| adixdeli a întrebat:

Daca ati fi parinti, la cati ani v-ati lasa fata (copilul dvs) sa aiba iubit? :*

Răspuns Câştigător
| caterinasmile a răspuns:

Eu o sa'i dau copilului meu libertate.
Ai mei mi'au dat libertate si nu regreta asta. Am avut parte de educatie buna.
Nu mi-am luat lumea in cap.
Am fost invatata ca trebuie sa am grija cu absolut tot si ca nu tot ce zboara se si mananca. Mama, bunicile si in general femeile din jurul meu au avut mereu grija sa discute cu mine si cele mai intime lucruri ca sa le spun asa. Dupa parerea mea au facut bine. Cred ca o fata trebuie sa stie tot despre relatii, chiar si despre relatiile intime. De ce? Pentru ca lumea e din ce in ce mai rea si perversa si sunt multi baieti ce nu vor decat sa profite de fete. Atunci de ce nu ar trebui sa stie si o fata tot ce e de stiut.
Nu am sa'i zic copilului de la ce varsta are voie sa aiba prieten/a. Ci am sa'i spun sa aiba mare grija si am sa'i dau o educatie cel putin asemanatoare cu a mea.

23 răspunsuri:
| dragodana a răspuns:

16.

| Dariusuu a răspuns:

Nu cred ca tine asta.

Poti sa ai iubit cand vrei, chiar daca parinti tai nu stiu.

Si ca sa iti dau un raspuns 15 ar fi ok.

| OodanteoO a răspuns:

Pai la o perioada de 16 ani+ fetele devin perverse, vorsenzati tari ca sa spun asa, dar eu as avea incredere si as lasa-o ori candhappy

| Xtadelo a răspuns:

15-16

| YoungHomie a răspuns:

Iubirea nu tine cont de varsta. Poate avea prieten in masura in care isi asuma responsabilitati.
Acum nu pot spune ca ii permit ca la 10 11 ani sa se duca la primul baiat de care ii place. va veni o perioada a copilului cand va intelege care este placerea si care este iubirea si ce inseamna sa ai un prieten si ce ins ca ai un iubit. dar ca sa spun o varsta as alege sa ii permit de la varsta de 14-16 ani. dar pana atunci trebuie sa ai discutii cu copilul tau despre lucrurile astea inclusiv despre sex. Conversatiile astea in familie sunt esentiale pentru maturizarea copilului, chiar daca este fata chiar daca este baiat. Daca ajungi sa ii impui prea multe lucruri o sa ajunga sa ascunda lucruri, sa minta inclusiv sa aiba un prieten pe ascuns. trebuie ca intre parinte si copil sa fie o relatie mai mult decat atat, de prietenie si incredere. sper ca te-am ajutat

| pisicutzamik a răspuns:

Cand vrea, cand o sa am un copil o sa-i dau libertate asa cum am avut si eu, dar va avea si restrictii!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

15-16 ani. Nu as fi de acord ca in copilarie sa aiba iubit, mai ales daca e fata. Trebuie sa-ti traiasca copilaria, ca de iubiti are timp toata viata.

| silviu86 a răspuns:

Mai bine le-ati lasa de pe la vreo 12-13. Pentru ca sigur, o sa vrea de pe atunci, si daca nu o lasati, cand o sa ii dati voie, cand o sa scape la baieti o sa vina in fiecare zi cu cate unul acasa sau o sa fie cu mai multi deodata... depinde si de fata.

| kaoma2008 a răspuns:

Ca sa primesti un raspuns clar, asta nu depinde de tine. Cu cat ii interzici cu atat isi va dori mai mult si va face mult mai multe prosti. Tu trebuie sa-i explici tot inclusiv despre viata sexuala. De ce e bine sa nu se grabeasca, sa stea sa analizeze dar ca oricare va fi decizia o vei sprijini. Asa au facut parintii mei. Si cand am avut o problema sau nevoie de un sfat am putut sa merg la ei cu drag. Chiar daca nu esti de acord poti sa mentionezi asta dar sa-i dai totusi dreptul la alegeri proprii. Este eronat conceptul ca sa invete din greselile altora. Eu nu am invatat si nici prietenele mele. Dar pot sa-ti spun ca niciodata nu mi-am facut parintii de ras si avem o prietenie frumoasa. Ce sa-ti mai zic eu am 25 de ani. Primul iubit l-am avut la 14 ani, dar a fost doar tinut de mana si pupat. Iar cand am fost suficient de matura si sigura am avut si relatii de alta natura dar mult mai tarziu. Faptul ca nu mi-au interzis si au expus si punctul lor de vedere care nu a coincis tot timpul cu al meu a fost bine. Ei ziceau cum credeau ca e mai bine si apoi la sfarsit spuneau ca oricum asta este decizia mea. Doar sa nu-mi neglijez scoala.

| Loredana96 a răspuns:

16 ani... pina atunci l-as indruma sa puna pe primul loc invatatura.Ca de asta depinde viitorul lui.

| raluk27 a răspuns:

18 ani. Varsta legalahappy

| Tobbyas a răspuns:

As discuta cu el si l-as lasa de la 14 ani, daca crede ca este pregatit sau destul de matur sa aiba o relatie

| BonneLess a răspuns:

Eu as vrea baiat. big grin

| OmulĂla a răspuns:

Pe la 40, pe acolo...

| AcelTipArogant981 a răspuns:

Baiat-10
fata-30

| mona a răspuns:

Depinde,daca am incredere in el si stiu ca nu se ocupa de prostii l-as lasa de la 15 ani in sus

| alexandra98flory a răspuns:

14-17 ani...

| Ramona000 a răspuns:

De la 18 ani

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Cand se infloreste iubirea intre ei.
Cel mai bine dupa 20 de ani.

| Lightning1997 a răspuns:

Cel mai devreme la 17 ani.

| Katherine20 a răspuns (pentru Lightning1997):

Serios? O prietena nici 14 ani nu are si are iubit si tu zici ca cel mai devreme de la 17? straight face O good rolling on the floor Iubirea nu are varsta big grin

| Lightning1997 a răspuns (pentru Katherine20):

In primul rand nu este sanatos sa isi inceapa viata sexuala mai devreme de 18 ani, iar in al doilea rand la 14 tuturor sa le fie gandul la invatatura, pentru viitor.Plus ca nu este legal-pentru ca poate ramane insarcinata si parintii il pot da pe respectivul in judecata.Sunt o multime de riscuri, nu este chiar asa simplu.

| Katherine20 a răspuns (pentru Lightning1997):

Mai vad ca nici de data asta nu ai priceput...a avea prieten/iubit nu inseamna neaparat a face sex. straight face Ma refer prieten/iubit in sensul ca se inteleg foarte bine, petrec timp impreuna, se tin de mana, niste pupici, imbratisari.Prietena despre care spuneam are prieten/iubit si chiar daca are iubit nu a facut sex si nici nu cred sa aiba de gand sa faca decat de la 18 ani incolo.