Daca intrebarea ta era pusa in 1922, raspunsul era categoric,da,este pe cale de a se casatori si e complet inaccesibila.
Intre timp lucrurile s-au schimbat, pana si ideea de casatorie, logodna sau relatie a devenit ingrozitor de elastica si foarte rar sunt cei care stiu cu adevarat ce semnifica un inel.
Un inel-in principiu cu diamant-purtat pe mana stanga, declara logodna si casatorie, dar in ziua de azi inelul a devenit mai mult obiect de design sau reclama...nu poti stii niciodata.
Prin forma lui de cerc, un inel are rolul de a proteja perechea.De asemenea e purtat pe degetul inelar al mainii stangi pentru ca acest deget fie e "conectat" direct cu inima prin vena amoris (vena iubirii), in cultura romana, fie este "degetul partenerului de viață", in cultura chineza.
Numai ca aceste lucruri s-au pierdut astazi, o fata tanara poate sa poarte un inel din mii de motive, comportamentul ei insa poate intr-adevar sa interzica unui barbat sa o abordeze...cu alte cuvinte, nu-i privi mainile, priveste-i ochii. Daca ii are aplecati sau severi, cauta-ti de drum.
În Rusia, verigheta se poartă pe stânga... Deci contează și de unde e posesoarea acesteia.
Nu este nici un semn, doar simplu fapt ca poarta inele pe ce degete doreste.
Adica vrei sa spui ca si multe femei NEMARITATE poarta inel/verigheta la mana stanga?
Da! Eu am purtat inel la mana stanga inainte sa ma marit. Fata mea poarta de asemenea... prietena lui fii'miu si ea.
Deci, care-i problema. Nu inteleg?
Nu ai voie sa porti inel pe mana stanga?
Pai si atunci, ca barbat, cum iti mai dai seama ca o femeie e maritata (sau logodita) si alta nu? )) Sa inteleg ca inelul de casatorie sau de logodna are un aspect anume, care il diferentiaza de restul inelelor pe care le poate purta orice femeie, inclusiv cele necasatorite/nelogodite?
Eu am multe prietene care nu mai poarat inele deloc, nici macar verigheta, mai ales vara, cand spun ca lis e umfla mana din cauza caldurii, desii sunt maritate sau divortate.
Ideea cu inelul pe mana stanga nu mai reprezinta demult un semn ca-i maritata.
Soacra-mea este vaduva de aproape 30 de ani si inca poarta verigheta pe deget, desii in fata bisericii si a tuturor este vaduva si libera ca pasa cerului, sa se racasatoreasca.
Pai daca barbatul nu se cunoaste deloc cu ea, cum o intreaba? Daca la tine vine un necunoscut sa te intrebe daca esti maritata, cum ai reactiona?
Depinde de conjunctura. Daca vrei sa-i faci curte si incepi politicos cu politeturi si complimente, femeia maritata iti va spune imediat ca este casatorita si sa-i dai pace.
Daca nu-i maritata va intra in jocul tau, mai ales daca te place.
Regual cu verigheta sau inel pe degetul stang, nu mai este obligatoriu sau o necesitate.
Sunt religii care nu au inele de casatorie, altele care pun verigheta sau inelul la mana stanga... asdar, cum recunosti pe cineva casatorit, nu-ti ramane decat sa intrebi dupa ce evident ai facut cunostinta cu acea persoana si vrei sa-i faci avansuri.
Ca o ironie a sortii mi s-a intamplat asta odata, chiar intr-un magazin unde asteptam sa fiu servita si ma plimbam uitandu-ma la vitrinele din magain. Initial am crezut ca-i un angajat al acelui magazin si am raspun zabind complimentelor lui, dar ulterior cand a intrat in vorba cu mine si mi-a cerut politicos permisia sa mai vada si sa-i dau numarul de telefon, i-am spus ca-s casatorita. In momentul urmator si-a cerut scuze si a disparut.
Pai depinde, unele fete poarta doar ca vor, nu are treaba cu vreo eventuala relație.
Unele femei dupa ce au terminat relatia cu respectivul, inca port inelul..de placere ca e auriu, si mna..chesti de fete, stralucitoare ce sar in evidenta.dar daca vrei sa fli, pune-i o intrebare, mai aparte.
anonim_4396 întreabă: