| Lore5668 a întrebat:

Cum ii spun mamei ca am un iubit? Mentionez ca am 14. Pana acum nu am mai avut asemenea discutii. Tot orasul stie si ma indoiesc ca nu o sa afle, asa ca prefer sa afle de la mine si sa nu fie dupa dezamagita ca nu am avut curajul sa ii spun. Nu stiu cum sa ii zic, cum sa incep. Mi-e putin frica de reactia ei. Nu in sensul ca o sa imi interzica dar nu i-am mai zis pana acum de baieti. Fara " imi place de.' vreau sa fie ceva direct dar usor de zis... Cateva sfaturi?

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Iubiti la 14 ani?
Este destul de grav, daca ai inceput cu iubiti la varsta asta.
Nu stiu de ce nu te supravegheaza parintii si de ce te lasa singura sa umblii neinsotita, facandu-ti de cap cu cine ai chef.
Te sfatuiesc sa spui parintilor imediat, inainte sa se intample vreo nenorocire!

| NeverBDown a răspuns:

Destul de simplu, ii oferi anumite indicii in conversatii, o lasi pe ea sa inteleaga asta. In timp ce faci ceva activitati cu mama ta, folosesti telefonul pentru a-i trimite mesaje...la un moment dat o sa se enerveze si o sa se intrebe ce faci, iar tu ii raspunzi clar: vorbesc cu X. Dar o spui ca si cum ai vorbi cu cea mai buna prietena a ta. in cazul fericit o sa te intrebe detalii, si e mult mai usor sa raspunzi la intrebari cu da/nu decat sa-i spui tu. Daca asa nu merge, cu siguranta o sa inceapa sa banuiasca. Daca iti e frica sa ii spui direct in fata, poti continua cu astfel de gesturi repetandu-i numele cu fiecare ocazie, o sa se prinda singura.
Acum depidne si de la parinti la parinti, cel putin asa s-a intamplat in cazul meu, acum cativa ani cand aveam si eu prima mea relatie serioasa(aveam 15 ani), numai ca eu sunt baiat, mi-a fost mult mai usor sa-i spun.

| QElenaBoghiu a răspuns (pentru Violleta2022):

De parcă voi nu ați avut "iubit " la vârsta iei. Sa fim serioși big grin

| QElenaBoghiu a răspuns:

Daca nu ii spui oricum va afla si cel mai probabil iti va interzice total iesirile cu baietii.
Daca ii zici tu, va intelege. Din moment ce ti-a zis sa ii spui cand o sa ai prieten, inseamna ca se astepta ca in perioada aceea sa iti faci si tu un iubit. Ia-o incet. Spune-i ca iti place de un baiat si ca ai vrea sa fii cu el deoarece si el te place. Spune-i ca nu este ceva foarte serios. Daca nu accepta, adu-i aminte de adolescenta ei:cu siguranta si ea la varsta aia placea baieti, doar ca pe atunci relatiile nu avansau asa de repede. Promite-i ca vei invata la fel de bine, ca nu-ti vei "pierde capul", ca vei fi aceeasi, si ca ii vei povesti cum decurge relatia voastra. Spune-i ca vrei si tu sa vezi cum e, ca a sosit momentul sa avansezi si tu putin, sa gusti din adolescenta. ❤

| Lare13M a răspuns:

Eu zic sa iti vezi de scoala ca o sa ai tot timpul din lume sa ai un iubit. Inteleg ca e varsta, dar totusi la varsta ta ar trebui sa te preocupe alte lucururi. Si iubitii nu sunt ok la varsta asta!

| Fatamuntilor a răspuns:

Amic,prieten,dar nu iubit!
De fapt cum definesti tu,, iubit' la 14 ani? Tinut de mana, plimbat prin parc, inviatie la un suc? Caci cam asa ar trebui sa se rezume.
Acuma e IMPORTANT sa spui si cati ani are el, Daca e de aceai varsta sau cu un an mai mare ar fi ok.
Daca e major deja e problema, ca de obicei baietii au alte pretentii de la copila ca tine in afara de tinut de mana si pupici pe obraz.
Daca e de aceeasi varsta cu tine, ajut-o de pilda cand face mancare.Cina sa zicem.II zici,, Mami ma intalnesc de ceva timp cu un coleg.Suntem cuminti si as vrea sa il invit la noi sa il cunoasteti.'''
O asiguri ca inaltirile voastre vor fi la ore decente si in spatiu public.
Se complica lucrurile daca e major, ar fi bine sa va despartiti.

| LupusDei1993 a răspuns (pentru Violleta2022):

Pff, in Evul Mediu aveai deja si copil pe vremea regilor la varsta asta, deoarece oamenii simpli traiau doar pana la 30 de ani.

| Lore5668 explică (pentru Fatamuntilor):

Are 16 ani

Răspuns utilizator avertizat
| Violleta2022 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Dar tu traiesti in evul mediu?
Ce sens are analogia ta?

| Violleta2022 a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

Nu, eram preocupata de scoala si pana la facultate, nu am avut timp de iubit.

| QElenaBoghiu a răspuns (pentru Violleta2022):

Foarte frumos.