De fapt, tu abia ai implinit 21 de ani, deci diferenta ar fi de 5 ani intre tine si fata (in noiembrie 2021 spuneai ca vei implinii curand 21)
Da, conteaza cand fata este mai mare cu atiatia ani, fiindca:
Ea este femeie adulta, iar baiatul abia a iesit din adolescenta.
Ea vrea relatie serioasa si casatorie, ca-i timpul ei, dar baiatul vrea distractie si sex fiindca este inca copil, proaspat iesit din adolescenta si nu vrae sa-si ia responsabilitatae unei casnicii atat de devreme.
Personal, nu cred ca va functiona o asemenea relatie, fiindca fiecare vrea altceva la anii astia si nu sunt compatibili in acest caz.
Alta este situatia cand baiatul are 30 si femeia 35, ca atunci nu mai este iesirea din adolescenta si relatia poate fii mai buna.
Intamplarea face sa cunsoc 2 familii cu neveste "batrane" una este cu 6 ani mai mare, cealata cu 7 ani si amandoua relatiile s-au rupt cand au atins in jur de 40, fiindca femeia a inceput sa imbatarneaca mai repede iar barbatul a vrut o tinerica.
Eu am dat un exemplu de vârstă. Nu am spus ca am eu 22 de ani.
Am dat un exemplu apropiat. Eu am 21 și fata respectiva 24. Face chiar 25 prin vara cred.Am vb destul de mult cu ea dar oricum nu ne cunoaștem chiar indeajuns de bine. Am pus întrebarea ca să vad ce părere au oamenii. Ma gândesc si eu asa ca pe parcursul anilor ne-ar afecta diferența de vârsta.
Deci este exact cum am zis, tu abia ai implinit 21 si ea 25 curand, asadar tot pe acolo
Relatia nu poate functiona si am explicat mai sus de ce.
Nu inteleg totusi, ce te determina sa vreii o femeie atat de matura, cand tu nu ai avut nici o relatie si esti proaspat iesit din adolescenta?
Ea mi-a spus ca nu are nicio problema cu diferența de vârsta atat timp cât se intelege bine cu băiatul respectiv dar am spus ca nu ne cunoaștem chiar foarte bine. Eu ma gândesc asa ca ne-ar cam afecta diferența de vârsta odată cu trecerea anilor. Poate ca la început ar funcționa dar cu timpul se va vedea diferența de vârsta.
Categoric se va observa diferenta de varsta, de mentalitate, de planuri de viitor samd.
Eu o inteleg ca-i dispaerata la varsta asta dar ea nu mai este la varsta cand isi permite sa fie intr-o relatie de prietenie inca 5 ani, pana baiatul decide sa se insoare, sau sa se cunoasca foaret bine.
Vb de ceva timp cu ea și ne înțelegem destul de bine. Este cum ar fi prima fata cu care vb atat de mult. Ea a spus ca nu o deranjează în niciun fel ca e mai mare dar totuși diferența de vârsta probabil se va vedea. La început poate ar merge dar cu timpul nu știu ce sa spun. Și nu știu dacă familiile noastre ar fi de acord cu diferența asta de vârsta.
Familiile voastre nu au nici un cuvant de spus in relatia voastra, nici nu pot lau decizii in numele vostru, fiindca nu mai sunteti copii.
dar iti spun din exerienta mea de viata, ce am vazut si ce s-a confirmat, cand femeiea vrae una si baiatul alta, din cauza diferentei mari de varsta.
Nu cred ca ea este dispusa sa-ti fie prietena inca 5 ani, pana decizi tu daca vrei sa te insori...
Da. Prima mea iubita era cu un an mai mare decat mine. Eu aveam 16 la vremea aceea iar ea 17. Ce-i drept, nu e mare diferență de varsta.
Nu cred ca o diferenta de 3 ani afecteaza in asa fel, pana la urma varsta e doar un numar iar ceea ce conteaza este chimia si dragoste dintre cei 2, nu varsta, etnia sau zodia.
Ea nu se grăbește cu măritatul sau asa ceva. Ea studiază și se concentrează pe cariera momentan. Ea a avut relații dar majoritatea de scurta durata. Asta e principala problema ca eu sunt încă foarte tânăr iar ea are aproape 25 de ani. Asta e cam adevărat ca odată cu trecerea timpului de va vedea diferența de vârstă.
Nu se grabeste acum fiindca nu vrea sa te sperie, dar intr-un an doi va incepe sa te preseze, ca ea se apropie rapid de 30 si frica sa nu ramana nemaritata este f mare.
Diferenta de varsta se cunoaste, crede-ma!
Imi aduc aminte cum era acum 30 de ani cand prietenii asta-i erau tineri si proaspat casatoriti, dar el un copil pe langa ea... anii au trecut, diferentele au inceput sa fie enrome inter ei, vizibile pentru toata lumea, au inceput nemultumirile si certurile intre ei si cand ea a implinit 40 el avea 34 si au divortat.
El s-a recasatorit dupa vreo 4-5 ani, timp in care a tot schimbat fetite de douzeci si ceva de ani si pana la urma, a ales una mai mica ca el cu cativa anisori. Sunt si azi impreuna si sunt fericiti!
Diferențele de varsta se cam cunosc este adevărat. Varul meu de exemplu era mai mare cu 12 ani decât prietena lui și prietenul verișoarei mele adică sora lui spunea ca cu timpul îi va afecta diferența de vârsta și a avut dreptate deoarece s-au despărțit după o relație de vreo 5 ani. Dacă și diferența de vârsta în care băiatul e mai mare e o problema câteodată și chiar la ani mai putini ma gândesc ca dacă fata e mai mare va fi o problema și acolo cu siguranță.
Conteaza enorm diferenta de varsta, dar vad ca pentru copii mici care-ti raspund aici, in necunostinta de cauza si fara sa aiba habar ce implicatii sunt la anumite varste, fiindca nu au pic de experinta de viata, nu are importanta varsta, fiindca sunt incapabili sa vada diferentele reale intre un adolescent si o femeie matura.
Ma rog, vei mai primi asemenea indemnuri, dar in final este decizia ta ce decizi.
Ciao!
Varsta intr-o relatie nu contgeaza, in sensul ca baiatul e mai in varsta sau femeia e mai in varsta. Avand in vedere ca femeile se marurizeaza mai repede, ar barbatii mai tarziu, ar fi indicat ca el sa fie mai in varsta sa mai balanseze la capitolul maturitate, daca intelegi ce vreau sa zi?
Intr-o relatie cel mai important este ca cei doi parteneri sa se inteleaga, sa comunice si sa aiba ce vorbi, sa nu fie doar ca doi muti, fiecare singur, si sa se iubeasca.
Peste ani se va vedea diferenta? Tu deja te visezi însurat? Deci nu sunteți împreună
Acum nu mai traim 45 de ani ca 3 ani sa insemne, proportional, mai mult. Sunt tot felul de relatii cu diferente de varsta, care de care mai diverse.
Depinde mai mult ce vrea si cum este o persoana, decat diferenta de varsta in sine. Unele persoane prefera sa fie intr-o relatie cu cineva foarte tanar sau mult mai matur pentru ca asa se simt bine si acea categorie de varsta le ofera ceea ce au nevoie.
3 ani este nimic. sunt impreuna cu sotul meu de 22 de ani si este mai mic cu 2 ani decat mine. Cand diferentele sunt majore, 15, 25 ani, atunci se poate vorbi de o diferenta vizibila (practic o generatie), indiferent care dintre cei doi este mai mare. Dar 3 ani nu prea se observa.
Daca se iubesc cu adevarat, nu este nicio ptoblema ca fata este mai mare. Sunt multe cupluri de vedete in care fata este mai mare decat baiatul.
Nu cred ca e o problema, si sora mea e mai mare cu 3 ani decat cumnatul meu si se inteleg foarte bine.
Nu intentionez sa ma căsătoresc prea curând si sa ingras randurile divortatelor.
Toate femeile care vor cariera se casatoresc la 30+, deci nu ma grăbesc nicaieri.
Sa ma grabesc sa ma casatoresc si sa fac un copil, dupa aia sa ma chinui sa il cresc? Nu mai suntem in comunism, vorbim de capitalism salbatic, e un comportament inconstient sa te inhami la o familie, cand nu ai stabilitate financiara.
A durat ceva sa ma prind ca despre mine vorbea.
Nu am nici cea mai vaga idee de ce vorbește de parinti?
Diferenta de mentalitate, inteleg conceptul, dar ce legatura are insuratul?
Evident ca trebuie sa stai cu cineva o perioada sa te gandesti la asta.
Nu îmi e frica?
Omg...
Serios ca aveam o parere buna despre raspunsurile tale.
Daca ar fi sa se i-a dupa tine, eu urmeaza sa devin o disperata?
Wow...
Ma doare fix in cot ca sunt sau nu singura, sa nu mai vorbim de casatorita.
Frica sa ajuns intr-o relatie care se termina prost, mai ales daca as fi casatorita cu acea persoana, asta face sens.
Eu am fost cu o tipa care era mai mare ca mine cu 1 an si regret si in ziua de azi aceea prostie, timp de 2 ani nu am facut nimic incat intr-un final am decis sa rămân singur.
Nu are nici o treaba varsta insa e bine sa vezi ce intentii are, daca vrea o relatie si poate ceva de viitor in care sa aveti încredere si respect atunci da merge, insa daca ea nu stie ce vrea si iti spune ca te iubeste insa nu se întâmplă nimic si relatia nu avanseaza cu nimic atunci mai bine ramai singur, parerea mea.
LovePuls întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: