Daca prima data a introdus-o fara prezervativ, trebuia sa iei o pastila "de a doua zi ", mai ales daca a ejaculat.Cred ca ar fi mai bine sa intrebi un adult in cazul tau.
Atunci daca nu a ejaculat in tine, nu cred ca ar trebui sa iti faci griji.Mai asteapta putin, sunt sigura ca iti va veni menstruatia.Iar daca nu, trebuie sa ii spui cuiva (de preferat alor tai ) despre acest lucru.Documenteaza-te,poate afli ceva. Sper din tot sufletul ca nu este nimic grav!
Daca iti vine neregulat, nu.i ok.iti recomand sa faci o ecografie. poate ai niste chisturi pe ovare...
In cazul tau deoarece ciclul menstrual este neregulat nu se poate stabili perioada fertila deci nimeni nu poate nici macar aprecia daca exista posibilitatea de a se forma o sarcina. Posibilitatea formarii unei sarcini nu poate fi exclusa dar in orice caz este foarte mica daca intr-adevar te afli in perioada in care ar trebui sa-ti inceapa menstruatia. In cazul in care organele de reproducere si glandele endocrine functioneaza in mod normal/corect menstruatia se produce ciclic, mereu dupa o anumit perioada de zile destul de constanta deci este vorba de un c.m. REGULAT. Daca ciclul menstrual prezinta diferente mari sau foarte mari intre 2 menstruatii, iar in unele cazuri menstruatia nu se produce deloc, se poate considera ca fiind un semnal de alarma deoarece dereglarea poate fi provocata de producerea anormala a hormonilor femenini, adica de aparitia sindromul ovarelor polichistice. Este obligatorie consultatia ginecologica intro astfel de situatie deoarece in cazul tau se poate considera ca fiind complet anormal modul de manifestare a procesului menstrual. Printrun tratament corespunzator prescris de medicul ginecolog pe baza unor analize se poate remedia situatia si intr-un anumit timp se poate spera la producerea unor cicluri menstruale normale, regulate. Simptomele sindromului ovarelor polichistice se manifesta prin absenta menstruatiei, care apare de obicei dupa una sau mai multe menstruatii normale mai ales in timpul pubertatii; cicluri menstruale neregulate, rare sau anormale. Posibilele complicatii ale sindromului ovarelor polichistice pot fi urmatoarele :
- probleme legate de obezitate
- risc crescut de cancer la san;
- risc crescut de cancer endometrial;
- sterilitate. Multa sanatate.
beausingurlamasamea întreabă: