Copii mici isi ating zonele corpului pe a le cunoaste daca este practicata cu regularitate nu este daunatoare ea privine cancerul de prostata si cel testicular
Potrivit studiilor stiintifice si medicale publicate, prin activitatea de masturbare a organelor genitale in vederea atingerii starii de orgasm, organismul este determinat sa produca si sa elibereze mai multi hormoni, printre care sunt endorfinele, dopamina, serotonina si oxitocina, adica asa numitii hormoni ai dragostei, ai fericirii sau ai bunei dispozitii (de care preotii in mod absolut sigur nici nu au auzit in viata ) Producerea acestor hormoni duce la scaderea cortizonului adica a hormonului care este in mare masura responsabil de starile de irascibilitate, anxietate si/sau de stres care pot sa apara zilnic. Despre alte beneficii care se produc la nivelul psihicului si mintalului fiecarui individ, poti afla accesand si lecturand materiale stiintifice si medicale existente pe internet (nu le gasesti in biblie). Iar convingerile potrivit careia se produc toate nenorocirile posibile dar si imposibile, sau ideile ca s-ar pierde energia din cauza elimarii vitaminelor si a mineralelor din corp prin sperma ejaculata reprezinta o convingere a unor imbecili retardati. Multa sanatate
Nu este recomandat în sensul că o să mergi la medic și el o să-ți recomande o repriză de labă în fiecare seară. Dar dacă ai chef, fă-o, nu e nevoie să ți-o recomande cineva!
Oarecum recomandat, ca sa te cunosti, si sa nu fii extrem de sensibil in zona "aia", cand va veni timpul sa te culci cu o fata.
Ce se intampla daca nu te masturbezi? Tensiunea sexuala influienteaza psihicul. Ai auzit de vorba popular " I s-o urcat sperma la creier" despre un tanar cu care nu poti sa discuti, ca este nervos?
In alta ordine de idei, pliantele de educatie sexuala distribuite in liceele americane, recomanda elevilor sa faca sex sau sa se masturbeze de doua ori pe saptamana si are tiparit sloganul: "Un orgasm pe zi tine doctorul departe".
De optimism ai auzit?
Ala ne "fraiereste" sa ne facem planuri pozitive, iar cand avem planul si resursele, ne mai trebuie doar un pic de chinuiala, si ajungem sa il implinim. Asa evolueaza oamenii normali in viata.
Altii... Asteapta sfarsitul ala. Eu sunt nascut in anii '90, am prins pana acum doua "apocalipse". Una in 2000, cealalta in 2012. Dupa intelepciunea mea, pamantul e destul de rotund si de sanatos, incat sa ne suporte cel putin 100 de ani de acum incolo, si ghici ce: eu sigur nu voi trai mai mult de atat.
Deci, daca tu nu reusesti sa controlezi nimic din viata ta, sa stii ca nu e universul, e puterea ta de munca.
Zi faina si tie!
Nu e recomandat la nici o vârstă, poți deveni dependent și dacă o faci prea des de poți demineraliza, ai mereu mustări de conștiință, te simți murdar. Nu apare nici o problemă dacă nu te masturbezi, ai poluții nosturne nedăunătoare și conștiința curată.
In general cei care condamna masturbarea sunt fie ignoranti, fie delireaza.
Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.
http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc
Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:
"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."
"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."
"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."
http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html
Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.
De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".
Mutubal întreabă: