| inflicted a întrebat:

Cum iti dai seama daca iubesti un om sau esti doar atasat?

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Greu de zis! Banuiesc ca iubesti cand esti foarte atasat si nu poti descrie in cuvinte ceea ce simti. Dragostea adevarata iarta totul si acopera totul, dupa cum spune si in biblie. Vrei ca persoana iubita sa o duca cat mai bine, INDIFERENT ca este cu tine sau nu. Dragostea nu inseamna posesie ci daruire. Ii doresti cel mai mare bine si o viata cat mai buna, indiferenta ca este sau nu cu tine? Atunci o iubesti. Altfel incerci sa o posezi, esti egoist si o consideri ca pe un obiect ce are obligatia de a sta langa tine. Daca te iubeste va sta singura langa tine, daca nu isi va lua zborul spre alte locuri, poate, mai prielnice pentru ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Iubirea inseamna indumnezeirea cuiva, punerea acelei persoane mereu inaintea ta" - Victor Hugo

Ca sa poti spune ca iubesti, trebuie, deci, ca acea persoana sa fie chiar dumnezeul tau. Nu, nu se supara Dumnezeu, nu e blasfemie, nu e chip cioplit. El ti-a dat acea persoana, tocmai inspre acest motiv: sa o indumnezeiesti.
Ca sa putem vorbi de iubire, e nevoie ca intre cei doi sa existe primele doua dintre cele 3 conexiuni: sufleteasca, intelectuala si fizica. Cea fizica poate lipsi, in schimb daca apare si ea, deja putem vorbi despre desavarsirea acelei relatii preexistente.

Iubirea e un subiect vast, un concept foarte greu de inteles, o problema filosofica ce a tinut multe genii treze.
Din punctul meu de vedere, cea mai buna imagine asupra iubirii ne este oferita de Platon si Victor Hugo.

| Violleta2022 a răspuns:

Sincer, nu am inteles niciodata notiunea de 'atasat" de parca te-ai tine dupa cineva, curandu-ti mucii in poala lui.
Daca iuesbti cu adevarat pe cineva, nu poti trai fara aceea persoana, dorind sa fii alaturi de el/ea tot timpul. Nu poti manca, respira, totul in capusorul tau se invarte in jurul numelui lui.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Denis6688):

Prietene, mergi bea un pahar de apa, apoi hai si reciteste ce am scris pana intelegi.

| Anonim1a1 a răspuns:

Eu cred ca e foarte simplu. Iti pui o singura intrebare „Mi-as putea da si viata pentru acel om „, daca raspunsul este da cu siguranta e iubire (acum depinde si la ce varsta esti si ce fel de relatie ai, iti poti pune intrebaerea asta la o relatie serioasa nu o relatie adollescentina la 15 ani). Poate o sa mi sara multi in cap, dar iubirea este atunci cand te lasi pe tine pentru binele aproapelui tau, ca sa dau si un exemplu : ai face orice pentru parinti tai? banuiesc ca nu stai pe ganduri si raspunsul firesc si omenesc este da, cum si un parinte ar face orice pentru copilul lui si si-ar da si viata pentru el, asta e adevarata iubire,

anonim_4396

Reprezentarea lui Dumnezeu, uite. Dumnezeu inseamna perfectiune si iubire. Asta trebuie sa vezi in persoana aia. Nu sa te rogi ei, ci sa o divinizezi.

anonim_4396

Nu este niciun om perfect in general, dar poate fi perfect strict pentru tine, in ochii tai.

Stai asa, ca nu inteleg: Crezi in Iisus, dar nu crezi in iubire? E ca si cum ai spune ca crezi in apa, dar nu crezi in H2O.

anonim_4396

Pai da, stiu la ce te-ai referit, dar nu are logica.
Crezi in Iisus, ar trebui sa stii ca Dumnezeu ne-a lasat barbat cu femeie, ca Dumnezeu e iubire si ca ne-a dat si noua posibilitatea sa iubim.
Femeia e lasata tot de El. Vrei sa spui ca Dumnezeu ne-a mintit privind iubirea? Ca ne-a aruncat doar o iluzie? De ce ar face asta si de ce ne-ar minti privind treaba asta?
Te contrazici singur, asta e problema.

anonim_4396

Eu cred ca trebuie sa revizuiesti ideea asta a ta. E foarte trist. Daca nu ai iubire, nu prea ai nimic, zice o melodie, si zice foarte bine.
Femeia iubeste, iar tu nu esti blestemat. Ai doar rabdare si credinta, fii pozitiv, ca o sa vezi ca incep lucrurile sa functioneze.

Întrebări similare