ești de acord cu faptul că și atracția emoțională este foarte importantă, de ce o spui de parcă atracția sexuală ar fi cea mai importantă?
Să ne înțelegem românește: Iubirea sau atașamentul este o combinație de atracție fizică și emoțională compatibilă. Ce înseamnă pentru mine compatibilă? Înseamnă atunci când vezi persoana de lângă tine ca pe o sosie a ta, doar că în varianta feminină.
Pentru ca atractia sexuala este cea mai importanta! Pentru ca fara atractie comptibilitatea emotionala nu poate exista! Nu ai asculatat niciodata conversatiile intre femei?! La liceu, facultate sau la munca?! Nu ai vazut de cine sunt atrase?! Intodeauna doar de barbatii frumosi! Niciodata de cei neatractivi. Si pe TPU ce ai observat?! Postari precum : am intalnit un baiat frumos si as vrea sa fiu cu el sau am un coleg dragut si il plac foarte mul sau am fost la o nunta si am intalnit un baiat dragut. Totul se invarte in jurul aspectului fizic. Si personalitatea conteaza, valorile comune, caracterul etc. Dar ca toate astea sa existe este nevoie de atractie sexual sau looks sau cum vrei tu sa-i spui. In timp ce tu iti pui intrebari legate de dragoste profunda si soul mate si iubire adevarata, colegele tale de clasa sau de munca sunt regulate de acelasi tipar de barbat pe care ele chiar cred ca il iubesc din cauza hormonilor si a biologiei. In mai putin de 5 secunde daca o femeie te place automat in subconstientul ei iti atribuie calitati pe care nu le ai. Daca arati bine vei fii considerat la nivel subconstient bun, curajos, amuzant, intelgent. Asta se numeste haillo efect. Si acest haillo efect functioneaza si in sens invers. Cat ai fii tu de bun si de inteligent si romantic si serios, daca esti urat in mai putin de 5 secunde femeia te va considera creep, ciudat, dezgustator, enervant si plictisitor. Cauta pe net haillo efect si sutele de studii facute. Ca exista si exceptii, nu contest asta, dar la fel sa crezi in iubire sau in dragoste este ca si cum ai crede ca o sa castigi premiul cel mare la lotto 6 din 49. Ai sanse dar extrem de reduse cu o prbabilitate de 0, 000000001 %. Asta este " dragostea" prietene.
La câte fețe și mutre există pe pământul ăsta și la cât de mult seamănă unele cu altele, nu aș exclude posibilitatea ca iubirea să fie un noroc extrem de rar. Am văzut oameni cu dizabilități fizice care seamănă între ei și care formează un cuplu, ceea ce, în cazul lor, reprezintă o șansă mult mai mică de a găsi iubirea, în comparație cu cei sănătoși, care sunt mult mai numeroși pe fața pământului.
Ca să nu mai menționez anumite tipare subtile care ne atrag fără să ne dăm seama—expresii faciale, micro-expresii, mimică, gesturi. Există o „programare" inconștientă care ne face să rezonăm mai ușor cu anumite fețe sau trăsături, chiar dacă nu conștientizăm de ce.
Ok. Sa o luom altfel. Cum o sa te conectezi tu emotional cu o femeie daca ei îi este scarba de tine doar pentru ca respiri acelasi aer cu ea? Atractia sexuala nu este superficiala, fetele descrise de mine nu sunt superficiale, ele doar isi urmeaza instinctele biologice si isi asculta hormonii. Asta este dragoste: looks, hormoni si biologie. Nu exista sufelte perche, nu exista gandire pozitiva sau lege a atractiei sau seductie sau alte rahaturi inutile. Exista doar looks, money status. This is love.
anonim_4396 întreabă: