| Emy2 a întrebat:

Credeti ca dragostea/iubirea e mai mult decat atractie sexuala? Ce ii face pe oameni sa stea in cuplu... placerea fizica, banii? Dau FUNDA raspunsului care ma lamureste cum merg lucrurile intr-un cuplu.

5 răspunsuri:
| Neo12 a răspuns:

Da, cred.
2 persoane nu cred că ar trebui să fie cuplate având ca interes banii sau doar plăcerea fizică. Trebuie să aibă şi ceva în cap ca să placă persoana aia, nu să te uiţi la exterior, să te îndrăgosteşti de el, iar apoi să realizezi că nu e ceea ce cauţi (de asta eşuează cele mai multe relaţii sau pentru că nu stă suficient mult timp să cunoască persoana aia şi realizează că aparenţele înşeală).
Eu stau cu o persoană pentru că îmi place fizic şi moral, pentru că ne ajutăm reciproc, pentru că ne ocupăm timpul amândoi, pentru că e frumos să faci totul în 2, pentru că iubesc persoana aia.
Dacă în cuplul acela există comunicare şi înţelegere, respect, sinceritate, iubire fără interese sigur va dura mult timp. Dacă comunici, spui persoanei respective ce ai, ce nu-ţi place la el/ea, încearcă să-şi corecteze lucrurile neplăcute de tine la el, te sprijină când ai nevoie şi totul e ok.
Iubirea e un sentiment foarte puternic, dar din păcate, nu foarte mulţi îl preţuiesc şi majoritatea pun accent pe sex (care e doar o plăcere temporară), după care abandonează persoana aia.
Există iubire. Trăieşti momente frumoase alături de o persoană care pot fi pentru zeci de ani sau doar câteva luni.

| Neo12 a răspuns (pentru Neo12):

Trebuie să aibă persoana aia ceva în cap ca să o placi*

| corbulalbrosu a răspuns:

Un sentiment de dragoste si de iubire poti avea/nutri si fata de un animal sau un lucru/fetis. Astfel de sentimente de iubire nemarginita sunt caracteristice si celor care nu dispun de absolut nimic in afara de viata lor ( vezi cuplurile de robi/sclavi din toate timpurile).In concluzie poti fi foarte fericit/a dispunand doar de ""comoara"' numita adevarata iubire, ceea ce in general este expresia atractiei fizice coroborate cu atractia sexuala care poate fi considerat liantul armoniei. Asadar banii si averea isi au rolul lor dar nu unul primordial.

| RAY a răspuns:

Eu personal da cred ca dragostea /iubirea este mai mult decat atractie,dar cand vb de iubire, iubirea se imparte in mai multe feluri
iubire paterna /materna,frateasca, amicala, iubire fata de iubita ta /iubitul tau etc
deci iubirea poate sa nu includa atractie atractie sexuala sau da asta si pentru ca nu poti asa ceva,nu determina acea iubire asa ceva, cum ar fi sa faci sex cu mama ta,talal tau,fratele tau etc
deci iubirea tine de partea emotionala a omului,ea poate aparea in lipsa sexului sau in manifestarea lui,categoric este mai mult ca atractie, cine se sinucide pentru o atractie?
interesele comune,atasamentul, iubirea, obisnuinta,sexul, sexul este un ciment ea consolideaza o relatie,banii sunt o necesitate pentru oricine,e drept femeile tind sa vor un mascul alfa cu banii, dar aici vb de interese,el pentru sex ea pentru banii lui,pana la urma fara interes nu exista sens,scop in viata, lucrurile intro relatie parerea mea merg daca exista intelegere,sinceritate, seriozitate, romantism, iubire, mereu ceva nou sa nu apara acea monotomie

| Alcyon a răspuns:

La care dragoste te referi? Fiindca exista si dragostea de frate, sau de mama, care nu implica relatii sexuale. Daca te referi la dragostea de tip romantic, da, e mult mai mult decat atractie fizica. Si nu, o relatie bazata pe sex sau interese materiale, n-o sa reziste. Nu asta-i tine pe doi oameni impreuna, ci compatibilitatea.