| ano222 a întrebat:

Dacă am luat anticoncepționale 2 zile și le-am întrerupt mi-ar putea întârzia menstruația?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Menstruatia este un proces fiziologic a carei producere este de natura strict hormonala. Momentul producerii menstruatiei este in stransa corelare cu functionarea corecta a glandelor endocrine care produc cei 2 hormoni feminini estrogen si progesteron. Momentul inceperii/producerii menstruatiei este determinat de echilibrul existent intre cei 2 hormoni mai sus amintiti. Din acest motiv hormonii existenti in acele 2 pastile reprezinta un aport suplimentar de un anumit tip de hormon in organism, ceea ce poate deregla intro oarecare masura cantitatea de hormoni (intro anumita directie) ceea ce in mod sigur va produce un anumit dezechilibru hormonal si implicit posibilitatea de a se modifica data normala de incepere a viitoarei menstruatii. Nimeni nu este capabil sa determine, precizeze sau sa prevada posibilele modificari din acest motiv te-as sfatui sa nu mai procedezi astfel....niciodata. Multa sanatate.

8 răspunsuri:
| Ionescu_Marius_1980 a răspuns:

Menstruația poate fi afectată de o sumedenie de motive. Stres, răceala, temperatura exterioara, chiar și prezenta unei alte persoane de sex feminin în apropierea ta, mai multe zile. Dar când întârzierea este una sesizabilă (gen o săptămâna) se trece pe la medic.

| Maria_Elena_Chirca_1991 a răspuns:

Ti-ar putea intarzia sau ti-ar putea veni mai repede, mai degraba. Oricum, sunt niste porcarii, cel mai sigur este cu prezervativ.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Ionescu_Marius_1980):

Bravos, jos palaria laughing, un raspuns pe masura studiilor tale; stiintific, competent, precis, corect, ce sa zic, cu adevarat..."mirobolant".

Pentru a nu ma acuza ca sunt un "carcotas" iti prezint acest scurt extras dintrum material credibil "Sistemul hormonal (endocrin) sta la baza controlului ciclului menstrual. In timpul fiecarui ciclu, hipotalamusul, glanda hipofiza si ovarele trimit semnale hormonale ciclice, stimuland ovarele si uterul sa se pregateasca pentru o eventuala sarcina. Hormonii estrogen si progesteron joaca rolul principal in producerea schimbarilor uterine din timpul ciclului menstrual.Estrogenul stimuleaza producerea epiteliului uterin (endometrul). Dupa producerea ovulatiei, cresterea nivelului sangvin de progesteron asigura proliferarea endometrului si pregatirea sa pentru nidarea unui eventual ovul fecundat. Scaderea nivelului de progesteron (impreuna cu estrogenul) produce distrugerea endometrului, astfel incat acesta se desprinde complet de peretele uterului si setransforma in menstra eliminata ciclic" Am cautat un material mai pe intelesul tau. http://www.sfatulmedicului.ro/Ciclul-menstrual/ciclul-menstrual-normal_1068

| Ionescu_Marius_1980 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Îmi dai voie sa te ignor?

Doar prostii nu pot admite si insusi corectarea greselilor si se comporta ca ultimii oameni; "cel de paie" sau si mai si precum ultimul....las. laughing

| Ionescu_Marius_1980 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Ți-am citit postările. Îți place să ieși în evidență călcând pe ceilalți pentru a părea tu mai sus. Ești o persoana cu o viata sociala inexistentă și cu ceva dereglări de personalitate. Cauți atenție în răspunsuri elevate sau în cearta fără sens. Suferi când nu ești băgat în seama. Vorbești ca un medic dar cred ca este doar pentru că ai nevoie de unul. Asa că, eu de las ce sunt, când văd nebun pe strada, traversez. Salut. O viata frumoasă să ai, cat a mai rămas din ea.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cel mai bine intreaba medicul care ti le a prescris, nu crezi ca el stie? adică medicul.