| TreiSurori a întrebat:

De ce devenim paranoici noi,cei care inselam, pe cei care nu inseala desi noi am inselat?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din doua motive. Primul motiv este vina. In general oamenii nu isi asuma faptele si nu isi accepta greselile. Cand cineva insala, ca sa fie impacat cu el insusi, va da vina pe orice altceva decat pe propria persoana, de cele mai multe ori gasind vinovat chiar partenerul. Fara sa bage de seama, oamenii care insala, devin mult mai nemultumiti intr-o relatie si reusesc sa faca scandal din orice. Gasind tot timpul motive de cearta, li se pare ca au fost indreptatiti sa insele, pentru ca relatia oricum avea probleme. Astfel ajung, intr-un final, sa-si acuze si partenerul de exact acelasi lucru pe care l-au facut ei.

Al doilea motiv e perceptia fiecaruia atunci cand judeca pe cineva. Oamenii, atunci cand judeca pe cineva, o fac raportat la propriile standarde. Nu sunt capabili sa inteleaga ca fiecare om are o experienta de viata diferita, o fire si inteligenta, la randul lor diferite, si ca din asta rezulta ca indivizii vor lua decizii diferite. Oamenii gandesc "eu ce as face in locul lui?". Dar nu se pun in locul cuiva niciodata, ci doar in situatia pe care ei o percep. Asa ca, un partener care te-a inselat, evident ca se va astepta ca si tu sa-l inseli pe el. Daca el nu a rezistat tentatiei, nici tu nu vei rezista, cam atat de simplu e procesul mental prin care ajungi sa fii vinovat fara vina.

Bine, mai putem adauga frustrarile, frica de a fi parasit si faptul ca acuzam primii ca sa nu fim acuzati, la randul nostru.

Oamenii sunt animale simple.

8 răspunsuri:
| Danzell a răspuns:

De frica sa fie descoperiti? sa nu fie prinsi cu mata in sac?

| TreiSurori explică (pentru Danzell):

Pai noi am inselat..de ce ne legam de cele mai mici detalii ale celuilalt de parca el a inselat?

| Asiryx a răspuns:

Simplu!

Tu ai inselat, esti om. Esti intr-o relatie cu un om. Printr-o deductie logica, fiecare om inseala. Cam asta se intampla in mintea ta.

| Danzell a răspuns (pentru TreiSurori):

Cred ca din ce am zis. de frica, din nesiguranta proprie.
Depinde cum consideri o relatie.
O relatie de la care astepti ceva, sau o relatie la care dai ceva.

Daca te astepti sa primesti mereu, inseamna ca nu ar trebui sa ai o relatie.
Depinde cum gandesti si cum pui problema.
E ca un fel de du-te vino, in care nu trebuie sa astepti nimic, trebuie sa vina de la sine.

Daca eu te-am inselat, inseamna ca nu ai dat destul ca s-a nu te insel.

cam asa gandesc eu.

| RAY a răspuns:

Eu cred ca e diferit cel inselat devine paranoic nu cel care isi bate joc lui nu-i pasa sau ei nu-i pasa

| TreiSurori explică (pentru RAY):

Nu te prinzi, cel care inseala devine mai paranoic decat celalalt..de frica sa nu insele si el. Oricum cealalta persoana nu avea de unde sa stie..ma rog nu te prinzi, las o asa mersi.
Alte raspunsuri pls sa dau funda?

| Eufourikul a răspuns:

Nu știu ce să zic, dar vorba lui Cheloo "-Paranoia e mare".

| Chamberlin a răspuns:

Fiecare om gandeste diferit.