| Cheloo200101030405 a întrebat:

Deci am facut-o cu iubita mea, la trei zile dupa menstruatie, durata menstruatiei a fost de aproape 6 zile si eu mi-am dat drumul mal mult de jumatete de doua ori, tin sa mentionez ca nu are un ciclu regulat. Credeti ca poate sa ramana? Ca dupa 3 zile de la incindent a zis ca dimineata si seara o ia ameteala..va multumesc, sper ca am explicat cat de bine am stiut pentru un baiat.

12 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Mă, aia e gravida și dacă pui întrebarea a 10-a oară.

| codry223 a răspuns:

Sa fie copilul sanatos, asta conteaza.

| Adry05 a răspuns:

La 3 zile de cand a inceput sau de cand s-a terminat menstruatia?

| Simpatic a răspuns:

Copii fraieri, s-au inventat prezervativele asta daca nu stiati si nu costa nici mult. Daca nu erai pregatit pentru copil nu trebuia sa o faci in felul asta.
Acum aveti grija de copil.

| Cheloo200101030405 explică (pentru Adry05):

Menstruatia a tinut aproape 6 zile si eu mi am dat drumul dupa 3 zile dupa ce i-a trecut

| Adry05 a răspuns (pentru Cheloo200101030405):

In mare n-ar trebui sa ramana, foarte mici sanse

Bula
| Bula a răspuns:

Un ciclu normal tine 4 saptamani.
Din acestia, la inceputul primei saptamani, are loc ovulatia, adica ovulul iese din ovare si se aseaza in pozitie de "asteptare" in uter. In aceasta perioada, temperatura bazinului se ridica cu cca. 0.5 grade Celsius si se poate masura cu un termometru si intravaginal.
Fecundarea (ramanerea insarcinata) se poate intampla cu probabilitatea ceea mai mare in aceasta perioada si scade in timp (1-2 saptamani), pana la inceputul menstruatiei, adica pana la momentul desprinderii ovulului de pe peretele uterului, ceea ce provoaca o rana locala sangeranda (menstruatia).
Dupa menstruatie urmeaza o perioada de regenerare, refacere, pana la urmatoarea ovulatie, iar aceasta perioada tine cca. 7-10 zile.
In timpul menstruatiei si in perioada urmatoare de refacere (deci in total cca. 2 saptamani), probabilitatea de a ramane insarcinata o femeie este aproape nula, cu foarte rare exceptii.

Mai trebuie stiut ca, spermele au o "viata" destul de scurta, pana la 3 zile, timp in care viabilitatea lor tot scade. Din acest motiv, o femeie poate ramane insarcinata si daca a facut sex neprotejat cu pana la 3 zile inaintea ovulatiei!

Ca urmare, fetelor le recomand sa-si cumpere un calendar si sa-si noteze ZILNIC temperatura vaginala masurata (!), precum si perioada fiecarui ciclu!
Acest calendar este de foarte bun ajutor, din mai multe motive:
- va veti da seama daca ciclul vostru este regulat sau a intervenit ceva, iar la o deviatie /oscilatie mai mare de o saptamana - timp de mai multe luni - sa mergeti la medic ginecolog pentru a primi tratament de reglare (de obicei cu tablete anticonceptionale, alese dupa caz, de MEDIC).
- va veti da seama daca menstruatia creste ingrijorator (peste o saptamana, in cazul menstruatiei regulate), ceea ce poate fi indiciu de o perturbare, cum ar fi o raceala sau chiar sarcina
- va puteti da seama cand puteti sa faceti sex neprotejat, evitand durerile de cap big grin

Totusi, daca nu doriti sa ramaneti insarcinate, cel mai bine este sa aveti la voi si sa folositi prezevativ!

Iar in lipsa prezevativului, ceea mai buna metoda anticonceptionala este: UN PAHAR DE APA RECE.
Se va bea IN LOC de sex (nu inainte sau dupa tongue ).

| Cheloo200101030405 explică (pentru Bula):

Deci sunt sanse mari sau mici ca eu is baiat nu inteleg nimic...

Bula
| Bula a răspuns (pentru Cheloo200101030405):

In acest caz, inainte sa faci ceva, invata cum functioneaza si cum se face!
Citeste atent ce am scris, fa-ti o schita pe hartie etc., pana ce vei intelege perfect!

| Cheloo200101030405 explică (pentru Bula):

Eu stiu ca sanse sunt atata timp cat am facut o fara, dar ma gandeam ca cineva stie cam cat 50 %, 60% etc

Bula
| Bula a răspuns (pentru Cheloo200101030405):

Procentajul este rezultat matematic.
Tu ai dat pentru rezolvare o functie cu o necunoscuta si mai multe variabile, iar rezultatul poate fi pe masura.