Medicul ginecolog te verifica intre craci nu la sani.da, poate vedea daca esti virgina
Prima oarate intreaba daca ti-ai inceput viata sexuala daca ii spui da se procedeaza asa: te urci pe masa aceea iar medicul iti introduce 2 chestii de metel sa vada daca vaginul este ok sau ceva de genu apoi te pune la ecograf iar ecografia se poate face in 2 variante 1)iti introduce o sonda care trece doar de labiile mici deci nu te va durea nimic ")ecografia normala te da cu gelul acela pe burta si misca camera aia sau ce o fi si se vede ce ai. Pentru mine e mai eficienta prima pentru ca se vede mult mai bine decat la ecografia normala cea normala se face la femeile insarcinata dar e ok si ala doar ca nu se vede foarte clar ce e de fapt.
Am trecut prin asta! intri singura in cabinet si te va intreba daca esti virgina sau nu! cel putin la ginecolog, dar posibil sa iti faca doar un ecograf abdominal asa ca nu e sigur ca te intreaba de virginitate! pupici:*
Problema mea, ca sa zic asa este urmatoare. trebuia sa`mi vina menstruatia prin 27-28 nu mi-a venit nici pana acum dar am avut dureri de ovare si de spate ca atunci cand sunt la menstruatie. ieri m`au durut destul de rau si chiar credeam ca o sa`mi vina dar pana acum nimic. imi este frica sa nu fiu racita la ovare si sa fiu nevoita sa merg la ginecolog si sa se afle ca mi-am inceput viata sexuala( desi a fost un singur contact sexual). voiam sa stiu cum e cu raceala asta la ovare. desi nu stiu sigur daca e. o sa merg la un control...
Se poate afla daca te consulta si sanii cu chisturile ovariene nu au nici o legatura
Problema mea, ca sa zic asa este urmatoare. trebuia sa`mi vina menstruatia prin 27-28 nu mi-a venit nici pana acum dar am avut dureri de ovare si de spate ca atunci cand sunt la menstruatie. ieri m`au durut destul de rau si chiar credeam ca o sa`mi vina dar pana acum nimic. imi este frica sa nu fiu racita la ovare si sa fiu nevoita sa merg la ginecolog si sa se afle ca mi-am inceput viata sexuala( desi a fost un singur contact sexual). voiam sa stiu cum e cu raceala asta la ovare. desi nu stiu sigur daca e. o sa merg la un control...
ce crezi. poate fi raceala?
E nasol cu chistu ovarian, iar medicu ginecolog n-are treaba cu sanii tai, ci cu pasarica.
În primul rând, TREBUIE să ai mai multă RĂBDARE!
O întârziere ( a menstruaţiei ) de 7-10 zile este ACCEPTABILĂ, dacă întârzie mai mult atunci este necesar un control ginecologic.
În 29 octombrie aveai o întârziere de DOAR 2 zile, iar cele 10 zile se împlinesc în 6 noiembrie.
Dacă nu-ţi vine menstruaţia până atunci, abia după 7 noiembrie mergi la GINECOLOG.
Iar la control poţi merge şi SINGURĂ ( fără mama ) şi atunci NU contează că află medicul că ai făcut sex!
Bănuiesc că NU vrei să afle părinţii, iar ei NU au cum să afle dacă mergi SINGURĂ la medic, NU scrie nicăieri că nu mai eşti virgină!
Apoi, în general, medicul te ÎNTREABĂ dacă ţi-ai început viaţa sexuală ( şi, eventual, detalii de genul : când/cum/protejat, ca să ştie dacă e cazul unei sarcini ).
Dacă vrei îi spui că DA, iar dacă nu vrei să-i spui atunci îi spui că NU - şi NU te "verifică"...
Apoi, NU te caută la sâni, aşa cum ai înţeles tu - îşi face o ecografie ovariană la care vede dacă e vreo problemă cu ovarele/uterul sau trompele uterine.
Dacă ai chist ovarian o să-ţi prescrie tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).
Dacă nu ai nici o problemă de acest gen ci doar o dereglare hormonală, atunci o să-ţi prescrie Duphaston pe 10-30 de zile, după care o să-ţi vină menstruaţia.
Deci, dacă te "verifică" acolo jos POATE vedea că nu mai eşti virgină - dar, de obicei, te ÎNTREABĂ, NU te verifică el.
Iar la ecografia ovariană NU se vede că nu eşti virgină.
La ginecolog poţi merge SINGURĂ, dar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Iar consultaţia + ecografia NU se plătesc dacă mergi la un cabinet de "stat" ( bănuiesc că eşti elevă/studentă ).
Din cate stiu eu, nu.
Adica iti pune gel pe burta si iti face o ecografie. Ca la gravide. Si nu are cum sa vada daca esti virgina sau nu, decat daca mergi la ginecolog si te controleaza jos.
Primul lucru pe care esti absolut obligata sa i-l spui ginecologului este daca esti sau nu virgina. Prietena ta, daca nu i-a spus ginecologului, este extrem de proasta si n-ar trebui sa stai in preajma unui asemenea om (prostia este contaminanta si poti sa te trezesti ca iti vine ideea sa faci aceleasi idiotenii ca ea). In primul rand ca afectiunile ovarelor se trateaza diferit la virgine si la femei, asa incat nu vei putea primi un tratament corect daca nu esti consultata corect. Numai o persoana cu garve probleme de discernamant ar putea minti la medic, asa ca sa nici nu te gandesti la oa asemenea nebunie. mergi la medic, spune-i exact ce probleme ai, fa consultatia completa, primeste tratament corect si vindeca-te. Si fereste-te de oameni ca acea prietena a ta.
Deci eu am avut chist la ovare si eram speriata de moarte dar sincer mi-a trecut! In primul rand ginecologul te intreaba daca esti virgina sa stie cum sa te ia la control! El nu spune parintilor tai nimic despre lucrul acesta! Si nu patesti nimic, doar ca te va controla sau poate nici nu va fi nevoie de un control "acolo" si se va rezolva doar cu un ecograf! in orice caz scumpa tu trebuie sa ii spui adevarul sa isi poata da seama medicul ce cauzeaza problema ta, intelegi? sper ca va fi totul in regula, si sa revii oricand, oricare ar fi problema! da? appropo cati ani ai? Nu pot rasp la mesaj!
In afara de intarzierea menstruatie mai aveai si alte simptome sau altceva pentru a afla acest chist ovarian. sper sa fie doar o mica raceala. si mie imi este frica!
am 17 ani!
Poi aveam dureri mari la ovare si imi mai intarzia menstruatia dar este normal si eu la varsta ta am avut aceasta problema! in orice caz imbrate gros si cand nu e asa frig, sa nu iti fie spatele/salele afara si nu te aseza pe rece, gen banca rece, beton sau orice! fii atenta la partea asta si fa un control sa fie sigur ca nu ai nimic! ok?
Eu nu am avut dureri foarte mari, ma doare uneori dar nu sunt dureri insuportabile si menstruatia mi-a intarziat doar luna asta. + ca urinez si des si asta ma duce cu gandul la raceala la ovare.fac bai fierbinti din sezut si am stat numai la caldura. sper sa nu fie nimci grav. si multumescc pentru raspunsuri :*
Ce frumos ai raspun eu sunt virgina si am chist ovarian si imi era frica sa merg la doctor deci trebuie sa ii spun asta ps am 27 ani inca nu-s pregatita sa am o viata secuala poate de ce se poate rezolva si daca esti virgina