Eu am abonament la personalitatea alfa si am citit unele articole ce mi-au fost trimise, dar cartile in intregul lor nu, asa ca iti datorez multumiri pentru postarea link-urilor, mi-ai dat prilejul sa le pot citi in intregime, sunt carti foarte interesante si te ajuta sa te cunosti, sa-ti dezvolti calitaile si sa devii un "invingator".
Sentimentele, relatiile parteneriale, familiale, colegiale, sunt parte din viata si fiecare dintre noi trebuie sa-si dea sansa sa le aiba.
Cunoasterea ta, a eului tau interior, a preferintelor si dorintelor tale, iti dau sansa sa stii ce vrei si sa poti sa-ti alegi omul potrivit pentru fiecare faza din viata. Doar familia nu ne-o putem "comanda" si nu ne-o putem "alege", dar restul relatiilor depind de noi, daca sunt reusite ori ba. Cautarea bazata doar pe experienta proprie, este in opinia mea, o mare greseala pe considerentul ca, poti invata cel mai bine si din experienta altora, din sfaturile pe care le primesti la un moment dat ori din observatiile zilnice pe care le poti primi de la cei din jurul tau. Ce inseamna de fapt experienta: suma tuturor greselilor pe care le-ai facut pana la momentul x. Atunci de ce suntem asa de incapatanati si dorim sa "experimentam" totul pe propria noastra piele, de ce nu invatam si intr-un mod mai putin traumatizant ce e bine si ce nu?
Nu insusesc ideia ca, un om pentru a ajunge sa aiba un partenr potrivit cu ceea ce doreste, trebuie sa-si schimbe partenerii ca pe sosete.
Cunoasterea este cheia, incearca sa cunosti omul inainte de a incepe o relatie amoroasa, de prietenie etc. Daca ai reusit sa stii "ce-i poate pielea" atunci sigur ca, nu-ti vei da cu stangul in dreptul, incurcandu-te in propriile tale picioare ci, vei investi sentimente numai in cel/cea care merita.
Pentru o relatie de durata, respectul, sinceritatea, loialitatea, omenia si dragostea iti dau sansa sa reusesti. Eu am o relatie de durata cu sotul meu, ne respectam, ne intelegem, ne sprjinim reciproc, ne iubim si suntem prieteni si acum chiar va spun din experienta ca, la bine vei avea "sprijin" intodeauna dar la necaz, putini vor fi langa tine si atunci de fapt, se masoara "investitia" facuta in acele sentimente. Poate partea utopic ca in aceasta societate de consum unde cantitatea este preferata calitatii dar, eu asa vad viata, dragostea si prietenia.
Poate ca voi primi cateva aprecieri de stupid pentru opinia mea, dar daca cineva dintre cei ce au citit raspunsul meu, vor intelege fondul problemei, consider ca merita. Sa fiti iubiti, sa va respectati si pe voi insiva si pe cei din jurul vostru si sa aveti parte de experiente personale cat mai putine, care sa va lase un gust amar.
As vrea sa stiu daca se poate, vb din ceva experienta sau e doar pur teorie.Parerea mea e ca viata e mult mai complicata si daca esti interesat pot dezvolta ceea ce zic
beausingurlamasamea întreabă: