Buna!
Atunci cand fetele se maturizeaza si organele lor sexuale incep sa functioneze, le vine menstruatia. Pe unele le doare burta intr-un internal de 2-3 ani, pe altele pana la prima sarcina, iar pe altele toata viata. Ceea ce este cert este faptul ca fiecare are o senzatie incomoda de umeazeala.
Le-o fi venit menstruatia si nu stiu cum sa se lauda ca-s femei.
Mai in gluma, mai in serios, nu e mai simplu sa le intrebi?
Au ciclu . Dar mi-e cam greu sa cred ca nu stiai asta avand in vedere ca in zilele noastre si un copil de 6 ani stie cam tot ce se leaga de sex, sarcina etc.
Pentru ca nu le place scoala tu esti fata desteapata si nu esti interesata sa scapi de ore nu deveni ca ele ca nu e bine.fa ce simti si nu te lasa corupta de ele.vor doar sa scape de ore. Oamenii sunt si bolnavii dar nu mereu.Pa pa bafta la scoala
Roag-o pe mama ta sa-ti explice ce este ciclul menstrual pentru ca si tu o sa treci prin ce trec ele acum.Si vezi ca trebuie cat mai repede sa o intrebi. Oricarei fete mai devreme sau mai tarziu adica 9-16 ani trebuie sa-i vina ciclul.
Sa nu te sperii.
Ai auzit de ciclu menstrual...ala afecteaza hormonii fetelor si le fac intr-o clipa triste iar in alta sa planga fara oprire.si cateodata le doare pana si burtaCred ca asta ar putea fi o varianta
Byb2001 întreabă: