anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Există vreo cale de a scăpa de masturbare?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Da.
1- Gaseste-ti o motivatie, care sa te tina concentrat si focusat in momentele in care te simti mai vulnerabil, adu-ti mereu aminte motivatia.

2- Tine un calendar, daca nu notezi zilnic victoriile si eseucrile, totul este haotic, nu vei sti niciodata daca ai progres de la luna la luna sau nu. Daca vrei sa renunti, nu poti brusc, incepe treptat, fa-o o zi da una nu, daca faci astfel, vei iesi la 15 ori pe luna, apoi fa-o la 2 zile, si tot asa, creste cu o zi pe luna, crede-ma, e suficient. Nu e nevoie sa rezisti din prima 20 de zile si apoi sa revii de unde ai plecat, trebuie sa creeze o rutina, sa o iei treptat, apoi poti renunta. Noteaza in calendar orice informatie, ce te-a stimulat in ziua de ieri, care au fost greselile, ce te-a facut sa cazi iar, ce te-a facut sa nu cazi, in asa fel vei strangemulta experienta si vei sti pe viitor ce sa eviti si ce sa faci in caz ca nu mai poti rezista.

3- Evita orice stimul si orice frustrare, gandeste-te care sunt lucrurile sau retelele sociale sau de internet care te stimuleaza sau te frustreaza si te fac sa recurgi la masturbare. Acolo unde vezi mereu femei, discutii despre sex, etc. Si ocupa-ti mintea cu altceva, orice nu are legatura cu sexul.

4- Fa miscare. Este important sa alergi macar 10 de minute pe zi, sau sa mergi rapid, nu trebuie sa faci sala de forta, pentru ca in primul rand nu te va ajuta cu mai mult decat daca ai alerga 10 minute pe zi, si acolo vei vedea femei care arata intr-un fel si se imbraca lejer, iti va alimenta dorinta de a te masturba iar. Sportul te ajuta sa elimini substante in creier si va compensa masturbarea, nu vei mai simti nevoia sa o faci.

5- Daca vrei sa invingi un inamic, trebuie sa-l cunosti mai intai. Aceste video te vor ajuta, primul iti prezinta tot ce trebuie sa stii despre procesul masturbarii, iar urmatoarele 2 sunt ale unui antrenor de fitness care isi descrie experienta lui in a se lasa de masturbare si cum a reusit.

https://www.youtube.com/watch?v=34R4AzSDmEw&t=460s&ab_channel=NeuroProgres

https://www.youtube.com/watch?v=zXjMWvrP3IU&t=1569s&ab_channel=AlexStoian

https://www.youtube.com/watch?v=G-fEHFc-e9E&ab_channel=AlexStoian

6- Roaga-te. Cum adica?
Adica, ai nevoie de cineva caruia sa ii spui zilnic esecurile si victoriile tale, cineva care sa nu te judece cand cazi, si sa te simti apreciat cand ai o victorie. Cand si eu am renuntat la acest pacat al masturbarii, ma rugam seara Lui Iisus si ii spuneam ce s-a intamplat in ziua care a trecut, El te asculta si vrea sa te ajute, iti da putere pentru inca o zi. Crede-ma, fie ca esti credincios sau nu, ajuta mult sa ''vomiti'' unele lucruri, fa-o, indiferent de ce crezi tu despre Iisus in acest moment, iti spun doar ca, te iubeste.

7- Nu iti fie frica. Prima saptamana este cea mai grea, apoi totul este mai usor, vei simti poate mici dureri la nivelul testiculelor pentru ca este normal, este ceva nou pentru organismul tau, si acea durere se intensifica daca te uiti la materiale care sa te excite, oricum acea mica durere nu e periculoasa deloc si dispare de la sine, apare doar cand te vei excita, dupa ce trec 6 luni, rare ori va mai aparea, poate chiar deloc, pentru ca ai control asupra gandurilor tale si nu mai esti dependent. Dar sa te astepti la asta, dispare mai repede daca alergi, pentru ca sportul accelereaza circulatia sangelui in organism, desigur, 10 minute sunt suficiente, mers rapid, alergat, pauza, etc.
Ca in orice confruntare ''va castiga cel cu vointa mai puternica'' nu conteaza experienta inamicului sau modul lui de strategie, sigur ca sunt importante, dar vointa este cea care va decide castigatorul, in lupta cu masturbarea, castiga cel care sta in picioare cu 1 secunda mai mult.

Poti sa te lasi, dar trebuie sa vrei. Poate ca spui ''eu vreau sa ma las'' esti sigur de asta? Pentru ca eu la inceput asa credeam, pana cand am rezistat 20 de zile si m-am speriat, am cedat iar, de fapt nu voiam sa renunt, imi placea sa o fac si ma minteam ca vreau sa ma las, dar eu chiar credeam sincer ca vreau sa renunt, in adancul sufletului, nu voiam asta. Pana cand mi-am dorit sa renunt, atunci am reusit. Dumnezeu sa te ajute in aceasta lupta, putine persoane reusesc sa ajunga la un nivel atat de mare de autocontrol, multi spun ''nu vreau sa ma las, daca as vrea, as putea'' de fapt, nu pot, altfel s-ar fi lasat de mult. Daca ai un lant de fier lung de 10 metri, atata timp cat te plimbi in jurul distantei de 10 metri, crezi ca esti liber pentru c alantul nu opune rezistenta, daca vei trece de 10 metri, lantul te va tine, nu te va lasa, atunci iti dai seama ca nu poti, cand incerci. Cine nu incearca, se crede liber, exact ca omul legat in lant, cata vreme se plimba in distanta permisa, e liber, daca vra sa iasa din acel lant, nu va putea si va constientiza ca este legat, de aceea nici nu incearca, si se minte ca este liber.

In final, trebuie sa stii, asta daca nu ai aflat deja, si sunt sigur ca ai aflat. Nu te minti ''ma mai masturbez acum ca sa imi revin si apoi ma las'' masturbarea nu te va implini niciodata, oricat te vei masturba, niciodata nu vei putea umple aceasta ''galeata'' pentru ca are o gaura de 10 cmm in fundul ei si se scurge toata apa, oricat ai incerca sa o umpli, nu va fi umpluta niciodata, daca renunti la masturbare, nu vei mai simti acea tensiune imensa si senzatia ca nu te mai poti controla, dar trebuie sa ai putina rabdare, nu se va intampla peste noapte. Orice ai face, NU renunta, o sa ai momente cand o sa crezi ca nu se poate sa renunti, este o minciuna, poti, si eu am putut, si cred-ma, am crezut la fel, ca este imporibil. Tine ochii pe motivatie, pe lucrul pentru care vrei sa te lasi, si la faptul ca te va afecta in casatorie, pentru ca iti consuma energia sexuala, si nu o vai mai putea darui sotiei tale, gandeste-te ''vreau o placere de 2 minute care oricum nu ma va satisface mai mult de o zi, sau vreau o relatie frumoasa de casatorie cu o femeie reala, pe viata? ''

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Sa iți ocupi timpul, eu am atâta de lucru, încât nu am timp de așa ceva, da sunt fete frumoase in Timișoara, te uiți ca la niște flori si atât, o dată pe săptămâna e destul, in rest banii, datori, cunoaștere, tic tok

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Nu, o masturbare la vremea ei face cat 300 de femei

| Goete a răspuns:

Facand sex

| Musca88 a răspuns:

Trebuie sa ai mentalitatea corecta.

| DeMicUnC?l?tor a răspuns:

Auto-disciplină

| Mosotti a răspuns:

Dar de ce vrei sa scapi de ea? Te musca? Sau care e cauza? O zici ca si cum nu ti-ar aduce placere.

Dar daca vrei, nu mai te masturbezi, e f simplu.

| Mosotti a răspuns (pentru Irinel15123532):

Pai e f simplu cum sa scape daca vrea, nu o mai face si gata, nu e mare lucru.
Daca nu se opreste, inseamna ca nu vrea cu adevarat.

Insa te intreb eu pe tine, de ce fug unii de masturbare? Am citit ca zici ca se consuma energia sexuala, total fals, nu se consuma nimic, corpul isi revine repede, asa e programat, din contra, cand faci cu cineva, se consuma mai multa energie, ca efortul e mai mare.
Pai si cand faci sex, tot placere de 2 minute ai, deci aia e. Nici macar 2 minute, sub 1 minut.

Nu se consuma, ca nu e ca o baterie, ce naiba, dar si medicii zic ca masturbarea nu e o problema.

Masturbarea este o fantezie in sine, si se face si la cupluri reciproc, nu doar la aia si la alea singure.
Plus ca mai are un beneficiu, creste selectivitatea, nu accepti pe oricare doar pentru un sex.

Lasa-o naiba pe sotie, ca aia o sa primeasca ce vrea cand o fi, nu e problema.

| doctorandus a răspuns:

Imi pare rau, dar trebuie sa-ti spun ca ai probleme psihiatrice si trebuie sa le tratezi la psihiatrie. Nu o spun ca sa te jignesc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Sunt sanatos 100% nu am nicio problema mintala sau altceva, asta mi-a zis psihologul, pur si simplu a zis sa ma calmez si atat

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Dorinta de a scapa permanent de masturbare este o anomalie din punct de vedere psihiatric. Psihologii n-au dreptul sa puna diagnostic, diagnostice pun doar medicii, asistati eventual de psihologi clinici.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu nu sunt nici medic, nici psiholog, iar faptul ca-ti zic sa te cauti la psihiatrie nu inseamna ca-ti pun diagnostic. Insa stiu foarte bine ca din punct de vedere medical si psihiatric dorinta ta este anormala.

Daca nu te-ai masturba pentru ca nu ti se scoala niciodata ar fi altceva. Dar tu vrei sa renunti definitiv la masturbare desi simti pofta sexuala.

| mihai69 a răspuns:

Moartea.

| EzSimple a răspuns:

Iti bagi **** in cusca

Întrebări similare