| Kate1979 a întrebat:

Hei. Eu si iubitul meu am stabilit ca sâmbăta sa avem parte de prima noastră noapte de dragoste, mai exact începerea vieții mele sexuale, însă abia ce mi s-a terminat menstruația. Menționez ca folosesc un calendar menstrual(aplicație) si indica faptul ca sâmbăta este o zi fertila. Întrebarea este: Dacă facem neprotejat exista riscul sa ramân însărcinată?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Doar in situatia in care ultima menstruatia a inceput in data de 31 decembrie (eventual 1 ianuarie) si ciclul tau menstrual este unul REGULAT si de circa 28 de zile (considerat normal) se poate admite ca prima zi din perioada fertila sa inceapa din data de 9 ianuarie, adica sambata sa inceapa perioada fertila. Doar un partener de sex experimentat pe plan sexual poate avea capacitatea de a-si coordona ejacularea, reuseste sa se abtine de a ejacula si ejaculeaza doar cand doreste el, poate intretine un sex neprotejat, fiindca doar astfel poate garanta ca nu te va lasa insarcinata. Mai mult ca sigur iubitul tau nu se afla in aceasta postura deci intretinerii unui sex neprotejat ar putea deveni pentru tine/voi o catastrofa. In alta ordine de idei prezervativul inlesneste o penetrare mult mai lina, se reduce foarte mult durerea si te protejeaza de o eventuala sarcina. Si ca raspuns final, da exista o destul de mare probabilitate de a ramane insarcinata. Multa sanatate.

12 răspunsuri:
| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

De ce ai vrea sa faci neprotejat halele maica sfanta? voi nu constientitzati ca daca ramai bortoasa tot viitorul tau e aruncat la gunoi?

| Aanderson a răspuns:

Prima data cand faci dragoste este ceva special, se intampla doar o data in viata. Este important sa nu strici aceasta experienta folosind prezervativ sau altceva nenatural. Important este sa te simti bine alaturi de persoana iubita, fiind prima data cand faci dragoste sansele sa ramai insarcinata sunt aproape inexistente - himenul are si acest rol

| Pământul a răspuns:

Da

| Oana92 a răspuns:

Normal! Sexul se face cu protectie daca nu vrei bebe!

| Oana92 a răspuns (pentru Aanderson):

Vorbesti si tu ca sa nu taci! Sanse de sarcina exista intotdeuna si sunt foarte mari la primul contact sexual. Himenul nu are niciun rol, cu atat mai putin de a proteja impotriva unei sarcini.

Randul si prostia!

| raluk27 a răspuns:

Daca esti in perioada FERTILA. Tu ce crezi?

| darrio2007 a răspuns:

Trei zile dupa sfarsitul CM ai liber la sex.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, riscul de sarcina e maxim la primul contact sexual. Dar e mai intelept sa folositi prezervativ, fiindca are 3 avanataje: te protejeaza de sarcina, iti reduce foarte foarte mult durerea (sunt studii care zic ca de 10 ori) si aveti nevoie de mult mai putine analize in prealabil (fara prezervativ, setul de analize este mare si destul de scump).

| Emilian65 a răspuns:

Daca actul sexual este protejat nu sunt probleme sa ramai gravida.

| keepcalm99 a răspuns:

Da! Protejati-va ba copii ca dupa momentul ala frumos de care o sa aveti parte, va urma "cosmarul".

| fairy14 a răspuns:

Draga mea, ti-ai ales cel mai nepotrivit moment! In plus cel mai indicat si cel mai bine pentru tine si pentru el e sa o faceti protejat! "Perioada fertila este perioada in care femeia poate ramane insarcinata. Cunoasterea acestei perioade este deosebit de folositoare pentru planificarea unei sarcini in cadrul unei familii."

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Aanderson):

Cati ani ai copile? Ce ai citit/studiat incat ai reusit "performanta" sa-ti imbogatesti cunostintele sexuale si cele referitoare la procreere cu aberatiile debitate in raspunsul tau. Raspunsul tau este demn de o carte a recordurilor privind Incultura si prostia.