Masturbarea reprezinta o activitate prin care se urmareste si de fapt se reuseste sa fie eliberat organismului de sub influenta stresului hormonal care apare de obicei in perioada pubertala si a adolescentei. Insa pe baza studiilor a reiesit ca multa lume aflata la varsta maturitatii obisnuieste sa se masturbeze pentru a obtine paceri si satisfactii in lipsa unui partener sau in cazul in care sexul este "condimentat" cu picanterii, perversiuni si/sau fantezii sexuale mai complexe. Conform celor mai noi studii si cercetari medicale efectuate in acest domeniu, s-a constatat si confirmat faptul ca masturbarea moderata de fapt produce efecte benefice asupra organismului, deci nu provoaca efecte adverse asa cum sustin anumite persoane neinstruite. Chiar din contra, masturbarea este considerata ca fiind benefica deoarece descarca/detensioneaza organismul de stresul hormonal aparut la varsta adolescentei in cazul ambelor sexe. S-a constatat statistic ca marea majoritate a populatiei lumii de ambele sexe se autosatisface prin diverse procedee, fara sa fie raportate cazuri reale de afectiuni medicale sau de alta natura instalate ca o urmare directa a acestei activitati. http://bravonet.ro/blog/de-ce-este-benefica-masturbarea/2013/12/10/ Multa sanatate!
Da, nu conteaza cat de des te masturbezi insa de preferat sa nu iti ia mai mult de o ora intr-o zi, masturbatu te ajuta sa iti cunosti corpul, te poate ajuta sa uiti de probleme sa stai foarte relaxat/a. TL; DR nu vreau sa lungesc, este benefica masturbarea nu are ce rau sa iti faca insa de preferat sa nu iti pierzi foarte mult timp cu aceasta treaba.
Http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc
Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:
"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."
"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."
"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."
http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html
Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.
De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".
ioncalaretu întreabă:
anonim_4396 întreabă:
bogdy123456789 întreabă: