Cum?
Instructaj cum trebuie sa fie ca om, alege femei la ocazie sau familie. Si asa nu o sa am copil pentru ca nu imi plac si nu imi doresc.
Nu, sentimentele, inclinatiile nu se schimba prin instructaj. Ti-o spune un om care cunoate fenomenul din teorie si practica.
Cum ar putea cineva să își abandoneze copilul acuzând asemenea motive?!
L-aș accepta așa cum este. Pe lângă acest aspect, i-as oferi sprijin moral pentru ca să nu se simtă singur și neinteles, precum și contestat de către ceilalți.
Sentimentul de atracție pentru persoane de același sex are mare legătură cu comportmentul păriților copilului, cele mai frecvente cauze sunt faptul că mai ales mama dar și tata pot dori un copil de alt sex decât cel primit de copil la concepție sau copilul e iubit în mod special pentru că are un anumit sex, sau o relație porastă sau inexistentă cu părintele de același sex. Dacă părinții și=au dorit un copil de alt sex, copilulu încă din uter se simte respins în sexualitatea lui, simte că e sex greșit și va avea un imbold inconștinet să se conforeze dorințelor părinților. Cei care sent iubiți în mod special pentru că au anumit sex, lucru de care se face mare caz, pot simți o revoltă puternică și să caute exact contrariul. Toți ne naștem cu o nevoie puternică de o relație și cu părintele de același sex și dacă acesta în copilărie e absent sau abuziv, nevoia rămâne și caută împlinire și se poate sexualiza.
am luat aceste descrieri dintr=o carte a unui tip care a fondat o mișcare de vindecare spiritală și care au nenumărate cazuri de oameni care au înțeles cauza atracției pe care au simțit=o, au iertat persanele implicate și s/au vindecat.
Ar fi o cruzime ca părinte să abandonezi un copil ce simte atracție pentru cineva de același sex, pentru că are legătură directă cu comportamentul păriților față de el.
Daca tu ai avea un copil bolnav de sindromul Down sau afectat de ''cretinism congenital'' ce ai face cu el? L-ai abandona sau l-ai ucide pur si simplu fiindca nu este exact la fel cu ceilalti indivizi?
Da. Consider ca nu e normal sa fii de alta orientare. Nu mi-as putea lasa copilul sa urmeze o cale care nu duce la Dumnezeu.
NU!
Le recomand celor care spun ca se ocupa sa ii trateze: Mai puneti mana si studiati fenomenul, apoi dati-va cu parerea.
Da, isi pot schimba actiunile homosexuale si sa renunte la ele bisexualii. Dar asa cum heterosexualii au momente ca dau pe la altele, vor da si ei pe la altii.
Dar pe homosexuali nu ii vei schimba. Asa cum nici sentimentele si inclinatiile "zidite" in trasaturile homosexuale ale bisexualilor nu se vor schimba, doar vor fi tinute sub obroc.
Cum sa il/o abandonez? L-as iubi la fel, l-as sustine si incuraja sa fie sincer cu el insusi si cei din jur. E copilul meu deci o sa fac tot ce imi sta in putinta sa fie fericit si sa stie ca sunt mandra de el.
Nu,pentru ca ar fi vina lui! In cel mai rau caz ar fi vina mea sau a sotiei mele, ca unul din noi ar avea o defectiune in gene!
Nu ar fi vina nimanui, ca defectiunea de gena sexuala apare fara vointa cuiva, in primele trei saptamani de sarcina.
Demonii sunt in capul bigotilor. Homosexualii nu sunt cuprinsi de demoni. Nici un post si nici o rugaciune n-are nici o putere, ca daca ar avea, nu ar mai exista homosexuali.
Nu merge asa! Cu atractia te nasti, nu o poti schimba!
Dacă are alta orientare sexuala tot copilul meu rămâne, tot sânge din sângele meu! Nu cred ca exista ceva atât de grav încât sa te facă sa îți renegi copilul. Asa cum este, este al tău.
Cat sta in casa mea nu vreau sa aud de orientarea lui diferita. Cand se muta de la mine sa faca ce vrea.
In sufletul meu, sincer m-ar durea. M-ar durea, pentru că nu a înțeles nimic din ce i-am arătat noi, părinții lui.
De acceptat trebuie să-l accept oricum ar fi situația.
Mai bine cu el in viață, chiar dacă ar fi cu o persoană de același sex, decât să facă vreo prostie pentru că nu l-am acceptat așa cum a vrut el.
De aceea, este foarte important dialogul.
De la o vârstă, trebuie să discutăm cu ei fel și fel de lucruri legate de viața sexuală.
Eu îl modelez cum știu că este mai bine și sper să nu aud asta niciodată. Cred că ar cădea cerul pe mine.
Ce sa inteleaga? Ca nu-i plac relatiile cu persoane de sex opus? E ca si cum ai spune ca nu intelege de ce nu mananca o mancare care nu-i place, care-i intoarce matele pe dos. Tu stii ca si mirosul pielii unei persoane de sex opus ii repugna?
Nu știu ce ai înțeles tu și ce ai vrea de fapt să înțelegi.
Mentalitatea mea nu concepe ca băiatul meu să și-o tragă cu alt băiat. Punct.
Haideți să lăsam prostiile și democrația. Sunt lucruri pe care eu, tatăl lui, sunt obligat să i le arăt încă de mic copil.
NICIODATĂ, dar NICIODATĂ nu o să-i spun: "fă ce vrei, numai să fii fericit; doar ești mare!"
Aceste cuvinte îl duc cu mintea departe. Dacă mă întreabă, așa cum o să-l educ să o facă, o să-l fac să aleagă cea mai bună opțiune. Iar aceasta nu poate fi cu o persoană de același sex.
James Clayton Dobson Jr., cunoscut și sub numele de Jim Dobson, ne arată cum să educăm copiii, astfel încât, atunci când sunt mari, să avem satisfacția că am crescut adevărate valori.
Un gay sau o lesbiană în mintea lui/ei crede că este ok. Doar este natural. Aha...
Ați văzut vreodată acest comportament și la animale? Doar întreb.
Dacă animalele ne dau miliarde de exemple, prin devotament, lupta pentru supraviețuire inteligență, noi oamenii, de ce suntem atât de cretini, "abuzând" de libertate și puși pe distrus?
Cred ca ar trebui sa se faca sedinte cu un psiholog la scoala de la clasa a 3-a in sus. De minim 2 ore pe saptamana. Cred ca e o greseala sa lasam viitorul, caracterul si mentalitatea unui copil sa fie influentat de orice ratat care nu a avut chef sa foloseasca prezervativ.
Daca eu ca parinte, vreau ca copilul meu sa latre, nu ma opreste nimeni sa-l dresez sau educ, cum ai zice tu, sa faca asta de la varsta de 2 ani. Din moment ce nu putem controla cum sunt crescuti unii copii si ce prostii li se baga in cap, cred ca putem sa-i indrumam sa caute raspunsuri singuri, sa gandeasca pentru ei si sa cantareasca daca ce li s-a spus e bine sau nu.
Mi se pare absurda ideea ca daca e copilul tau, poti sa-i faci ce vrei din punct de vedere mental.
"De la o vârstă, trebuie să discutăm cu ei fel și fel de lucruri legate de viața sexuală.
Eu îl modelez cum știu că este mai bine și sper să nu aud asta niciodată. Cred că ar cădea cerul pe mine."
Il modelez, cica. Cred că o să vomit.
Datoria ta e sa-i oferi tot ce are nevoie dpdv material. Dpdv mental, singura ta datorie e sa-l ajuti sa gandeasca pentru el si sa-l ajuti sa ia cele mai bune decizii de unul singur. Nu sa-i umpli capul cu fixatiile, fanteziile si traumele tale.
Nu-mi stă în caracter să jignesc și nu o fac nici acum. Doar că ar trebui să procesezi ceea ce am spus.
Poți vomita, dacă ți-e greață. Dacă nu, cu o lămâie se rezolvă.
Sunt niște chestii pe care la vârsta ta nu le poți înțelege.
Doar când vei avea copii, abia atunci o să înțelegi despre ce este vorba. Până atunci, documentează-te.
1. Da, la foarte multe animale se manifesta homosexualitatea. Doar trebuie sa studiezi si carti de cultura, nu numai ce zic toti frustratii sexuali in brosurelelele lor de doi bani.
2. Homosexualitatea nu se videca prin educatie. Ea este un dat, asa cum un om este stangaci. Da, poti sa-l fortezi copilul sau tanarul sa se forteze sa nu aiba relatii cu o persoana de acelasi sex, dar nu poti sa-l fortezi sa aiba relatii sexuale cu cineva de sex opus.
Atentie, aici nu ma refer la bisexuali, care pot sa renunte la o latura, dar pe timpul vietii la cei mai multi rabufneste.
2. Tu stii ce i-a spus Papa Francisc unui gay? «Știi, Juan Carlos, asta nu contează (orientarea sexuală). Dumnezeu te-a făcut gay. Dumnezeu te iubește așa cum ești. Ar trebui să te iubești și tu însuți și să nu îți faci griji în legătură cu ce spune lumea»
3. Conclavul episcopilor catolici din Europa au interzis ca in biserici sa se faca "tratament" impotriva homosexualitatii. OSM la fel. Curtea Suprema de Justitie a SUA la fel.
Ori "educatia" impotriva homosexualitatii este tot un tratament: psihic.
4. Numai biserica ortodoxa, cea mai fundamentalista religie, dupa musulmani, propaga niste neadevaruri stiintifice.
Desigur ca pentu bani se gasesc si printre oamenii de stiinta din cei ce isi vand meseria sau sunt niste sarlatani.
5. Congresul psihatrilor din anul 1980 a scos homosexualitatea din randul bolilor psihice. Daca nu este boala, nu se poate trata.
Nu, nu poti sa iti educi copilul sa latre. Citind asta, nici nu ma mai straduiesc sa te combat, ca esti cu capul rotund si mintea in colturi. Cum poate debita un om asemenea ineptii?!
Pe ce lume traiesti? Tu realizezi ca un copil se naste cu 0 informatie in cap? Daca de la un an tu ii spui ca vinerea el trebuie sa latre, eventual il mai si bati (dar nici macar nu e necesar) sa o faca, te asigur eu ca va latra.
Crezi ca teroristii care se arunca in aer in milocul unei multimi sunt posedati de satana? Nu, sunt invatati de mici ca ei trebuie sa moara pentru Dumnezeu. Si mor cu gandul ca fac bine.
Ce are una cu alta? Tu chiar nu ai cunostinte despre problema! Esti un neofit in materie si-ti dai cu parerea, argumentand cu ce sustin toti bigotii, care nu inteleg fenomenele stiintifice, indoctrinati de barbatii cu fuste, care nu vor sa-i piarda din anturajul lor.
Tu nu ai inteles si nici nu vei intelege ca homosexualitatea nu este ceva psihic sau ceea ce se creaza de-a lungul vietii unui individ.
Cunosc 2 persoane care s-au nascut si au trait pana la 40-45 de ani in comunism. Am discutat cu ele problema lor - a homosexualitatii. Inainte de 1989 erau infocati combatanti ai homosexualitatii. Unul s-a casatorit, are copii mari. Altul a trait vreo 15 ani in concubinaj.
Mi-au povestit ca, privind inapoi in viata lor de la adolescenta pana la 45-50 de ani, isi dau seama ca ei tot timpul aveau atractie fata de barbati, dar nu puteau sa conceapa acest lucru. Unul din ei imi spunea ca in facultate ii placea sa-si sarute cel mai bun prieten pe obraz si uneori chiar pe gura (atunci sarutul pe gura intre barbati sau intre femei era ceva obisnuit, nu era considerat ca ceva homo, deoarece homosexuali erau considerati doar cei care faceau sex homo).
Celalalt mi-a povestit cum in liceu si in facultate se masturba impreuna si reciproc cu un coleg.
Cu toate acestea nu admitea ca are trasaturi homosexuale.
Pana cand... Unul a avut o relatie sexuala cu un barbat la varsta de 48 de ani, iar celalalt la 53 de ani. Ultimul mai are si acum la 70 de ani. Este cel casatorit.
Si iti mai spun ceva: amandoi au studii superioare si au ocupat functii de raspundere.
LoveSleep e un tip inteligent si ironic. Nu a spus ca homosexualitatea e invatata. A zis ca poti sa iti indobitocesti copilul cu fanteziile tale. Dar mai incolo te va uri. Pentru ca nu il lasi sa fie asa cum e el.
Eu conside ca asta chiar a spus, desi se contrazice singur cu ce a scris mai inainte.
In postarea ultima a lui asta spune.
Dar el nu face deosebire intre cerintele psihologice si cele fiziologice ale unui individ. Cu toate ca se intrepatrund si sunt dirijate de creier, ele sunt diferite, avand si centri de comanda diferiti.
Eu vorbeam despre "educatia" data unui copil, nu despre homosexulitate.
Si oricum nu vad care e legatura intre povestile prietenilor tai si dovezile stiintifice legate de homosexualitate.
Nu-i de vina cel care primeste mesajul pentru ca nu-l intelege, ci cel care l-a transmis.
A vorbi despre eductie cand se discuta despre homosexualitate, asta se intelege: ca poti sa-ti educi copilul sa nu fie homosexual.
Am înțeles ce vrei sa zici. Nu, nu m-am referit la asta. În general îți poți "educa" copilul sa facă orice, dar nu și sa fie sau sa nu fie homosexual. Deși un copil crescut de o familie hetero are mai mari șanse sa fie hetero, decât unul crescut cu 2 părinți gay. Chiar dacă șansele alea sunt 0, ceva, cred ca tot e puțin predispus la asta. Măcar sa încerce.
Poate ai dreptate, poate nu. Am cunoscut un tip care a avut parintii alcoolici, dar el era chiar un abstinent. Si se zice ca alcoolismul influienteaza comportamentul copilului daca este conceput de alcoolisti.
Da, poate sa incerce. Scara sexualitatii demonstreaza ca multe persoane incearca, chiar daca nu au parinti homosexuali. Dar nu "devin" homosexuali. Este doar curiozitate. Acu cativa ani era la moda ca tinerii sa se declare bisexuali. Dar erau doar in vorbe cu mici manifestari, unele chiar nevinovate, de homosexualitate.
Intre noi fie vorba, in prezent daca un fotbalist pune mana pe fundul unui coleg de echipa, este considerat gest homo, lucru lipsit de fundament.
Dar sa stii ca sunt foarte rare cazurile in care copiii unor homosexuali sa fie si ei la rand homosexuali. S-a constatat ca procentul (atentie: procentul, nu numarul) copiilor homosexuali este mai mare a celor cu parinti heterosexuali, decat a celor cu parinti homosexuali.
Dacă eu când voi fi tata voi avea un copil de alta orientare sexuală singura mea preocupare ar fi sa schimb lumea pentru copilul meu! Trăim in secolul 21 da sunt bărbat am iubita și accept ca nu toți suntem la fel. Indiferent de situație voi mânca pământul și îl voi rupe in 2 pentru puiul meu.