| ana717828 a întrebat:

De la pilula de a doua zi imi pot aparea cosuri sau sa ma ingras?

20 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Nu. Citește prospectul. Dacă e sa ai coșuri, scrie

| ana717828 explică (pentru annonimaaaa555):

N am citit ca am luat o acolo

| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca te poti ingrasa sau slabi, poti declansa aparitia de noduli mamari, chisturi ovariene, fibroame uterine, tumori uterine samd.
Cosurile (bubele pe fata ) nu apar de la pastila de a doua zi, ci de la nesplarea si necuratarea zilnica a fetei!

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru ana717828):

Nu lua medicamente numa asa fără sa citești ce scrie...dar sa știi ca dacă ai fost pe ovulatie, pastilă de a doua zi nu are efect

| ana717828 explică (pentru annonimaaaa555):

Da ovulatia era peste 4 zile gen era una din zilele fertile

| ana717828 explică (pentru Violleta2022):

Cee? ce sunt alea

| Robert2526 a răspuns:

Nu exista asemenea efecte adverse ale pilulei de a doua zi

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru ana717828):

Atunci sunt sanse sa nu fi funcționat, dar eu zic ca a funcționat. Puteți folosi prezervativ și atunci nu te mai stresezi

| DonJuan50 a răspuns (pentru ana717828):

Bună, nu te lua după toți nebunii și nebunele.
Pastila de a doua zi, poate avea efecte adverse, printre care se numără dereglarea ciclului menstrual; cam asta este principalul efect.
Nu te îngrași și nu faci coșuri.
Totuși, ai grijă să nu iei mai mult de două pastile într-un an întreg.
Decât să ajungi la avort, mai bine ia pastilă.

| ana717828 explică (pentru DonJuan50):

Multumescc mult oricum de acum ma protejez

| Robert2526 a răspuns (pentru DonJuan50):

Sa stii ca este doar un mit ideea ca trebuie luate "maxim 2 pe an". Pastila de a doua zi trebuie luata oricand este nevoie de ea. Ideal este sa nu se ajunga in situatia de a avea nevoie dar daca se intampla, trebuie sa fie luata cu incredere

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

La alta intrebare intrebai "Imi poti spune mai multe despre ea te rog?" Te uiti in prospect si iti spune acolo mai multe despre pastila de a doua zi.
Pot apare probleme circulatorii si cheaguri de sange. Scrie in prospect, la efecte adverse.

Dat fiind faptul ca e o bomba hormonala, orice e posibil. Nici nu s-au facut studii pe aspectele ridicate de tine.

Ai grija de tine si protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).

| DonJuan50 a răspuns (pentru Robert2526):

Au o doză foarte mare de progistin, și de aia se recomandă să fie utilizate cât mai rar.

Ce inseamna doza foarte mare si ce e "progistin"?

Pastila de a doua zi se utilizeaza LA NEVOIE. de cate ori este nevoie, fara limita!

Levonorgestrel, de fapt este principalul compus activ al pastilei de a doua zi, un derivat sintetic al progesteronului produs în mod normal de către organism, sau acetat de ulipristal.
Ambele variante acționează prin întârzierea ovulației, păcălind corpul că s-a instalat sarcina și nu mai este nevoie ca organismul să elibereze un ovul.
Dacă întrebi orice medic, o să-ți spună să nu faci abuz de pastila de a doua zi, dacă nu vrei să-ți dereglezi sistemul endocrin.

| DonJuan50 a răspuns (pentru ana717828):

Bună, este foarte posibil să fi funcționat. Dacă îți venea peste 4 zile, hormonii din pastilă vor întârzia sau bloca eliberarea ovulului.
Acum nu ne-ai spus nimic, sexul a fost neprotejat cu ejaculare în vagin, sau doar sex neprotejat?

Inca astept de la tine anumite lucruri, nu copy paste happy
Raspunde la intrebari concret:

-In ce fel deregleaza sistemul endocrin si de ce?
-ce inseamna sa abuzezi de ele? Am zis ca trebuie luata la NEVOIE.
-Stii diferentele dintre Levonorgestrel si Ulipristal? hai sa iti dau un hint, e vorba de perioada de timp necesara pentru a fi eliminat complet

Pastila de a doua zi se ia NUMAI la NEVOIE dar NU DEREGLEAZA NIMIC! o poti lua chiar de mai multe ori in timpul unui ciclu menstrual, NU exista acel maxim 2 pe an. Daca ai nevoie, o iei si de 15 ori daca e nevoie.

La anumite persoane poate cauza întârzierea menstruației sau dereglarea acesteia.
Întârzierea menstruației este semnul clar al unei dereglări hormonale.
În fine, abuzul de pastile de acest gen nu e bun.
Există alte metode de contracepție care produc mult mai puține probleme în organism.

Ai citit macar ce ti-am scris?

Nu te supăra, dar ești cumva doctor?
Te întreb din pură curiozitate.