| RefinedStrings a întrebat:

Folosirea prezervativului:
Ne referim la o aplicare CORECTA a prezervativului, si sa presupunem ca acesta ramane intact pe parcursul actului sexual (nu se sparge/rupe etc). Intrebarea mea este totusi urmatoarea:
Sa presupunem ca penetrarea este totala, adica tot penisul intra in vagin. Se stie ca prezervativul nu acopera 100% din penis. Daca exista contact direct intre penis (partea neacoperita de prezervativ) si peretii interiori ai vaginului exista sanse de transmitere de boli sexuale?
Daca da, care sunt acestea, si de ce credeti asa. Multumesc. Vali.

19 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna:)
prezervativul era pentru minori? ori era la jumatate de pret?
http://www.secs.iasi.go.ro/bts.htm
O zi buna:)

| Felys a răspuns:

Se pot lua negi genitali, aia se iau si prin simpla atingere a organelor genitale fara penetrare

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca este folosit corect, prezervatiul acopera obligatoriu tot penisul.
Totusi, contactul dintre vulva femeii si scrotul barbatului poate duce la transmiterea bolilor sexuale virale: HPV si, mai putin, herpes virus.

| Azµre a răspuns:

HPV, Herpes, Oricum, cu toate acestea prezervativul nu asigură 100% protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Și asta datorată acelora care se transmit doar prin contact cum spunea și Felys!

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Depinde de afectiune. Daca e vorba de o infectie a pielii,s-ar putea ca sa se transmita,,ceva,, dar nu o boala propriu-zisa, poate o,, mancarime,, pentru cateva zile.

| Danut_Popa_1961 a răspuns (pentru Danut_Popa_1961):

Ps.Am facut referire la cazul in care afectiunea ar exista la baiat. Daca afectiunea este la partenera, boala se transmite si la baza penisului, dincolo de prezervativ, daca are loc o atingere directa.

| givehelp a răspuns:

Da se poate, prezervativul te protejeaza de o sarcina nadorita, dar nu si de toate bolile venerice. Human papiloma virus e una din ele.

| Zenithf a răspuns:

O mare majoritate din microorganismele responsabile pentru BTS sunt destul de rezistente incat sa supravietuiasca in mediul extern pentru ore si chiar zile. De aia, poti contacta ceva de genul asta si de pe un capac de toaleta, de pe lenjeria intima sau de pat. Dar SIDA, de exemplu, nu se poate lua decat prin contactul cu sangele sau secretiile persoanei infectate.

| Deedeek a răspuns:

Poti lua tutengatita... si e mai sigurabig grin

| RefinedStrings explică:

De fapt am folosit o punga de unica folosinta si am legat`o cu un elastic ala de prins banii. Si sincer, nici nu stiu daca mai sunt virgin, oare mai sunt?

| RefinedStrings explică (pentru caramela):

Cazul de fapt e unul ipotetic. Personal n-am mai avut contact sexual de peste 1 an. Multumesc de link, chiar daca nu o sa citesc.

| RefinedStrings explică (pentru Felys):

Multumesc de raspuns.

| RefinedStrings explică (pentru Brigaela):

Este adevarat ca daca este folosit corect poate acoperi tot penisul, dar presupunand ca nu acopera. Am primit raspunsuri oricum, multumesc si tie.

| RefinedStrings explică (pentru Azµre):

N-are nici o logica raspunsul tau, nu te supara. Cum adica nu asigura 100%? Ne referim strict la partea pe care el o acopera. Deci, vorbin strict de suprafata pe care prezervativul este aplicat, el ofera protectie. Daca cumva este rupt, partea in care prezervativul este rupt, nu mai este acoperita de prezervativ ci de ruptura respectiva. Sper ca intelegi gandirea.

| RefinedStrings explică (pentru Danut_Popa_1961):

Sa speram ca eventuala partenera nu va avea nici o boala. happy

| RefinedStrings explică (pentru Deedeek):

Ce legatura are raspunsul tau cu intrebarea de mai sus?
Nu te poti preface ca esti destept sa stii. Ori esti ori nu esti.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru RefinedStrings):

Nu il mai folosesti daca nu reusesti sa-l folosesti corect, e inutil. Si, asa cum spunea Azure, nu este 100% impermeabil nici in partea pe care o acopera, logic. Are mici pori prin care particule minuscule, asa cum sunt virusurile pot patrunde. De aceea este important ca orice cuplu sa-si faca niste analize inainte de a face sex, fiindca nimic nu este 100% sigur,

| Azµre a răspuns (pentru RefinedStrings):

E vorba strict de bolile cu transmitere la contact exemple sunt destule de la dermatite de contact la herpes. Unde nu e nevoie de schimb de lichide. E de ajuns să se atingă cu pielea zona afectată. Acum cred că înțelegi ce vreau să spun

| Azµre a răspuns (pentru RefinedStrings):

Citez:

În anumite situaţii, nici măcar prezervativul, cunoscut drept cea mai sigură metodă contraceptivă, nu vă poate proteja de bolile cu transmitere sexuală (BTS), pentru că anumite infecţii se iau şi prin contact cutanat cu zona genitală. Este vorba despre herpes genital şi infecţia cu virusul Papilloma-Uman. Dacă în cazul sarcinii şi infecţiei cu HIV, prezervativul oferă 100% protecţie, în cazul herpesului şi infecţiei cu HPV- 20%.

http://www.evz.ro/......89530.html

Sunt foarte multe posibilități, nu trebuie să te gândești doar la BTS-uri putem vorbi și de dermatite de contact sau de diferite ciuperci.