Da, este adevarat, cand te indragostesti simti atractie fizica si conexiune emotionala. Cred in dragoste la prima vedere, dar nu in cea care vorbesti cu cineva si nu ai vazut persoana respectiva niciodata. (Poate nici macar nu este femeie/barbat cum are trecut pe profil). Primul impact este cel vizual, dar aspectul fizic nu este cel mai important, ci atitudinea pe care o adopta. Daca placem persoana respectiva e ok, daca nu, nu se va intampla nici daca ne aduce luna de pe cer. Poti fi prieten foarte bun cu o persoana de sex opus si sa ramaneti la stadiul de amici, sa nu va doriti niciunul dintre voi mai mult.
Aspectul fizic nu este cel mai important, dar tineretul din ziua de astazi asa considera. Probabil nu pot crea legaturi emotionale cu cineva si atunci ramane doar aspectul fizic.
Pt ca proiecteaza toate esecurile lor sentimentale pe un fizic mai putin atractiv.
E mai usor asa decat sa admita ca au alte neajunsuri.
Te referi la baieti si acestia genetic sunt predispuși sa reactioneze vizual.
Majoritatea nu depasesc conditia initiala si judeca conform propriei superficialitati.
Evolutie zero.
Ma refer la ambele sexe.
Se spune că bărbații reacționează mai intens la stimuli vizuali din cauza rolului lor de vânători din trecut, dar studiile recente arată că diferențele sunt mici și că influențele culturale sunt mai importante.
Majoritatea nu depășesc condiția inițială, deoarece ei nu se îndrăgostesc, ci sunt doar atrași fizic de acea persoană. Există o diferență între a fi îndrăgostit și a fi atras fizic. După cum am spus, îndrăgostirea este o combinație de atracție fizică și emoțională. Îndrăgostirea presupune, de obicei, o dorință de a cunoaște persoana la un nivel mai profund, de a construi o legătură emoțională și de a împărtăși experiențe comune.
Pentru inceput cred ca ambele sexe sunt atrase de o imagine a sexului opus care le indica siguranta. Asta inseamna in majoritatea cazurilor o asemănare cu mama sau tata.
De aceea corelarea cu mediul cultural. Normal sa fii atras de ceva familiar.
Dar nu se creează nimic doar pe fondul acesta, al atractie fizice, caci o legatura profunda implica cunoastere reciprocă la alt nivel, care trebuie de asemenea sa-ti confere siguranta.
De aceea prin educatie trebuie sa invatam sa nu ne pripim si instinctual sa dam sansa doar celor care se califica din punct de vedere fizic.
S-ar putea sa gasesti un suflet nobil, care iti poate oferi iubire si sentimentul de siguranța si intr-o persoana cu o imagine care nu iti creează vreun imbold pentru inceput.
Si te poti indragosti de caracterul persoanei, de binele cu care vine in relatie, vazand-o apoi ca pe cea mai frumoasă fiinta.
Adica, daca nu ai vedea, ar trebui sa simti ca persoana respectiva te ia de mana si nu te lasa sa te impiedici sau sa cazi in vreun canal.
Si pana la urma aspectul fizic capata modificări in timp, nimeni nu scapă de batranete.
Asa ca la final ramai cu ce ai construit pe plan de suflet cu partenerul de viață.
Este munca la relatie si trebuie sa fii si sa faci lucruri in acest context.
Trebuie sa ai dispoziție de a darui necondiționat parte din viața ta.
Bineînțeles cu discernământ si daca există reciprocitate si potrivire din alte puncte de vedere care nu sunt de ordin fizic.
Aspectul fizic este cel mai important ca este primul la rind. Adica nu poti avea sentimente daca nu te atrage fizic, nici nu mai ajungi sa fii impreuna, logic.
Cum ajungi sa ai un iubit, o iubita? Vezi acea persoana, daca iti place= te atrage, atunci te bagi, daca nu ti-ar placea, nu te-ai baga, deci nu ai mai avea ce chestie emotionala sa mai fie.
Atractie fizica si emotionala, dar si atractia fizica e tot emotionala, tu poate vrei sa spui sentimente ceva mai mult decat cele implicate in atractia vizica.
Fara sa treci de fizic, nu poti trece mai departe, nu mai ajungi nici sa vorbesti cu persoana respectiva, de aia fizicul joaca rol asa de important, in inceperea unei relatii, dar nu fizicul este tot, insa prima data la asta se uita cei 2.
Bine exceptie cei materialisti care se uita dupa malai
Vreau să clarific ce am vrut să spun când am menționat că majoritatea nu depășesc „condiția": dacă ești doar atras fizic de cineva, înseamnă că nu ești îndrăgostit, deoarece îndrăgostirea implică atât atracție fizică, cât și emoțională. Când te îndrăgostești, te atașezi și, eventual, iubești profund, pentru că atașamentul romantic presupune ambele tipuri de atracție. Dacă doar te atrage fizic cineva, nu vei dezvolta un atașament romantic și nu vei ajunge să iubești profund, pentru că iubirea profundă se naște din atașament. Totuși, poate exista o legătură emoțională bazată pe atracția fizică, dar acea legătură va rămâne superficială, nefiind construită pe un atașament autentic.
Așadar, când spun că nu depășesc „condiția", mă refer la faptul că aceste persoane nu vor ajunge să iubească profund din cauza legăturii superficiale create de atracția fizică, care se bazează pe standardele universale de frumusețe, mai degrabă decât pe chimia autentică dintre două persoane.
Aspectul fizic este important în faza de îndrăgostire, deoarece este primul lucru pe care îl observăm și poate provoca acei „fluturi în stomac", dar nu este esențial, în sensul că nu trebuie să corespundă standardelor universale de frumusețe. Ceea ce atrage pe cineva poate fi complet diferit de ceea ce atrage pe altcineva; de aceea, atracția fizică inițială se bazează mai mult pe trăsături sau gesturi care rezonează cu fiecare persoană în parte, nu pe standarde universale de frumusețe. Așadar, deși aspectul fizic contează în îndrăgostire, nu este totul – conexiunea emoțională și chimia dintre oameni sunt esențiale.
Și nu, atracția fizică, bazată pe standardele universale de frumusețe, nu presupune automat o atracție emoțională.
Da trebuie sa atraga persoana in cauza, dar sunt si persoane care atrag orice a, lta persoana, oamenii frumosi nu exista sa nu atraga pe cineva, deci putem generaliza si sa spunem da atractia fizica universala este valabila.
Norml ca daca nu ai acea persoana frumoasa la toate, te atrag si alte persoane care ar avea mai putine calitati fizice.
Dar fizicul conteaza, cum arati fizic, aia este baza, restul is povesti.Ca sunt si oameni atrasi de felul cum cineva vorbeste, sau se poarta, sau ca are doar parul mai stiu eu cum, ori doar ochii, este pentru ca acea persoana aia a gasit si este atrasa de ochii, parul, doar atit are ala, dar astea fac parte tot din fizic.
Ca mai sunt si de astia anormali atrasi de alte rahaturi, aia nu fac parte din normalitate.
Da, asa trebuie sa fie atragator pentru toata lumea, sau daca are doar o singura chestie atragatoare, pentru unia poate parea neatragtor, functie de prioritati, de ce is printre primele aspecte fizice mai importante, dar tot de fizic este vorba, nu de povesti, chimie dintre oameni, tocmai ca asta este chimia, aceasta atractie, in organismele vii totul este bazat pe chimie, aceasta atractie este de fapt chimica
Cu ochii vezi, se duce la creier, daca imaginea produce ceva reactii acolo, aia este, inseamna ca este atragator fizic, asa spun oamenii.
Deci da atractia fizica bazata pe standardele universale alea sunt, desi tu nu esti de acord, totusi asta este adevarul.
Frumusetea aia universala sau totala nu e prezenta la toti oamenii, fiecare are ori pe toate, ori anumite parti din acea frumusete, alea te atrag,
Care sunt frumosi atrag orice, lege, regula, nu e xista exceptii, restul au doar anumite parti din fizic atragator si atrag cu alea.
Dar tu nu esti asa de atras de ce este o alta persoana ca is putine acele elemente atractive, asa ca iei in calcul alte aspecte, comportament, mai stiu eu care, corp, chestii ce poate tu nu le continetizezi, dar stie el cfreierul mai bine ce alege, pentru ca nu tu alegi, de fapt cfreierul alege pentru noi.
Noi doar credem ca alegem noi ceva, dar pana la urma estwe vorba doar de chimicale, si conditii, vizuale, palpabile, ertc daca dau ceva reacrtii estei atras, d aca nu dau nu esti.
Mă refer strict la procesul îndrăgostirii…
„Oamenii frumoși nu există pentru a nu atrage pe cineva."
Nu există, dar o mică parte dintre ei pot simți chimie cu aceștia; restul sunt doar atrași fizic de ei.
Este o diferență uriașă între a fi îndrăgostit de cineva pe care îl consideri compatibil emoțional și fizic cu tine și a fi doar atras fizic de cineva.
Mulți oameni confundă îndrăgostirea cu atracția fizică, bazată pe standardele universale de frumusețe, și ajung să creadă că s-au îndrăgostit, când, de fapt, ceea ce simt este doar atracție fizică.
Ceea ce face ca îndrăgostirea să fie cu adevărat specială este chimia emoțională – acea legătură profundă care face ca două persoane să se simtă confortabil și să creadă că sunt perfect compatibile, nu doar pe plan fizic, ci și mental și sufletește.
Totul in viata are ca baza probilitatea, majoritatea dintre noi 50, 1% ne vom gasi pe gasi pe cineva, restul de 25% vor avea multi parteneri, restul de 25% nu vor avea pentru ca sunt prea putin atractivi, dar a gasi pe cineva nu tine strict de aspectul fizic si de sanatatea mintala, fizica,boli genetice,personalitate,situatie financiara, sociala, cum esti tu ca persoana,este complicat sa intelegi cum functioneaza omul, ca daca femeile ar fi materialiste doar uni ar avea iubita, daca ar fi fetele sa aleaga doar pe cei frumosi din nou doar unele ar avea iubiti,, modul cum te indragostesti este mult mai complicat, eu am simtit atasament fara sa vad respectiva fata real, deci e complicat, da ma atrage o fata frumoasa sexual dar dragostea e altceva
Nu esecurile si pe faptul ca nu gasesc, deci eu am observat ca multi vor sex cu unele hot si eu as vrea dar in viata trebuie sa fii realist
Omul intreaba de "jocul dragostei".
Ai observat ca tu te referi doar la sex?
Ma bucur ca te-am ajutat sa constientizezi.
Daca ai avea pe cineva, ai avea si sex mai des. Si dragoste
După mine, mai corect nu se putea zice.
Efectiv e logic.
Mai întâi contează fizicul (cel puțin in tinerețe). El este cel care ne captează si după este caracterul ( cel care ne face sa rămânem).
Nu cred in oamenii aia care zic : "lasa ca dezvolt eu sentimente după"
dacă nu ai avut sentimente inițiale, acel "clic" din start, atunci după mine este pa.
fizicul contează enormmmm
Dar contează si personalitatea.
Degeaba e frumos, daca e...
Da asa este, conteaza si altele, dar asta dupa ce fizicul te pune in legatura, te face sa ramai, sa iei legatura cu cel, cea care te-a atras.
Bineinteles daca are un caracter rau, poate sa te atraga cit de tare, la un moment dat o sa te saturi si pleci din acea relatie.
Insa nu poti ajunge sa cunosti si restul, daca nu treci de fizic.
Sunt si oameni care asa spun, ce ai zis si tu, lasa ca pofta vine mincand, iti garantez ca sunt si asa oameni, bineinteles no sa le vina nici o pofta, e doar asa o amagire constienta, asta sa fie si ei cu cineva.
Sa stii ca foarte multi oameni au stat si stau si asa, pe ideea ca trebuie sa aiba si ei o familie, sa faca copii etc.
Logic ca nu dezvolat dupa sentimente, mai degraba la acele cupluri apare alt sentiment, ceva gen de apropiere, de prietenie, te inveti si accepti pe cel de linga tine, chiar daca nu-i marea ta iubire
Care fac asa cevas, eu nu sunt o persoana genul asta, la mine daca imi place cineva, daca ma atrage, atunci ma bag, daca nu, stau singur, e mai sanatos
Asa fac si eu. Fix cum ai zis in ultima faza.
Nu pot concepe sa fac ceva serios dacă nu sunt suficient de atrasa de persoana respectiva.
Pur si simplu mintea mea il "elimina" pe acel om
Dacă ne-am împărtăși părerile acestea pe internet, am fi luați la mișto si ni s-ar arunca cu noroi.
Urăsc ipocriții si disperații.
Nu înțeleg cum un om poate sta cu cineva de care nu e atras. Nu se poate.
Acolo e un interes sau cum ziceam deja, disperare.
Imi pot lua hate si aici, dar prea puțin îmi pasa.
Nu trebuie sa fie Făt-Frumos acel bărbat sau ceva zeitate la femei, ci un om care te atrage pur si simplu pe TINE. ( chiar dacă alții spun ca e urat si a.m.d.)
Dar repet, caracterul contează de asemenea.
mult
Nu neaparat sunt disperati, poate atit gandesc.Noi ne miram uneori, sau unia din noi ne miram, de ce alti oameni gandesc, sau fac altfel.
Fac asa din cauza ca ei asa vad lumea, pur si simplu multi au o gandire de stadiul larvar atit pot, asa au fost ei fabricati, asa au iesit din fabrica.
Poti arata la cineva o foaie alba si el sa o vada crem, sau alti o vad si neagra pentru ca informatia lor este alterata, nu are simturile si mai siu si eu ce altceva normale.
Chiar discutam cu cineva, mi-a aratat nu stiu ce doctor, sau nu stiu ce era individul care a spus ca virusurile nu exista, ca de fapt in organism celule ale noastre care mor, se aduna, sau nu stiu exact ce spunea respectivu, se aduna intr-un fel de punga, iatra cand doctorii prima data au vazut a ceste structuri, sau speriat, nu stiau ce sunt, apoi au crezut ca ar fi microorganisme si le-au numit virusuri.
Eu am spus este posibil ce spune acel individ, pentru ca aceste organizatii in timp sau marit, au acaparat puterea pe glob, cum este ONU, OMS, Mediu si etc.
Am fost intrebat de ce multi oameni cred ca exista virusuri, comparativ cu mai putini care nu cred?
Raspunsul este ca atit gandesc acei oameni, cred in cei mai despteti ca ei, dar care au si diplome, asa cum sunt doctorii.
Un om obisnuit nu ma crede pe mine, cred un doctor, chair daca ala se contazice singur.
Si acum ajung unde de fapt voiam sa arat. Cum oamenii cred ceva care se bate cap in cap?
Vin cei din sanatate si ne spun ca exista virusuri corect? Tot ei vin si ne spune ca virusurile astea sunt atit de mici incat nu pot fi observate, nici cu microsoape.
Dar tot ei vin si ne arata poze cu virusuri, ne spun cum sunt alcatuiti, ce anume fac.
Tu ca om simplu, nu te intrebi oare? Daca nu putrem vedea, pozele astea de unde sunt?
Pe mine chestia asta ma intrigat foarte mult si nu stiam ce sa cred. Asa am ajuns la concluzia ca sunt oameni care chiar de le spui, nu pot sa vad un nume lucru, dar apoi le arati poze, ei sunt de acord cu tine
Pentru ca ei nu vad ce vezi tu, pur si simplu asa gandesc, atit pot procesa.
Asa si cu relatiile astea sunt barbati, ei se duc dupa femei, scuze doar sa aiba ce baga si undevbaga ceva este un instinc animalic, ceva care nu tine de gandirea lor, un instinct care e doar pe jumate, s-a despartit de invelisul initial, pentru ca si la animale exista aceasta atractie, dar cand se aproipie si vad masculul, ele aleg un partener mai mare, mai frumos, mai aratos
Uni oameni functioneaza gen fara sa vada, ceva gen insecte care elibereaza feromoni sunt atrasi, nu vad, asa orbeste merg catre acea substanta.
Aste este lumea, nu toti suntem la fel, mai ales noi oamenii, suntem cred ca specia la care indivizii au cele mai mari diferente.
Sunt si disperati, am vazut si pe aici unele femei, ar da orice, ar face orice doar sa fie si ele cu un barbat era un user pe aici, femeie, a spus ca ea daca ar avea un barbat, iar cumpara ea masina din banii ei doar sa stea ala cu ea si sa o plimbe cu masina, uite si tu gandire, ce sa mai zici
Dar pana la urma toti is considerati normali, tocmai din cauza acestei mari diferente din cadrul indivizilor care formeaza specia noastra.
Daca e frumos mult trec peste personalitate, asta se vede, cât stau cu x deși e violent dar degeaba ești tu sfânt și urat
Nu chiar.
Am ieșit cu bărbați suficient de atrăgători, dar plictisitori ca un perete.
Deci pass
Dragostea este un fenomen rar, deoarece nu este întotdeauna ușor să găsești o compatibilitate reală între oameni, fie la nivel fizic, fie emoțional. Ca să-ți găsești „jumătatea", trebuie să întâlnești pe cineva cu care să te potrivești aproape perfect.
Pentru ca intai iti place fizic si ti se scoala, apoi simti emotia care poate ramane sau pleca dupa ejaculare.