Buna.Nu trebuie sa te ingrjorezi, nu are nicio legatura cu ce ai facut, menstruatia poate veni de la varste foarte fragede, pana la 18-19 ani, cunosc persoane.Nu te ingrijora, mai bine sa te bucuri ca nu ti-a venit pana acum, oricum o sa-ti vina. Daca esti foarte ingrijorata, poti consulta ginecologul, pentru a te linisti.:*
S-ar putea sa ai o problema. Nu cred ca e din cauza masturbari. dar totus ar trebui sa ii spui mamei tale sa te duca la un control ginecologic. Crede-ma nu e atat de groaznic cum pare. Dar doar din cauza frici nu poti risca sa ai probleme toata viara. Daca masturbarea a fost fara penetrare inseamna ca inca esti virgina. Ai grijan sa ii precizezi asta mamei tale pentru a te duce la medicul potrivit
Nu are nimic cu masturbarea. Daca nu ti'a venit pana acum, nu'ti v-a venii vreodata. Deoarece prima menstruatie la o fata vine la 12 ani. Tu avand 16 ani, imi pare rau sa te informez, da esti infertila. Adica cand vei vrea sa faci copii, nu vei putea. Daca vei face sex si parteneru tau se penetreaza in vagin la tine, nu v-a avea cu cine interactiona sperma. Ca ovule, n-ai daca nu ti-a venit menstruatia.
Stai fara grija, menstruatia va aparea odata si-odata, nu trebuie sa fii ingrijorata! Dar cu toate astea, eu te sfatuiesc sa te duci la medicul ginecolog ca sa faci un control...pentru orice eventualitate. Succes!
Ai putea merge la un endocrinolog.
Asta tine mai mult de secretia de hormoni din organism.
Geniule, unde erai, mă?!
Văd că ești băiat (numai băieții - nu toți) pot spune porcării infernale ca ce ai spus tu mai sus.
Infertil nu înseamnă să nu ai menstruație. Dacă o fată e infertilă, îi vine menstruație oricum.
Poate are o problemă cu un hormon, ceva, de nu i-a venit până acum. Mai știu persoane cărora le-a venit mai târziu.
Îmi place că ții morțiș să debitezi și tu o prostie. Zău!