In nici un caz nu-ti va fi afectata nici viata si nici gradul sau valoarea ''performantei'' sexuale viitoare. Masturbarea moderata este considerata ca fiind benefca organismului uman, fiindca masturbarea reprezinta o ''supapa'' prin care se elimina o mare parte a tensiunii hormonale acumulate, mai ales in cazul tinerilor de ambele sexe, care au ajuns la varsta pubertatii si/sau a adolescentei. Potrivit studiiilor medicale si a celor stiintifice publicate, masturbarea determina organismul sa produca si sa elibereze mai multe tipuri de hormoni cum ar fi : endorfina, dopamina si oxitocina, adica asa numitii hormoni ai dragostei, ai fericirii sau cei ai bunei dispozitii. Producerea acestor hormoni are rol benefic fiindca produce scaderea cortizonului adica a hormonului care este responsabil de starile de irascibilitate, de anxietate si cele de stres care pot sa apara zilnic. Concluzia o tragi tu. Multa sanatatE!
Mie imi "miroase" a obsesie sexuala care este nesănătoasă, dăunătoare trupului si a minții. Te masturbezi cam des si asta te ar putea dezechilibra mintal si hormonal. Excesul de dopamina produce stări psihotice iar masturbarea poate scădea testosteronul la bărbați care este esențial în dezvoltarea si pastrarea forței.
Nu, de la 12-13 ani baietii incep sa se masturbeze si nu o sa te afecteze deloc
Donsavas nu ar trebui sa vorbeasca despre stari psihotice, ce afirma el este delir (si anume ca masturbarea ar produce psihoze). Ideea ca masturbarea ar dezechilibra hormonal este la randul ei delir.
Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza in fiecare zi si n-au nicio boala.
https://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc
Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:
"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."
"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."
"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."
http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html
Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.
De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".
anonim_4396 întreabă:
beausingurlamasamea întreabă: