Daca respectivul se protejeaza cu prezervativ nu exista nicio sansa sa ramai insarcinata, doar daca se rupe prezervativul in timpul actului.
Am mai auzit cazuri cand s-a rupt de aceea intrebam...cam cat % este posibilitatea sa se rupa?
PREZERVATÍV, prezervative, s. n. Remediu folosit pentru prevenirea unui rău. ♦ Mic tub elastic închis la un capăt, folosit de bărbați ca protector împotriva bolilor venerice sau ca mijloc anticoncepțional. – Din fr. préservatif.
Prezervativele,sin cate stiu eu, nu se rup foarte usor, doar daca este vechi pentru am auzit ca au data de expirare sau daca este folosit prea intens(sper ca intelegi ce vreau sa zic) Deci posibilitatea sa se rupa ar fi cam 1-2 %
Un risc mic exista mereu, pentru ca depinde si de modul de punere, daca nu e expirat, sau prea mult purtat in buzunar si exista riscul sa fie mai fragil, etc.
De asemenea, daca si l-a pus prea tarziu, si a fost deja in tine, si cum "picaturile placerii" = lichidul preejaculator contine arhisuficienti sprmatozoizi, poti ramane gravida!
De fapt ba exista o sansa mica. In cazul in care se sparge prezervativul si spermatoizi, intra in vagin atunci sansa deja e mare.
Prezervativ te fereste de BTS ( boli cu transmitere sexuala) 100% cum ar fi sida, sifilis etc. Dar de sarcina nu e 100% sansa daca s-a spart ghinion
ABSTINENȚA este singurul mod contraceptiv care nu presupune RISC de sarcină.
Prezervativul chiar dacă este folosit în mod corect lasă un risc INFIM, insesizabil de sarcină, 0.5%
P.s: nu te lua după acel lichid preejaculator, mulți sunt dezinformați total și continuă să dezinformeze fără să cunoască ce și cum.
http://www.clopotel.ro/......r-141.html
Lichidul NU conține spermatozoizi așa cum este el făcut, DAR poate întalni pe canal.
Bună!
Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.
Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!
De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!
Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin umplere cu apă ) - pentru mai multă siguranţă!
Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!
Toate cele bune.
Mersi de sfat
eu sunt inca fata mare si mna imi era un pic teama de ce va urma...
Levi123 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: