Vechiul Testament interzice incestul (asta fiindcă ai întrebat dacă e păcat, nu dacă e infracțiune)
''Nici unul din voi să nu se apropie de ruda lui de sânge, ca să-i descopere goliciunea.'' (cred că înțelegi că a-i descoperi goliciunea e un eufemism).
Iar textul care urmează poruncii definește clar cine sunt considerate rude de sânge: părinții, părinții vitregi, soră, frate, nepot sau nepoată, mătușă, cumnată, noră (deci chiar și rudele spirituale)
Religia spune ca este pacat si legea spune ca pentru frati si surori este infractiunea de incest, conform Codului penal, citez:
"ART.377.Incestul
Raportul sexual consimţit, săvârşit între rude în linie directă sau între fraţi şi surori, se pedepseşte cu închisoarea de la un an la 5 ani."
E pacat sa faci sex de orice fel. Un om pacatuieste de-a lungul vietii de un milion de ori, fara sa isi dea seama, dupa cum scrie in Biblie. Pacat totusi ca pacatele si Biblia sunt niste tampenii inventate pentru manipulare pe scara globala. Poti sa faci sex cu cine vrei tu dar, in caz ca faci cu o ruda si nu folosesti prezervativ, o faci sa ramana gravida, copilul are sanse extrem de mari sa se nasca cu autism sau comportament deviant.
Sora, frate, verisori da, e pacat.
Nasii nu sunt rude deci nu e pacat, e doar imoral.
Din punctul de vedere al bisericii, nașii sunt rude spirituale, iar el a întrebat dacă e păcat, nu dacă e infracțiune.
''Rudenia spirituală sau religioasă este raportul de rudenie care se stabileşte între naş şi fin, precum şi între consângenii direcţi ai celor doi, în urma săvârşirii Tainei Botezului sau a Tainei Cununiei.''
Sursa:http://nomocanon.com/......-cununiei/
Dacă e păcat să îi vezi goliciunea inseamna că e păcat ca sora sa se dezbrace în pielea goala in fata fratelui, eu am o relație un un băiat și sora lui mai mică care are 18 ani se dezbraca in fata lui și eu nu sunt de acord cu asa ceva...
anonim_4396 întreabă:
OctavianDanielMaria întreabă:
Anonim519 întreabă: