| nonamerequiredhere a întrebat:

Daca am avut act sexual neprotejat la o ora dupa ce trebuia sa iau anticonceptionalul de toata luna iar apoi l-am luat in aproximativ 13 ore.trebuie sa iau anticonceptional de a doua zi?

6 răspunsuri:
| BEmanuel87 a răspuns:

Teoretic nu. Anticonceptionalele la luna au un efect destul de puternic - durata lor nu e perfect calculata.

Practic... ar trebui sa iei pastila de a doua zi pentru orice eventualitate.

Suna-ti medicul gincolog preferabil. Succes!

| nonamerequiredhere explică (pentru BEmanuel87):

Totusi, am luat un test de sarcina la scurt timp si a iesit negativ.deci sa mai iau in calcul si cumpararea pastilei de a doua zi?

| badgirl22 a răspuns:

1. te rog din suflet invata sa te exprimi, m-am chinuit 5 minute sa-mi dau seama care e problema
2. daca am inteles bine, ai avut un contact sexual si ai uitat sa iei pastila din ziua respectiva. teoretic, esti protejata inca 12 ore de cand trebuia sa iei pastila, deci acel contact se poate numi protejat. in urmatoarele 7 zile trebuie sa te protejezi suplimentar(prezervativ) apoi protectia este reinstalata
3. nu mai faceti oameni buni teste de sarcina la o zi doua dupa contact fiindca dati banii de pomana. un test de sarcina se face la 3 saptamani de la contact sau o saptamana de intarziere..pana atunci el nu poate depista hormonul care se mareste in sange cand o femeie e gravida

| BEmanuel87 a răspuns (pentru nonamerequiredhere):

Pai la scurt timp e foarte probabil sa iasa negativ. In general testul ala da rezultate de la 2 saptamani incolo pentru ca, practic, verifica un hormon secretat de organismul feminin in timpul sarcinii. Dar hormonul ala sigur nu apare inainte de 2 saptamani. Repet: Intreaba-ti medicul.

| nonamerequiredhere explică (pentru badgirl22):

Deci sa inteleg ca teoretic o pastila (de toata luna, dupa ziua a 7a-a 8-a) protejeaza 36 de ore (24 de la una la alta+12 intarziere)?

| badgirl22 a răspuns (pentru nonamerequiredhere):

Da. daca in intervalul de 12 ore intarziere nu iei o alta pastila, scade protectia. pana atunci esti protejata.