Ok asta stiu dar la cateva zile (3-4) dupa mi a venit ..si la mine menstruatia nu e regulata de asta imi pun semne de intrebare
Da!
E fals! Nu la toate femeile se oprește menstruația. Sunt femei care pot avea ciclu până în 3-4 luni. Nu e un tipar.
Daca ciclul este neregulat, ziua de ovulatie este mult mai greu de identificart cu acuratete. In aceste cazuri, varianta cu a 14-a zi nu mai este valabila, pentru ca ciclul menstrual nu are intotdeauna 28 de zile sau deloc.
Cu 3-4 zile inainte si 3-4 zile dupa ovulatie inca exista sanse mari sa ramai insarcinata!
Ovulul eliminat lunar are o durata de viata de cel mult 48 de ore, iar spermatozoidul de 72-100 de ore. Asadar, perioada in care poti ramane gravida incepe de fapt cu cateva zile inainte de data ovulatiei si continua inca 4 zile dupa acesta zi.
Explicatia consta in faptul ca exista posibilitatea aparitiei unei a 2-a ovulatii. Ea poate aparea in aproximativ 24 de ore de la aparitia primeia. Urmatoarele 1-2 zile dupa aceasta a 2-a ovulatie au sanse extrem de mici de fertilitate, dar este bine sa fii prudenta si sa eviti riscurile, daca nu doresti sa ramai insarcinata.
Tu iti dai seama ce ar insemna ca o femeie sa aiba ciclu 3-4 luni? Ma faci sa cred ca nu stii ce inseamna ciclu...
Am exemplu în familie, nu îți da cu părerea dacă nu știi. Soacra mea a avut ciclu până în luna a 3 a de sarcină când a născut pe cumnatul meu. Există cazuri în care menstruația persistă în timpul primului trimestru de sarcină, asta înseamnă 12 săptămâni, echivalentul a 4 luni de sarcină.
Fiecare organism reacționează într-un anumit fel, nu sunt toate un tipar.
Aceste sângerări sunt determinate de anumite schimbări hormonale.
Mă corectez, poate te-am indus în eroare cu faptul că am zis ciclu, trebuia să fiu mai precis și să zic sângerări. Poftim.
Ai dat explicatiile de mai sus, exact invers.Cateva zile inainte si dupa ciclu, sau cum vrei sa il numesti, NU se ramane insarcinata, exceptand unele anomalii, care dealtfel sunt extrem de rare.
Si inca ceva:o femeie nu poate avea ciclu 3-4 luni.Asta ar insemna pierderea unei cantitati uriase de sange.O seara buna.
1) Nu am dat nimic invers, metoda calendarului despre care dumneata vorbești nu este o metodă sigură, ea se calculează abia după o periadă de 6-8 luni de monitorizare a ciclului, tot odată pentru o femeie cu un ciclu neregulat, este greu de calculat, întotdeauna există dezechilibru hormonal.
2) Nu înțeleg ce ai înțeles din ce am zis, 3-4 luni în care apar sângerări dar nu permanente pe o perioadă de 4 luni ci pentru câteva zile.
Citez:
Daca ciclul este neregulat, ziua de ovulatie este mult mai greu de identificart cu acuratete. In aceste cazuri, varianta cu a 14-a zi nu mai este valabila, pentru ca ciclul menstrual nu are intotdeauna 28 de zile sau deloc.
Ovulul eliminat lunar are o durata de viata de cel mult 48 de ore, iar spermatozoidul de 72-100 de ore. Asadar, perioada in care poti ramane gravida incepe de fapt cu cateva zile inainte de data ovulatiei si continua inca 4 zile dupa acesta zi.
Explicatia consta in faptul ca exista posibilitatea aparitiei unei a 2-a ovulatii. Ea poate aparea in aproximativ 24 de ore de la aparitia primeia. Urmatoarele 1-2 zile dupa aceasta a 2-a ovulatie au sanse extrem de mici de fertilitate, dar este bine sa fii prudenta si sa eviti riscurile, daca nu doresti sa ramai insarcinata.
In anumite cazuri ovulatia apare in apropiere de aparitia menstruatiei. Daca mai pui la socoteala si faptul ca spermatozoizii traiesc in aparatul reproducator cam 5 zile de la contactul sexual, atunci sansele de a aparea o sarcina sunt evidente.
Buna,
stai linistita nu exista nici cea mai mica posibilitate sa ramai. dara daca dupa 1.2 luni observi ca nu-ti mai vine stopul iei un test de sarcina si verifici.e bine sa fii precauta.Bafta