Situatia ta e similara cu a mea, hai sa iti descriu poate te regasesti, am stat 3 ani jumate intr-o astfel de relatie unde partenera mea era la fel de vulcanica, trebuia sa aiba ultimul cuvant, mereu suparata si nervoasa, trantea prin casa, toata lumea era proasta, toata lumea ii gresea ei, ea era perfecta, exploda la cea mai mica scanteie chiar daca nu ii greseam cu nimic, nu vorbea cate o saptamana cu mine, ma ameninta ca pleaca si ca nu mai gasesc alta ca ea, trebuia sa ma concentrez doar pe problemele ei si sa o "inteleg" cand tipa la mine chiar daca se intampla zilnic, parintii mei, prietenii, colegii de munca, toti erau prosti in viziunea ei, m-a izolat de toata lumea de ajunsesem abia abia sa mai vorbesc cu mama si tata dar doar la telefon, psihicul si forma fizica imi erau la pamant, si pentru ce? Am stat atata timp cu aceeasi frica ca si tine, nu conteaza ca sunt 4 ani sau 10, nici cat ai investit, conteaza sa fii tu bine, dupa ce trece haosul de moment vei vedea ce bine te simti stiind ca ai luat decizia pe care ti-o doresti, ce am intampinat eu in momentul cand am pus punct e foarte posibil sa intampini si tu asa ca te avertizez sa stii la ce sa te astepti, si ar fi asa:
-cearta si tipete, posibil sa inceapa sa planga, trebuie sa isi faca numarul
-va incerca sa para victima in situatia actuala
-te va face sa iti para rau pentru decizia luata invocand motive gen "nu mai gasesti ca mine, nu te mai ia nimeni, o sa vrei tu sa te intorci, etc", nu asculta nimic din toate astea
-posibil sa urmeze un val de mesaje plin de reprosuri odata ce v-ati separat
O sa ai puterea sa faci acest pas in momentul cand intelegi ca nu poti evita conflictul, trebuie sa se intample indiferent cat de mult doare, vrei practic sa eviti acea confruntare si sa gasesti o modalitate pasnica de aceea stai pe loc dar nu ai cum, trebuie sa te confrunti cu ea fata in fata, fa-o in ciuda fricii si nesigurantei daca simti ca nu mai poti trai langa ea, apoi i-ati viata inapoi, pasiunile, prietenii, libertatea, starea de bine si ceea ce te face pe tine fericit.
Pai intai cauti pe cineva daca ti-e frica de singuratate, apoi ii zici ca ai gasit pe altcineva iar pe ea n-o mai iubesti pentru ca nu se mai poate vorbi cu ea, iar asta tie iti face rau, punct!
Daca intre voi exista 0 comunicare, iti sugerez sa ii scrii o scrisoare.Nu un mesaj superficial pe telefon, ci pe o foaie.In felul acesta ii dai vestea si reactia vulcanica ar trebui sa fie ceva mai temperata, plus ca vei reusi sa ii spui tot ce ai pe suflet fara sa fii intrerupt de emotiile ei. Apoi, sa fii impreuna cu cineva care te face nefericit este mai trist decat sa stai in singuratate, unde, in cele din urma, tot vei gasi o cale de a fi impacat si multumit, fericit cu propriul sine.
Sa nu mai amani, ia viata in maini si spune-i. Asa amani si mai trec inca 4 ani. Mai bine singur, decat cu persoana nepotrivita
Pana nu apar copii e relativ simplu sa te desparti. Problema e acolo unde sunt si copii la mijloc!