Nu sunt toti asa, unii au ei niste probleme si inteleg gresit ideea de cuplu. De fapt nimeni nu apartine nimanui. Noi facem niste lucruri fiindca asa ne dorim nu fiindca suntem conditionati. Cel putin asa ar trebui. Daca eu iubesc sau plac un tip nu o sa il insel fiindca nu simt eu sa fac asta, din iubire, din faptul ca nu exista nici o tentatie, si recipric e valabil. Libertate absoluta fiindca ai incredere in tine si in persoana de langa tine. Daca un tip pune conditii, are pretentia sa ii dai raportul, se supara daca ai prea multe iesiri, sau e suspicios, sau are pretentia sa te schimbi pentru el, sa iti schimbi prioritatile, daca devine cicalitor si reproseaza tot mai multe, deja rezulta ca tipul are probleme, e toxic si e mai bine sa il parasesti.
Nu la fel gandesc si femeile? Nu vor si ele ca tipul cu care isi doresc sa intre intr-o relatie, sa-si piarda independenta, iar ele sa capete drepturi asupra lui?
Fără să generalizez, este pentru că așa l-a învățat mama când i-a dat să sugă și apoi nu l-a dezvățat nimeni.
In momentul in care intri intr-o relatie e logic ca-ti pierzi independenta sexuala. Dar drepruri asupra lui?
Dreptul de a nu fi inselata e un drept asupra lui?
Nu, despartirea nu e o conditionare ci o repercusiune a faptelor lui.
Pentru ca eu n-o sa-i spun niciodata "ba, ai grija ca daca ma inseli, te parasesc".
Omul e liber sa-si aleaga cum isi traieste viata si sa suporte consecintele faptelor lui.
Noi santem dominanti din natura, unii se cred stapani deplini asupra femeii dar asta ii face ca ele sa se departeze de ei sau sa ii insele daca impun multe restrictii, pe la noi multe accepta violenta sa fie tratate prost si batute multuminduse cu ei, in alte tari nu vezi asa ceva, politia ii ia pe sus daca fac magarii de genu asta
Deci vor exista repercusiuni, fara sa-i spui ce e voie si ce nu e voie? Pai de unde sa stie bietu' om ca daca e iubitul tau, n-are voie sa faca sex cu alte femei, ca doar tu n-o sa-i spui niciodata "ba, ai grija ca daca ma inseli, te parasesc"?
Draga mea, cand exista repercusiuni sau consecinte, inseamna ca a existat o conditionare, fie ea explicita sau tacita (gen, e de bun simt sa stii ca daca esti intr-o relatie, in mod normal n-ar mai trebui sa te culci si ce alte persoane).
Si da, ai drepturi asupra lui, cum ar fi dreptul de a fi singura femeie cu care face sex. E un drept, pe care-l ceri (tu spui ca tacit, dar tot il ceri) atunci cand intri intr-o relatie.
Daca nici argumentele astea nu mi le accepti, eu ma declar invins, pentru ca inseamna ca nu vei accepta nimic, orice ti-as spune.
Asta e valabil si la tipe, nu doar la tipi, e o greseala fatala pe care o fac ambele sexe de a acapara posesiv partenerul. Ei traiesc cu gandul ca relatia aia e vesnica si ambii isi sunt datori fidelitatii sau stabilitatii pana la adanci batraneti, foarte naivi sa nu zic prosti, nimic nu e vesnic.
Adica tu crezi ca daca e iubitul meu trebuie sa-i spun eu ce are voie si ce nu are voie? Vorbești despre un iubit retard?
Are voie orice vrea el. Absolut orice. Nu e normal sa aiba libertatea sa faca orice vrea? Nu e normal sa stie, ca orice om, ca actiunile lui pot avea si consecinte? (daca nu e retard)
Exact la fel, si eu am voie să-i întorc spatele (pentru ca e curvar, tampit, idiot, betiv, sau orice altceva) si sa-mi vad de viata mea. Pentru ca nu ma obliga nimeni sa stau cu el.
De ce ar fi nevoie sa-i spun eu sa nu fie ce am insirat mai sus? Pentru ca poate fi cum vrea el. Si pote face ce vrea el.
Si eu, la fel, pot face ce vreau eu.
Si NU. Nu am nici un drept asupra lui.
Am drept doar asupra mea. Si am libertatea de a face si de a proceda cum vreau eu.
Cum sa fie o conditionare?
E doar o consecinta a comportamentului lui. Daca vrea el sa o transforme in creierul lui in conditionare... e treaba lui.
Ar fi interesant de aflat și ce înțelegi tu prin independență. La ce te pune să renunți?
Genul de barbat care vrea sa controleze el absolut toate butoanele inclusiv acordul fin, in sensul ca nu poti face nici macar o chestie banala fara sa ceri mai intai parerea sau acordul de la "imparatie".
Inteleg. Control freak. Nu cred ca e genul de persoana foarte receptiva la schimbare.
„Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Mat. 6, 33) La ce Se referă Isus atunci când ne spune să căutăm „mai întâi" Împărăţia lui Dumnezeu? Vezi Mat. 16, 26.
Matei 16
26 Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?
2. Cum ne ajută Romani 14, 17 să înţelegem ce este Împărăţia lui Dumnezeu?
Romani 14
17 Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt.
Nu,,eu imi doresc un barbat independent puternic care nu si schimba personalitatea dupa cum bate vantul, nu este obiect ca sa am drepturi asupra lui, tocmai ca vreau sa ma iubeasca in ciuda tentatiilor, fara sa fie constrans sau pazit sa fie alegerea lui atunci cand ma iubeste. Un barbat puternic cu coloana vertebrala nu dezamageste niciodata si stie cum sa se comporte si ce se cuvine, daca iubeste face din iubire, respect nu ca e constrans sau fortat, e valabil pentru ambele sexe
Marius22222222222 întreabă: