| tonyc7 a întrebat:

Daca o femeie (tanara) poarta inel la mana stanga, acesta e un semn clar ca are barbat si ca interzice oricarui alt barbat sa o abordeze in scopul vreunei eventuale relatii? As dori doar raspunsuri serioase.

13 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Daca intrebarea ta era pusa in 1922, raspunsul era categoric,da,este pe cale de a se casatori si e complet inaccesibila.
Intre timp lucrurile s-au schimbat, pana si ideea de casatorie, logodna sau relatie a devenit ingrozitor de elastica si foarte rar sunt cei care stiu cu adevarat ce semnifica un inel.
Un inel-in principiu cu diamant-purtat pe mana stanga, declara logodna si casatorie, dar in ziua de azi inelul a devenit mai mult obiect de design sau reclama...nu poti stii niciodata.
Prin forma lui de cerc, un inel are rolul de a proteja perechea.De asemenea e purtat pe degetul inelar al mainii stangi pentru ca acest deget fie e "conectat" direct cu inima prin vena amoris (vena iubirii), in cultura romana, fie este "degetul partenerului de viață", in cultura chineza.
Numai ca aceste lucruri s-au pierdut astazi, o fata tanara poate sa poarte un inel din mii de motive, comportamentul ei insa poate intr-adevar sa interzica unui barbat sa o abordeze...cu alte cuvinte, nu-i privi mainile, priveste-i ochii. Daca ii are aplecati sau severi, cauta-ti de drum.

Răspuns utilizator avertizat
| mihai69 a răspuns:

În Rusia, verigheta se poartă pe stânga... Deci contează și de unde e posesoarea acesteia.

| tonyc7 explică (pentru mihai69):

Cam peste tot se poarta pe stanga. Nu cred ca am vazut femeie sa poarte pe dreapta. Poate doar in joaca la unele pustoaice de liceu.

| Nirvanaaa a răspuns:

Pai depinde, unele fete poarta doar ca vor, nu are treaba cu vreo eventuala relație.

| Aditu94 a răspuns:

Unele femei dupa ce au terminat relatia cu respectivul, inca port inelul..de placere ca e auriu, si mna..chesti de fete, stralucitoare ce sar in evidenta.dar daca vrei sa fli, pune-i o intrebare, mai aparte.