Ciclul menstrual dureaza in jur de 4 saptamani, adica 28 de zile. O menstruatie (sangerarea) dureaza intre doua si sapte zile. Se poate accepta, accidental, o menstruatie de 10 zile. Orice depaseste aceasta durata este o sangerare anormala si impune consult ginecologic.
Daca te referi la menstruatie, aceasta trebuie sa nu te tina mai mult de 5zile. Daca te referi la ciclul menstrual, acesta reprezinta perioada cuprinsa intre ziua 1 a mentruatiei si ziua 1 a menstruatiei urmatoare. Cu toate ca lungimea medie a ciclului menstrual este de 28 de zile, un ciclu menstrual cu o durata de 21 pana la 35 de zile este considerat absolut normal.
Cum sa dureze mai mult de doua saptamani? nu e normal...ciclul menstrual trebuie sa dureze maxim o saptamana nu mai mult... daca dureaza atat demult inseamna ca ai probleme si trebuie sa consulti un medic.
Daca ai sub 16 ani, inseamna ca inca nu este perfect regulat. Asteapta, si o data cu trecerea timpului se va regla. Daca ai mai mult este posibil sa suferi de vreo boala sau poate raceala la ovare. Intreaba`ti ginecologul.Multa sanatate.
Cum sa dureze mai mult de doua saptamani? Mai bine te-ai duce la un control ca sigur ceva nu e in regula cu tine! Din cate stiu eu un ciclu nu dureaza mai mult de 7 zile, nu dublu. Daca e vorba despre tine poate ca ai racit ...nu stiu ce sa iti zic